Arsenal FC

Neferet

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
18
Puanı
259
25 yaş üstü futbolcularına jübile teklif eden takım.Mahalle naçlarında Alsenal olur.

fifa 2005 oyununda tanıdığım ve her fifa oynadığımda ana takım seçtiğim kendime göre efsanevi takım

Londra temsilcim.Yani Chelsea,Tottenham gibi takımlara karşı bunları desteklerim.Ama bu demek değil ki ben bunları Bristol takımlarına karşı da desteklerim.

Londra'dan kimse yokken Arsenal vardı :) Arsenal 1904,Chelsea 1905.Arsenal 14 kez şampiyon (namağlup olan bile var),Chelsea 3.

ilk mesajda da dedim 25 yaşına girene jübile teklif ediolar :D
Manchester United taraftarı olarak bu takıma kılım ve Chelsea'ye kıl kapan biri olarak bu takıma hastayım :D ortada bişeyler.

Chelsea'yi Manchester City'î ben de sevmem :D Manchester United'a aşırı hayranlık besliyorum 4 çift orijinal forması var :D (yanlış anlaşılmasın hemen hepsini dışardan hediye gönderdiler) bu sebepten Liverpool'dan nefret ederim (şarkısıylan taraftarı güzel ama) Arsenal iyi futbol oynasa da ortalama bir takım diyebilirim,geçen sene CL'ye giremeyebileceklerdi nerdeyse.Aston Villa da kötü değil falan işte.

(yukarıdan görüldüğü üzere futbolu öldürmeye yönelik bi taraftar :D nerede para hastası takımlar onları bulup tutuo :D)

ozan bambaşka ama bu alanda :D nerde paralı kulüp var gider onları bulur LD istediğine 90 milyon istediğine 200 bin veren manyaksı takımlar var ya hepsine kılım :D (yani kısacası zenginler falan bulaşmasın.)

Futbol bir endüstridir. Arsenal'de futbolu endüstri olarak görüyor. Tüm yıldızlarını azıcık para görsünler satmaları en büyük kanıtı.

Benim Chelsea - M.City takımlarını sevmemin sebebi, futboldan azıcık çakmaya başladığım günden beri M.United'tan nefret etmem. (O zamanlar Real Madrid'e rakip olabilen tek takımdı ve oyuncuları antipatik geliyordu.)
İngiltere'den Arsenal'i de hiç sevmezdim... Liverpool desen o zamanlar daha vasat bir takımdı ve pek sevilecek tarafı yoktu. Sonra Chelsea ile tanıştım :D Renkleri falan harika :D O yüzden onları desteklemeye başladım :)
M.City'de ManU'nun baş düşmanlarından olduğundan otomatik olarak favori takımım oluyor. Araplar almadan öncede destekliyordum onları :)

1.Futbol 1970-1980'li yıllarda endüstri falan değildi endüstri ayrı futbol ayrıydı.Chelsea gibi takımlar endüstrileştirdi. (O yıllarda Chelsea'nin hiçbir sportif başarısı yoktu mesela)
2.Futboldan azıcık çakmaya başladığın dönem 2000'li yılların başıydı o zaman galiba :)
3.Fenerbahçe,Real Madrid,Chelsea,Manchester City parayla futbolu öldüren kulüpler.Hepsini birden sevmen tesadüf gibi gelmiyor hiç.Kesin küçük takımdılar birileri yatırım yaptı geliştiler o yüzden.

90'lı yılların ortalarıydı :)
Fenerbahçe - Real Madrid - Chelsea - M.City gibi takımların futbolu öldürdüğü falan yok. Onlar olmasalar futbol bu kadar popüler ve sevilen bir spor dalı olmazdı.

Ayrıca,

Nantes
Lecce
Wigan
Palermo
Genoa
Rayo Vallecano
Leeds United
Wolfsburg gibi birçok düşük bütçeli takımı da destekliyorum...

90'lı yılların ortalarıydı :)
Fenerbahçe - Real Madrid - Chelsea - M.City gibi takımların futbolu öldürdüğü falan yok. Onlar olmasalar futbol bu kadar popüler ve sevilen bir spor dalı olmazdı.

Ayrıca,

Nantes
Lecce
Wigan
Palermo
Genoa
Rayo Vallecano
Leeds United
Wolfsburg gibi birçok düşük bütçeli takımı da destekliyorum...
Futbol eskiden daha çok rağbet görürdü ama.Futbol hayranlarının çoğu endüstriyel futbol kavramından tiskinir ve o takımları sevmez...Çünkü onların futbol anlayışına gayet terstirler.Senin gibi endüstriyel futbolu bilip tanıyanların gözünde sevimli kılmışlardır ancak.Gerçek anlamıyla futbolu (yani endüstri olmayan,"asil" sporu olmayan futbolu) öldürmüşlerdir.O takımların taraftarlarıyla Livorno,St.Pauli gibi takımların taraftarları arasındaki fark bile taraftar gözüyle futbolu ortaya koyar...

Sen sanki çok biliyorsunda :)
Büyük takımlar vardır ve küçük takımlar vardır. Büyü takımlar günümüzde endüstrileşmiştir. (Hepsi. Milan, Arsenal, Manchester, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, FC Basel, Benfica vs)
Birde orta halli takımlar vardır. (M.City, Newcastle, Porstmouth, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Braga, Nürnberg, Sunderland vs) Bu takımlardan birisi birden diğerlerinin sahip olduğu gelişmişliğe sahip olmak isteyince bunun için para harcayınca neden kötü oluyor anlamıyorum. Sonuçta büyük takımlar zaten yıllarca harcıyorlar böyle büyük paralar. Orta halli takımların büyük takım olmaya hakkı yok mu ?