Programların Sosyal Medya Desteği

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
159,681
Puanı
1,060
TV verilerine ek olarak açıklanan sosyal medya verileri önem arzetmeye başladı.

Diziler ve programların sosyal medyada eşit hayranı olmadığı için atılan tweet sayıları da farklılık gösteriyor. Somera şirketi verileri açılamaya başladığından bu yana diziler arası farklılık da net olarak ortaya çıkmaya başladı. Bazı diziler az kişiyle de zirveyi alabilirken bazıları daha fazla kullanıcı ile zirve yarışına giriyor.

Dizilerin totalleşmesi arttıkça ve izleyici kitlesi gençleştikçe kişi başına atılan tweet sayısı artıyor.Yani bu dizilerin izleyicilerin dizileri izlerken daha fazla mesaj atarak dizilerinin sosyal medya reytinglerinin daha yüksek gözükmesini sağlıyor.Bu dizilere en belirgin örnekler: Karagül, Karadayı,Güneşi Beklerken,Kara Para Aşk ve Çalkuşu.

Bazı dizilerin izleyicileri de dizi izlerken daha az mesaj atıyor:Kardeş Payı,Muhteşem Yüzyıl ve Arkadşaım Hoşgeldin.

İşte programlar ve kullanıcıların ortalama mesaj sayıları
(Mayıs 2014)
PROGRAMKİŞİ BAŞI ORTALAMA TWEET
Yedi Güzel Adam1.36
Çalıkuşu3.06
Survivor1.90
Yalan Dünya1.33
Karagül2.06
Makina Kafa1.48
Beyaz Show1.45
Medcezir1.46
Kardeş Payı1.31
Kurtlar Vadisi Pusu1.34
Arkadaşım Hoşgeldin1.23
Güneşi Beklerken 2.34
O Hayat Benim1.79
K.O.Volkan Konak1.16
Karadayı2.82
Beni Böyle Sev1.56
Kurt Seyit ve Şura
1.59
Küçük Ağa1.63
Muhteşem Yüzyıl1.19
Sevdaluk1.78
Kara Para Aşk2.50
@destere @Forumdash @ABAY_06 @sürgünüm @mrt-06 @Çiğdem- @Almila @Bully @sokak sanati @HachiKo @yatutarsa @xBUGRAx @denizz19 @OzaN @Ahmad @Harunnn60

Son düzenleme:
"Dizilerin totalleşmesi" diye bişey yoktur.Bu tanım sadece bu forumda kullanıyor.Ben hiç bi gazetede dergide haber sitelerinde totalleşen dizi diye bişey duymadım/görmedim/okumadım.Dizileri yermek için cümle uydurma @xemrexxx

Bu arada senin AB 'diye ilan ettiğin dizi Çalılık'ta totalde zirvede :X Kendinle çelişen bir haber yapmişssin:X

"Dizilerin totalleşmesi" diye bişey yoktur.Bu tanım sadece bu forumda kullanıyor.Ben hiç bi gazetede dergide haber sitelerinde totalleşen dizi diye bişey duymadım/görmedim/okumadım.Dizileri yermek için cümle uydurma @xemrexxx

Bu arada senin AB 'diye ilan ettiğin dizi Çalılık'ta totalde zirvede :X Kendinle çelişen bir haber yapmişssin:X
orada sadece ablik-totallik dememişim :) yaş durumu da var :A

ayrıca halkın yüzde 90-95 i ab-total oalyına bakmaz o yüzden büyük gazetelerin hiçbirinde demez totalleşme diye:X

TOTAL ile falan ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben de. :)
Dizilerin totalleşmesi arttıkça ve izleyici kitlesi gençleştikçe kişi başına atılan tweet sayısı artıyor.

okusana orada bir tek totoşlaşma mı diyor :F

ayrıca halkın yüzde 90-95 i ab-total oalyına bakmaz o yüzden büyük gazetelerin hiçbirinde demez totalleşme diye:X

Dizilerin totalleşmesi arttıkça ve izleyici kitlesi gençleştikçe kişi başına atılan tweet sayısı artıyor.

Karagül izlerken tweet atana diziyi izliyor demem o heyecan fırtınasında. :F

Büyük gazetelerden bahsetmiyorum zaten sadece diğer en küçük siteleride diyorum. Biz totalleşti derken diziyi yermek için diyoruz -ki bunu en çok sen yapıyorsun. Hatana kılıf arama :T: Gerçi senin haber editleme huyunda yok:T: