FF Film Kulübü | 2. Sezon | Genel Sohbet

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,466
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Önce Oscar sezonuyla başlayan ve daha sonra FF Film Kulübü adı altında devam eden etkinliğimizin ilk sezonu başarıyla sona ermek üzere. Etkinliğimizin konusunu henüz görmeyenler için: https://fav10.net/forum/threads/ff-film-kulübü-1-sezon-her-hafta-İki-İyi-film-İzleyelim.214758/

Etkinliğin ilk sezonu 10 Haziran'da bitecek ve 15 Haziran'da ikinci sezona başlanacak. İlk sezonda olduğu gibi bu sezonda da sizlerden ve benden gelen önerilerle ön aday listesi belirlenip oylamaya sunulacak. Oylamada çok oy alan filmlerden seçilenler izlenmek üzere etkinliğe dahil edilecek.

Bu konuda ikinci sezonun nasıl olmasını istediğinize dair öneriler yapabilir ve ikinci sezonda olmasını istediğiniz filmleri yazabilirsiniz. Muhtemelen 10 Haziran'a kadar sizlerden film önerileri alırız, daha sonra 10-15 Haziran arası oylamaları yapıp 15 Haziran'da sezona başlarız. :)

Dünya sinemasını ne zamandır düşünüyorum ben. Onun dışında izlemeyi düşündüğüm filmler var bir sürü. Birkaçını yazarım gecenin ilerleyen saatlerinde.

Biraz izlenecek film bakayım dedim 44 filmlik bir liste çıkardım. :D

Bence konsept işini iptal edelim. Geçen sefer Oscar kazanan filmler konsepti yaptık sözde ama çoğu kişi unutmuştur bile öyle bir konseptte yaptığımızı. :D

Dünya sinemasından yine 3-4 film olabilir ama sayısını abartmaya gerek yok gibi. Oluşturduğum listede yakın tarihli ve biraz komedi filmlerine de vermeye çalıştım. Yine eski, kült filmler de var tabii. :)

Bir de tarih olarak 15 Haziran - 10 Ağustos (8 hafta - 16 film) arası uygun gibi ve o aralığın büyük kısmı Ramazan ayına denk geldiğinden dolayı +18lik açık seçik sahneleri pek olmayan filmlerden seçmemiz daha doğru olur. :)

Şu 10 gün baya yoğunum ama 2 film daha izlerim herhalde.:D1. etkinlikte çok kötü gitmedim 2. etkinlikte daha iyi olurum ama.:D

Ben FF Film Kulübü'ne şu filmleri öneriyorum;
  1. Silver Lining Playbook (2012) - Umut ışığını bulmak.
  2. The Girl Next Door (2004) - Çok iyi bir gençlik filmi. İçinde hem komedi var, hem de hareketlilik.
  3. Due Date (2010) - Böyle yolculuk dostlar başına.
  4. A Thousand Word (2012) - Kelime kadar ömür.
  5. Friends with Benefits (2011) - Arkadaştan öteye geçmek zor mudur?
  6. l'amour Dure Trois Ans (2011) - Aşkın ömrü 3 yıl mıdır? Romana göre öyle, filme göre öyle mi?
  7. Jeux d'enfants (2003) - Cesaretin var mı aşka? Bir Fransız klasiği.
  8. Just Go with it (2011) - "Adam Sandler ve Jennifer Aniston" der, susarım.
  9. The Next Three Days (2010) - 20 Dakika'nın esinlendiği film.
  10. Crazy, Stupid, Love (2011) - Bağlantı süper.
  11. The Number 23 (2007) - 23 Numara'nın laneti.
  12. Yes Man (2008) - Her şeye "evet" demek.
  13. About Time (2013) - Zamanda aşk yaşamak mümkün mü?
  14. 500 Days Of Summer (2009) - Senaristin kendi yaşadığı tecrübe. Yaşanmışlık.
  15. No Strings Attached (2011) - İstesen de bağlanırsın.
  16. The Heartbreak Kid (2007) - 'Şıpsevdi' desek yeter.
  17. Grudge Match (2013) - Geçmişin intikamı acı mı olacak?
  18. The İncredible Burt Wonderstone (2014) - Sihirbaz olmak kolay değil.
  19. The Majestic (2001) - Bir şeyleri savunmak suç mu?
  20. My, Myself, İrine (2000) - İnsanın içinde kendisinden başkası varsa ne olur?
  21. Liar Liar (1997) - Yalan söyleyemeyeceksin.
  22. The Mask (1994) - Bir maske hayatı değiştirebilir mi?
  23. The Cable Guy (1997) - Biri baş belası mı dedi?
  24. Man on the Moon (1999) - Dramatik yönü biraz ağır basıyor. Sağlam.
  25. Bruce Almighty (2003) - Çok eğlenceli bir film. Verdiği mesaj çok iyi.
  26. İntouchables (2011) - Yaşanmış bir olay. Böyle dosta can kurban.
  27. Truman Show (1998) - Birileri, birisini mi gözetliyor?
  28. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004) - Hafızadan atmak zordur.
  29. From Paris With Love (2010) - İyi bir aksiyon filmi.
  30. Knight and Day (2010) - Hem aksiyon, hem de komedi.
  31. The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Tuhaflık işte budur.
  32. The Last Stand (2013) - "Arnold Schwarzenegger" desem yeterli sanırım.
  33. Hot Fuzz (2007) - Adalet kavramını yok etmek.
  34. 50 First Dates (2004) - Hafıza kaybı bu kadar örtülebilirdi.
  35. Once Bitten (1985) - Jim Carrey'nin başrolde yer aldığı vampir filmi.
Genel olarak Jim Carrey fimlerini yazdım. Başarılı bulduğum bir oyuncu olduğu için. Her filmi çok iyi ve çok iyi mesajlar da veriyor. Listede severek izlediğim filmler var. Çoğu farklı ve gerçek hayattan da esinlenmiş.

@OzaN sen de paylaşsana listeni? :D

Ben fazla film önermeyeceğim. Çünkü izlemedim ve ne kadar iyi olduklarını bilmiyorum. Ve tabi şu cinsellik olayı.

- Cinderella Men
- Life is Beautiful
- October Sky
- Some Like it Hot (adından cinsellik akıyor. :()

İzlediğim ve önereceğim tek bir film var: Disconnect. Bu filmin olması gerek, kesinlikle.

@OzaN The Hurt Locker filmini izleyemedim yarısında kapattım daha önce de bir filmi izleyip sevmemiştim lütfen izlenicek filmler seçelim.:)

@OzaN The Hurt Locker filmini izleyemedim yarısında kapattım daha önce de bir filmi izleyip sevmemiştim lütfen izlenicek filmler seçelim.:)
Film bence de kötüydü ama en iyi film dahil 6 tane Oscar vermişler nereden bilelim. :D

@OzaN sen de paylaşsana listeni? :D

Ben fazla film önermeyeceğim. Çünkü izlemedim ve ne kadar iyi olduklarını bilmiyorum. Ve tabi şu cinsellik olayı.

- Cinderella Men
- Life is Beautiful
- October Sky
- Some Like it Hot (adından cinsellik akıyor. :()

İzlediğim ve önereceğim tek bir film var: Disconnect. Bu filmin olması gerek, kesinlikle.
October Sky ve Disconnect dışındakileri izledim. İyi filmler hepsi de. Some Like it Hot'ın cinsellikle uzaktan yakından alakası yok. Güzel filmdi ama yakında izlediğimden çıksa da seçilse de izlemem. Özellikle Disconnect'i izlemek isterim. :)

Seçerken imdb'de 6 ya da 7 puan ve üstü filmleri mi seçip koysak @OzaN? O şekilde kalite ortaya çıkar. :)

Daha iddalı İmdb puanı yüksek filimleri tercih edebiliriz.
Bilim Kugu Children of Men filminide izleyemedim.
2-3 film daha izlemeye çalışıcam.:)

Oscar kazanmış bir film sonuçta. IMDB'si 7,6. İdeal. Ben de sevmedim filmi, ancak izlediğim için pişman değilim.

Children of Men'in yönetmeni son Oscar'ı kazanan Alfanso Cuaron. O filmi izlemedim ve yorumlar iç açıcı değil ama etkinlikte olamayacak bir film değil. :)

Film bence de kötüydü ama en iyi film dahil 6 tane Oscar vermişler nereden bilelim. :D

October Sky ve Disconnect dışındakileri izledim. İyi filmler hepsi de. Some Like it Hot'ın cinsellikle uzaktan yakından alakası yok. Güzel filmdi ama yakında izlediğimden çıksa da seçilse de izlemem. Özellikle Disconnect'i izlemek isterim. :)
Önemli değil benim yazdıklarımın seçilip seçilmemesi ama Disconnect'in özellikle seçilmesini isterim. Crash'la aynı kurguda, ama daha iyisi. (bence) :)

Bilim kurgu ve savaş filimlerinden uzak durmalıyım galiba.:)

Dizi seçimlerinde çok iyisin ama buna ne diyeceksin? Dizileride önceden izlememene rağmen nokta atışı yapabiliyorsun.:)

Majid Majidi'nin Cennetin Çocukları'nı (Bacheha-Ye aseman) da izlemek istiyorum. Puanı 8.5 ve çok sevilen bir yönetmen.

Bilim kurgu ve savaş filimlerinden uzak durmalıyım galiba.:)

Dizi seçimlerinde çok iyisin ama buna ne diyeceksin? Dizileride önceden izlememene rağmen nokta atışı yapabiliyorsun.:)
Ya aslında ben Children of Men'i de The Hurt Locker'ı da sevmeyeceğimi tahmin ediyordum ama ikisi de önemli filmler ve izlenmesi gereken filmler bence. Dizilerde sevmediğin bir şeyi bölümlerce hatta sezonlarca izleyemezsin ama filmlerde çok sevmesen bile 2 saat izleyerek bir şeyler kazanabilirsin. O nedenle sevmeyeceğimi bildiğim önemli filmleri de izlemek istiyorum zaman zaman. :)

Senin seveceğini tahmin ettiğim filmleri söyleyim birinci sezondan:

As Good as It Gets
Kramer vs Kramer
To Kill a Mockingbird
Gladiator

The Sting ve The Butch Cassidy ve Sundance Kid ben çok çok sevmedim ama sen sevebilirsin gibime geliyor yine de emin değilim.

Brokeback Mountain ve Princess Mononoke'yi ben de henüz izlemedim o yüzden bir şey diyemem. :)

Önerdiklerimin içinde "Intouchables" var. Mesela 8.6 İMDb puanı var. Çok iyi bir dostluk hikâyesi. İzlenebilir yani. :)