''Asi'' Karakteri Tuba Büyüküstün'ün Peşini Bırakmıyor

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,889
Puanı
1,061
Medyabey sitesinden Müzeyyen Yılmaz, Tuba Büyüküstün'de gördüğü bir sorunu yazısına taşımış.Yazara göre, oyuncunun canlandırdığı Asi karakterinden sonra o karakterden kurtulamamış.Bu özellikle ses tonuna yansımış ve oyunculuğunun önüne geçmiş.İşte yazının tamamı:

TUBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN EN BÜYÜK SORUNU…
Tuba Büyüküstün’ü ‘Asi’ dizisinde tanıdık ve sevdik. Ben onu ilk kez o dizide izledim. Hani ilkler hep en iyidir ya; belki ondandır bilmem, Tuba Büyüküstün’ü pek soğuk bulmamıştım. Rolü gereği böyle diye düşünmüştüm. ‘Bravo!’ demiştim hatta… Kız, rolünün hakkını çok iyi veriyor diye düşünmüştüm.
O dönem ‘Asi’ dizisi epey bir reyting yapmıştı. Demir’i de (Murat Yıldırım) ona yakıştırmıştık. Bu arada Murat Yıldırım(Ailesi Mardin’li benim hemşerim olur.) Yakışıklı, çekici ve biraz da maço…
Tuba Büyüküstün’ü sonrasında sinema filmlerinde gördük. Filmleri gişe yaptı mı bilmiyorum ama ne yazık ki ‘Asi’ dizisinden sonra aynı performansı yakalayamadı. İlker Aksum’la başrolü paylaştığı ’20 Dakika’ Russel Crowe’nin başrol oynadığı ülkemizde ‘Kaçış Planı’ olarak gösterilen filmden alıntıydı. Yapımcılar kuvvetle muhtemel Tuba Büyüküstün’ün diziyi kurtarabileceğini düşünmüştü. Ama beklenilen ilgiyi ne yazık ki göremedi çünkü bana göre bu rol için Tuba Büyüküstün doğru bir oyuncu seçimi değildi. Tuba Büyüküstün, ‘Asi’ dizisindeki Asi rolünden bir türlü kurtulamadı. Her dizisinde onu izlerken sanki karşımda Asi karakteri duruyordu.
Yeni başlayan ‘Kara Para Aşk’ ın yapımcılığını Ay Yapım üstlenmiş. Senaristleri Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat… Konu güzele benziyor. ‘Para ve hırs yüzünden hızla kirlenen dünyada, suçlularla giriştiği amansız mücadelelerde büyük başarı gösteren Ömer Komiser (Engin Akyürek), kız arkadaşı Sibel’le nişanlanmak üzere İstanbul’a gelir. Bu arada Roma’da yaşayan Elif (Tuba Büyüküstün) ise doğum gününde ailesiyle birlikte olmak için İstanbul’a gelir. Acı bir tesadüf onları istenmeyen bir noktada buluşturur. Ömer’in kız arkadaşı ve Elif’in babası cinayete kurban giderler. Gergin ve önyargılı bir tanışmanın ardından peşlerine düştükleri her ipucu yollarını kesiştirir.
Dün akşam ATV’de ‘Kara Para Aşk’ı izledim. Tuba Büyüküstün’den farklı bir esinti bekledim. Büründüğü role uygun olarak daha etkin bir performans sergilemesini isterdim. Duruşu, konuşması, vurguları, bakışları, tavırları her nedense ‘Asi’ karakterinden hiç farklı değildi. Ya da ‘20 Dakika’ adlı dizideki ‘Melek Halaskar’ rolünden… Sonra oturup düşündüm, aslında iyi bir oyuncu Tuba Büyüküstün… Çok da güzel…
Peki sorun ne? Neden ‘Asi’ Dizisinden sonra hiçbir dizisi uzun soluklu olamadı? Neden dizileri erken finale gidiyor? Ve ben tüm bu soruların cevabını buldum…
Tuba Büyüküstün’ün ses tonuydu bütün sorun… Vurguları hep aynı tondaydı ve bu rol kabiliyetinin önünü kesiyordu. Çok düz konuşuyordu. İfade etmek istediği duyguyu ne yazık ki tam anlamıyla vurgulayamıyordu. Benim naçizane yapımcılara önerim şu; henüz geç olmadan Tuba Büyüküstün’e düblaj yapın, aksi halde emin olun bu dizinin de finali yakın olur. Onca emek, onca para heba olmasın…
MÜZEYYEN YILMAZ/MEDYABEY

@destere @Forumdash @Yakamoz-Asi @yakup09 @EveN @Bully @*Dream* @TubaAsi @FurkanTB @sürgünüm @ABAY_06 @beyazsoy

Son düzenleme: