Kurt Seyit ve Şura Tuttu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,405
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Dün gece reytingler açısından belki de son zamanların en merakla beklenen günüydü.

Ay Yapım'ın Star için hazırladığı, ilgi çekici ve yoğun bir şekilde reklamını yaptığı Kurt Seyit ve Şura ilk bölümüyle dün gece ekranlara geldi. Peki başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah'ın paylaştığı dizi ilk bölümüyle reyting yarışında nasıl bir performans gösterdi?

Dizi ilk bölümüyle totalde 6.84 reyting alarak üçüncü olurken, A/B'de ise 10.44 reyting ile ikinci oldu. Özellikle A/B'de ilk bölüm için oldukça etkileyici bir başarı olduğunu söylemek mümkün. Total ise A/B reytingine göre epey düşük kaldı. Tabii henüz ilk bölümden konuşmak için çok erken ama total reytinginin ilk bölüm için tatmin edici olduğunu pek düşünmüyorum.

Peki bundan sonra ne olur?

Dizinin ilk bölümü 20.00'da başlayıp saatler 22.00'ı gösterene kadar yayınlandı. İlerleyen haftalarda ise muhtemelen özetle birlikte yayınlanıp daha geç başlayıp daha geç bitecek. Bu da daha fazla seyirciye ulaşabilmesi demek. Fakat dizinin SBT anlık verilerine baktığımızda ise sonlara doğru dizinin izleyicisinin bir kısmının diziyi bıraktığı gözlendi. Yani ilk bölüm heyecanıyla diziyi izleyip devam etmeme kararı veren bir kesim de olabilir. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde dizi muhtemelen en azından bu reytingleri koruyarak yoluna devam edecek. Yani totalde zirveye oynayamayacak fakat A/B'de zirve yarışının içerisinde olacak.

Küçük Ağa büyük reytingler almaya devam ediyor!

Sezonun belki de en büyük sürprizi olan Küçük Ağa'nın Kurt Seyit karşısında ne yapacağı günün bir diğer merak konusuydu. Dizinin reytinglerinde belli bir miktar düşüş yaşandıysa da dizi iki grupta da zirveyi kimselere kaptırmadı ve açık ara günün zirvesinde yer aldı. Özellikle totalde güçlü rakiplerine fark attı. Görünen o ki Kurt Seyit de Küçük Ağa'yı durduramayacak ve Küçük Ağa yoluna başarılı bir şekilde devam edecek...

Kaçak'ın başarısı sürüyor!

Sezonun en iyi başlayan işlerinden biriydi Kaçak fakat özellikle son dönemde sık ara verince yarışta ihmal edilen bir hale gelmişti. Fakat dizi dün akşamki bölümüyle henüz bitmediğini herkese göstermiş oldu. Özellikle totalde iyi reytingler alarak güçlü rakibi Kurt Seyit'in önünde bitirdi geceyi. A/B'de ise rakiplerinin ancak yarısı kadar reyting alabildi. Dizinin dün gece geç başlayıp geç bitmesinin avantaj sağladığını da belirtelim. Yani ilerleyen haftalarda totalde de Kurt Seyit'in gerisinde kalması muhtemel.

Çalıkuşu yeniden tehlike hattında!

Çalıkuşu sezona umduğu reytinglerle başlayamamıştı ama Küçük Ağa'nın arkasında yayınlanmaya başlayınca bir anda büyük bir çıkış yakalamış ve adeta küllerinden doğmuştu. Fakat dizi son haftalarda yeniden düşmeye başladı. Bu hafta saati de geçe atılınca dizi iyice düştü. Bundan sonrası artık Kanal D'ye kalmış. Küçük Ağa'yı biraz daha yükseltmek adına dizi tamamen gözden çıkarılabilir veya diziyi korumak adına yeniden öne çekilme hamlesi yapılabilir. (Özetli yayının Küçük Ağa'ya pek yaradığı da söylenemez.)

Güldür Güldür, Show'u güldürüyor!

Ali Sunal önderliğindeki pek çok ünlü ismi kadrosunda bulunduran Güldür Güldür ekibi son yıllarda hemen her kanalda yaptıkları şovlarında bir türlü beklenen performansı yakalayamadılar. Son olarak Show'a transfer olan program yine pek iyi gitmiyordu. Hatta program için yayından kaldırılma haberini bekliyorduk desek yeridir. Fakat program adeta küllerinden doğdu ve son haftalarda çok yüksek reytingler almaya başladı. Program, dün de çok iyi gitti ve totalde 6. A/B'de ise 8. sırada yer alarak zor bir dönemden geçen Show'un yüzünü bir kez daha güldürdü.

Günün reyting sonuçları için tıklayınız

OzaN | FavoriForumum.Net
hFLCmjHgfM0KrU1hn59naHAu.jpg

Eline sağlık Ozan. :)

Kurt Seyit yazında dediğin gibi her anlık düştü, açıkçası ben de bırakmıştım ilk bölüme göre çok durgundu. Eğer bu tempoyla giderse Küçük Ağa zirveyi bırakmaz bence.. :)

Güldür Güldür, dün dediğim gibi hem yayın saati erkene alınması hem ekibin değişmesi programı olumlu etkiledi..

kurt seyit ve şura:
- o kadar bir merak ve beklenti yaratildi ki, MY gibi bir dizi geliyor sandik.
-dizinin en korkutum tarafi senaryo, bi iki senarist tukendi, dun karadayi ve çalikuşu arasi bir senaryo yazilmişti, ki kivanç edebi dili hiç konuşamiyor.
- hilal saral neden o karanlik sahneleri kullanmiş, anlayamadim.
- ay yapim masraftan kaçmamiş, kostum/mekanlar harikaydi.
- toygar işikli dizi muziklerinde zaten bir numara.
- U.Çakir ilk bolumun yildiziyidi.
- kivanç talitug yakişikli ama hala kuzey guney de kalmiş.
- dizinin reytingine gelince, her şey gelecek hafta bellı olacak, intikam 10la başladi 6-7 ye duştu, medcezir 5le başladi, 12yi gordu.
- ben kotu dizi demiyorum, ama keşke bu kadar beklenti yaratmasaydi, ayni vaziyeti intikamda kanalD yaratti.

Kurt Seyit ve Şura eğer 2. bölümünde de böyle durgun devam ederse dizi her hafta düşüşe geçecektir.Ben de 2. bölümünü merakla bekliyorum bakalım nasıl :)

Kurt Seyit'ten totalde fazla yükseliş beklemiyorum hemen. Ab'de 10 reytingi korusa süper. Haftaya ne olacak bakalım? :)

Küçük Ağa totalin tek hakimi olur ama ab'de Kurt Seyit zorlayacaktır. :)

ab de düşüş yaşanırsa tehlike çanları çalar ab önce izler reyting verir beğenilmezse yavaş yavaş düşer :)

kurt seyit başlarda tutmayacağına emindim kıvanç ağır rolleri kaldıramıyor çünkü kıvancın hayran kitlesi ergen kızlardan oluşuyor 14 20 yaş arası bu kitlede ağır dizilere ve aksionlu ciddi dizilere yönelmiyor aşkı memnu fatmagülün suçu ne gibi tür diziler tercih ediyor
her yaş guruba hitap eden ve askeri kabadayı ağır dizilerin altından kalkabilen 2 oyuncumuz var şuan oktay kaynarca ve kenan imirzalıoğlu ve artık gürkan uygun
kıvanc otür dizileri tek başına götüremez ama reyting yarışmasından dolayı diziyi izlemek istedim çok ama çok durgun bir diziydi kıvancın ergen hayran kitlesine çok ağır gelebilicek bir dizi totelde ilk bölüm merakına rağmen 6 almışlar kaçak diziside 6 almış virgülle kaçırmışlar seyiti kaçak yükselişe devam eder ve kurt seyit 2.bölümüde durgun geçerse 3.haftadan itibaren kaçak küçük ağaya rakip olur seyit 3.sırayı korumaya 😵😵😵

Kurt Seyid beklenile tam olarak karşılayamadı Totalde yüksek alamadı K.a totalde geçmesi zor şimdilik Ab'de iyi başladı fakat bu oranları koruyacacakmı emin olamadım :)

Kurt Seyit TOTAL'de beklenen girisi yapamasa da AB'de harikalar yaratti ve bence cok iyi bir giris yapti. Orta vadede daha da yükselecektir. Tuttu mu sorusu bence yanlis, AB'de 10+ alabilen yeni bir dizi söz konusu. Cok dizi basaramiyor bunu.

Ellerine saglik bu arada @OzaN harika düzen ve icerik olmus. Örnek alinabilir :)

Bence TOTAL grubunda bu kadar düşük reyting almasının sebebi Küçük Ağa'nın özetsiz ve reklamsız yayınlanmasıydı. Eğer özetli ve reklamlı yayınlansaydı 8 reytingi rahat geçerdi bence. Şu eleştirilere katılıyorum ; ilk bölümde heyecan yoktu ve senaryo yavaş işledi ancak dizinin düşmesine sebep olan kısımlar kesnlikle Seyit'in Kırıma geldiği kısımlardan kaynaklanıyor. Zaten büyük ihtimalle izleyici burada bırakmıştır izlemeyi. @EveN , @OzaN , @mrt-06

shura önümüzdeki haftalarda ideal saatinde yayına girip ab grubunda kesin liderliği ele geçirecektir

totalde Küçük Ağa bir süre daha lider gider sonra yerini shuraya terkeder (tabi shuranın senaryosu bozmazsa )

kaçak AB grubunda çok etkisiz totaldede parlayıp sönüyor deniz feneri gibi o açıdan o dizinin başa güreşme ihtimali yok gibi

shura önümüzdeki haftalarda ideal saatinde yayına girip ab grubunda kesin liderliği ele geçirecektir

totalde Küçük Ağa bir süre daha lider gider sonra yerini shuraya terkeder (tabi shuranın senaryosu bozmazsa )

kaçak AB grubunda çok etkisiz totaldede parlayıp sönüyor deniz feneri gibi o açıdan o dizinin başa güreşme ihtimali yok gibi

komik total anlıklarda izlemeyi bıraktı ab grubu da bırakmaz inşallah :)

komik total anlıklarda izlemeyi bıraktı ab grubu da bırakmaz inşallah :)

demin de dediğim gibi, aslında kimse şu ecnebi dizileri anlamıyor. anlamıyordan kastım konuya şöyle bir vakıf olunuyor, işte o bunu düdüklüyor, bu şunun kayını falan. böyle genel geçer şeyler tamam mı. sonrasını koyver gitsin. ki bunun da sebepleri var.

herkesin bildiği gibi türk dizileri 9874 dakika kadar sürüyor. ecnebi diziler de en baba 20 dakika. e bu 20 dakikaya sığdıracaklar bir sürü şey. haliyle olaylar çok hızlı gelişiyor ve biz bir bok anlamıyoruz. misal, jack, tom ile görüşüyor telefonda.

+ naber tom?
- iyi, hazır mısın?
+ çıktım bil?
- marry'nin götü çok büyük bu arada.
+ ahaha peki ya jannie'nin kırmızı elbisesi?
- ahahaha
+ ahahaha

ulan ne oldu şimdi. buluşacaktınız siz ne oldu muhabbet nasıl geldi buralara. arada senaristlerin diyaloglarını eliyorlar da ondan. böyle ucube şeyler çıkıyor ortaya. hadi bu yine neyse, bazen bakışlarla çözüyorlar olayı. şu avukatlı diziyi izliyorum ben tamam mı. suits. arkadaş yemin ediyorum bunca sezon geçti, şu harvey ipnesinin ne yaptığını anlamadım daha. ulan ben mayk gibi deha mıyım. nereden anlayacam seyirci olarak. dava var. belgeler bir şeyler falan. onları anlıyom. oraya kadar problem yok. ama bir kez olsun, bir davayı nasıl kazandıklarını anlamadım daha .... koyim. hayır kimse .ötlük yapmasın şimdi, hiçbiriniz anlamıyorsunuz lan eminim. arada bolşit diyorlar onu da ayıklıyorum işte. sırf şu dona ile harvey arasında bir şey olacak mı merakı kaldı içimde. o yüzden izliyorum. ki ben lost'u kara duman ortaya çıkınca bırakmıştım. bu ne lan, kara duman dedim hakkaten ve bıraktım. çünkü çok saçma. duman ya en nihayetinde.

şurada yüz yüze bakıyoruz. türk dizilerine bok atıyoruz falan ama en azından anlıyoruz arkadaş. en azından kafamız karışmıyor.

+ iyi akşamlar beril.
- iyi akşamlar cenk...
+ iyi misin beril? neredesin.
- iyiyim iyiyim, dışarıda tuğçe ile bir şeyler içiyoruz,
+ hımm, demek tuğçe ile bir şeyler içiyorsun beril...
- evet cenk, tuğçe ile bir şeyler içiyoruz. sen ne yapıyorsun?
+ ben de evdeyim, orhun ile oturuyoruz,
- hımm, demek orhun ile oturuyorsun
+ evet, orhun ile oturuyoruz...

yahu şu diyaloglardaki netliğe bakar mısınız. ne güzel her şey şeffaf. beril, tuğçe ile bir şeyler içiyor ve cenk de orhun ile evde oturuyor. ooh mis. kafam rahat. her şeyi anlıyorum ve olaylara hakimim. e tabii ki ben bu türk dizisini izlerim kusura bakmayın. diğer türlü niye beynimi ambele edeyim abi. hayır ceren'e ezgi'ye hava atmak için, etrafa caka satmak için niye izleyeyim ki yabancı dizileri. üstelik hemen de bitiyor. tam böyle ısınıyorsun, çişe gideceksin. aa bitmiş. çok saçma.

Ekşi sözlükten alınmıştır :) bizim diziler ve yabancı diziler arasında konuları anlamak ve anlamamak üzerine güzel bir örnek olmuş :)

@Forumdash @sürgünüm @xemrexxx @OzaN @Bully @sokak sanati @çiğdem- @berkann

Destere"nin ekşi sözlükten verdiği örnek çok güzel ve durumu açıklamış bence.:)

Eline sağlık @OzaN çok güzel analiz yapmışsın. :)

Kurt Seyit ve Şura Totalde beklentimin altında kaldı. Tekrarı da pek iç açıcı değil. Bence Total reytinglerini korursa başarıdır. A/B'de ise en az 8 alacağını düşünüyorum. :)

Küçük Ağa ise başladığı günden beri ilk kez düşüş yaşadı. Ama yine de çok iyi gitti. Hatırlarsanız ÖBGZK de 20 Dakikanın ilk bölümünde yayın hayatının en düşük reytinglerini almıştı ama sonra hemen kendine geldi. :)

Destere"nin ekşi sözlükten verdiği örnek çok güzel ve durumu açıklamış bence.:)
güzel açıklama yapmışta fazla abartmış gibi :)
vatandaşın bahsettiği suits dizisinin imdb puanı 8.9 muş izleyen varmı acaba o kadar anlaşılmazmıdır :))

güzel açıklama yapmışta fazla abartmış gibi :)
vatandaşın bahsettiği suits dizisinin imdb puanı 8.9 muş izleyen varmı acaba o kadar anlaşılmazmıdır :))

onu bilmem de,yorum genel olarak bu durumumuzu açıklıyor bence...izleyici olarak çok kafa yoran işleri sevmiyoruz.yani ben kendi adıma konuşursam,çok soru işareti olan,anlaşılmaz replikler,fazla avrupai fazla amerikan diziler pen benlik değil.
eminim çoğu izleyiciyle aynı düşüncedeyiz.
zaten günlük hayatımızda yeterince kafamız yoruluyor düşünmekten birde dizilerle mi uğraşalım yahu.

onu bilmem de,yorum genel olarak bu durumumuzu açıklıyor bence...izleyici olarak çok kafa yoran işleri sevmiyoruz.yani ben kendi adıma konuşursam,çok soru işareti olan,anlaşılmaz replikler,fazla avrupai fazla amerikan diziler pen benlik değil.
eminim çoğu izleyiciyle aynı düşüncedeyiz.
zaten günlük hayatımızda yeterince kafamız yoruluyor düşünmekten birde dizilerle mi uğraşalım yahu.

genel olarak her iki tarafı karşılaştırırsak yabancı diziler çok kısa birde dil bilmeyince anlaşılması güç oluyor ama buna karşın artısı kısa olduğu için sıkmıyor sahneler daha kaliteli daha özenli arada boşuna eklenmiş uzun uzadıya sahneler yok ..

türk dizilerini anlamak kolay olay işleyişi çok ağır süre çok uzun öyleki 5 bölüm izleme 6. bölümde bıraktığın yerde buluyorsun konuyu ...:)
ama türk dizilerinin kötü tarafıda çok fazla gereksiz sahneler insanı bunaltıyor o kadar uzun uzadıya anlatılıyorki konular sanki seyircilerin zeka seviyesine küfrediliyormuş gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlattıkları için seyirciye düşünecek hiçbişey kalmıyor hatta bazı bölümler 5 bölüm sonrasını çözebiliyorum dizideki gidişata bakıp kim kimi kazıklayacak kim ön plana çıkacak kim kazanıp kim kaybedecek herşeyi çözüyoruz bu durumda sürpriz yaşanması imkansız oluyor ve o diziyi izlemek işkence haline geliyor :)

İlk bölüm çok güzeldi, 1,5 saatin nasıl geçtiğini anlamadım.
Tarih konusu işlenen yapım uzun zamandır yoktu. karakterler görüntüler filan çok iyiydi.
konu olarak bol entrikalı bir yapım olursa dadından yenmez.

son olarak olmuş bu.:)