2013 Captain Phillips / Kaptan Phillips (2013) Film Bilgileri & Yorumları

Propaganda ile ilgili şöyle de bir şey var. Eğer kaptanı kurtaramazlarsa ölmesine izin verileceği açıkça anlatılmıştı. Yani biraz da Amerikalıların acımasızlığı gösterilmişti. Diğer taraftan olaya Amerika'nın güçlü olduğunu ve her istediğini elde edebileceğini göstermekte demişler ama bence pek alakası yoktu. Gerçek bir olay sonuçta. Eğer kurtaramasalardı kaptan ölecekti yani. :(

Aynı Amrerika'lıların üzerinde durulmamıştı masum bir Amerika'lıyı kurtarıyor gözüküyordu oradada.
İşte bardağın ne tarafından bakılacağı ile ilgili.:D

Somaliler de masumdu. Zorunlu olarak yapıyorlardı korsanlığı ve bir hayalleri vardı. O Amerikalılar o insanların hayallerini kullanarak kurtardılar masum Amerikalıyı.

Bu taraftan da bakılmalı. :D

Somaliler de masumdu. Zorunlu olarak yapıyorlardı korsanlığı ve bir hayalleri vardı. O Amerikalılar o insanların hayallerini kullanarak kurtardılar masum Amerikalıyı.

Bu taraftan da bakılmalı. :D

İşte Amerikalı gözünden bakmak gerektiğinde diğer taraftan bakılıyor yani bende öyle.:D

Propaganda ile ilgili şöyle de bir şey var. Eğer kaptanı kurtaramazlarsa ölmesine izin verileceği açıkça anlatılmıştı. Yani biraz da Amerikalıların acımasızlığı gösterilmişti. Diğer taraftan olaya Amerika'nın güçlü olduğunu ve her istediğini elde edebileceğini göstermekte demişler ama bence pek alakası yoktu. Gerçek bir olay sonuçta. Eğer kurtaramasalardı kaptan ölecekti yani. :(

İşte kaçırdığımız nokta kendi acımasızlıklarını kaptan ölecekti başlığında birleştiriyor ama Kaptan'ın yaptığı olağan üstü insanlık Amerikalıyı olağan üstü gösteriyor yani her türlü Amerikalı kazanıyor.:D

acikcasi filmi izlemeye baslarken cok sikilacagimi düsündüm 15-20 dk sonra kapatirim diye düsünmüstüm ama vakit ilerledikce heyecan artmaya basladi.
Böyle bir sey beklemiyordum cok begendim filmi.
Tom Hanks Rolüne tam oturmus bence baskasi düsünülemezdi.
Barkhad Abdirahman süper oyunculuk sergilemis cok begendim.
Amerikan propagandasi felan yaziyor onlara kesinlikle katilmiyorum

En cok Begendigim sahneler :
kaptan phillips in oyun sahnelerini ve finaldeki korsanlarin öldürülgü sahneyi cok begendim

Puanim : 9

@OzaN

Captain Phillips - son yillarda gerilim turunde en iyi filmlerden biri.
- ilk 15 dakikada acaba sikici film mi duşunurken? bir an filme baglaniyorsun.
- filmin en buyuk puani gerçek bir hikayeden yazilmiş iyi bir senaryo ve Tom Hanks.
- filmin bu kadar begenmemim bir sebebide: iyi yonetmenlik ve zorlama/effectlerin olmamasi.
- hikayenin bir guzel tarafida kotu karakteri sevmek yada uzulmekdi.
- filmin cast olarak çok başariliydi.
- filmin yildizi tabiki: Tom Hanks.
- ilk 15 dakikadan sonra her sahne en iyi sahne olabilir ama yine de bana gore 3 kaçiranin ayni anda olmesi en akilda kalan sahneydi.
- muzikler yerinde ve okadar dogru kullanilmişti ki, muzik yokmuş gibi.
- filmin son sahneleri, captain phillipsin şokda oldugu sahneler çok guzeldi.
- Genel olarak filmi çok begendim ve benim IMDB puanim 9.

Uzun zamandır listemde yer alıyordu. Film gözüme çarptı bir an ve izlemeye karar verdim. Başrol Tom Hanks'in etkisi büyük. "Keşke önce izleseydim" diyorum şimdi ama geç olsun, güç olmasın. Tom Hanks karaktere "cuk" diye oturmuş ve performansı da çok iyi. Filmin yaşanmış bir olaydan esinlenmiş olması, filmi daha bir etkileyici kıldı. Yönetmen Paul Greengrass'ı da kutlamak lazım. 'The Bourne' üçlemesinin, ikinci ve üçüncü filmini yönetmesiyle tanıdığımız yönetmen, burada çekimiyle olayın gerilimini çok iyi yansıttı.

Filmin bu kadar iyi olmasındaki temel sebep, yönetmenin çekimindeki kalite. Dümdüz çekim yapmasaydı, bu kadar gerilim olmazdı. Yönetmenin başarısı ve Tom Hanks'in başarılı oyunculuğunun yanı sıra, Barkhad Abdi'yi de es geçmemek lazım. Harbiden 'sıska' kendisi ama yine de performansını 'ıska' geçmemek lazım. O kadar bir duruşu var ki; sanki hiçbir şey yapamayacak gibiydi. Ancak, aksine performansını arttırdıkça arttırdı.

8.5/10

2 yıl önce Oscar döneminde izlemediğim ve aklımda kalan bir filmdi. Çok başarılı bir filmdi. Tom dayı döktürmüş resmen.

Filmde sıkıldığınız bir an yok. Direk konuya giriyorlar. Gayet sürekleyici ve gerçekçi. Tom Hanks özellikle sonlarda efsane bir performans göstermiş. O yıl aday olan isimlere ve performanslara baktığımda Tom Hanks bu performansla ödülü bile alabilirdi ama aday olamamış.

Amerikan propagandası olduğuna katılmıyorum.

Adam gerçekten korsanlar tarafından kaçırılmış mı? Evet.

Müthiş bir operasyonla kurtarılmış mı? Evet.

O zaman propaganda falan yok.

Son kısımlarda heyecan tavan yaptı özellikle:

Aynı anda 3 kişinin infaz edildiği sahne ve onun öncesindeki hedefe kitlenme sahnesi mükemmeldi.

Korsanların hepsi iyiydi ama Barkhad Abdi öne çıkmış. Paul Greengrass'ın çekimleri mükemmel. Bourne serisinden biliyoruz zaten.

Son zamanlarda izlediğim en iyi gerilimlerdendi. Tom Hanks film zevkini ikiye katlamış.

8.5/10