Hangi mezheptensiniz?

Şafii

• Hanbeli

Oy: 0 0.0%
  • Maliki

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8
Bırakın bu bağnazlığı, başka din mensuplarını cehenneme göndermeyi. Kur'ân'ın mesajına aykırı şeyleri düşünmek günahtır, vebaldir.

bu arada Hanefî'yim ben de.

11 Ocak 2015'te gelen edit:
Hacc Suresi 78. ayette ne buyurur Allah?
"Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da müslüman diye isimlendirdi" Müslümanım ben de o kadar ne şafi ne hanefi ne de başka bir mezhep.

Ayrıca Allah mezheplere bölünmemezi emreder.
"Dinlerini parçalayan ve gruplara ayrılanlardan olmayınız! Her grup, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir." Rum:32

Mezhepeler arasındaki fark sanıldığı kadar da küçük değildir. Haram ve helaller bile farklıdır. Mesela karga eti Hanefi mezhebine göre haram; Maliki mezhebine göre helal; kırlangıç Hanefi mezhebine göre helal; Şafi mezhebine göre haram.. Ve bunun gibi daha onlarca farklılık.
Gusülün farzları Hanefi mezhebine göre 3; Maliki mezhebine göre 5. Yani gusül alırken niyet etmeyen biri Hanefi mezhebine göre gusül almış sayılırken niyet etmediği için Maliki'ye göre cünüp sayılacak ve kıldığı namazlar kabul olmayacak?

Bu kadar farklılık kabul edilir gibi değil..

Son düzenleme:
konuya bak ben nasıl kaçırdım

konu yanlış bir kere açılmış alevilik bir mezheptir ve bence islamiyetin en güzel en insancıl mezhebidir orda olmaması hatadır

ben mezhep olarak ALEVİYİM ve mezhebimle gurur duyuyorum

Hanefiyim

Foruma gelmiş geleli bende bu konuyu açmayı düşünüyordum kısmet Hafız kardeşime imiş :)

yanlış anladın tabi ki adam açık ve net yazmış aslında :D @berkann
bu arada @BuraK ın dediği gibi doğuluların çoğu şafi oluyo ama bazı yerlerde değil tabi mesela Malatya'da şafi pek yoktur ama siirt te herkes şafidir ağrı da herkes şafidir
@denizz19 alevilik bi mezhep değildir 4 tane mezhep vardır;hanefi şafi hanbeli maliki
Bunu gel de bizim Kuran hocasına anlat :D Adam 5 mezhep var diyor adam galiba Caferi

konu yanlış bir kere açılmış alevilik bir mezheptir ve bence islamiyetin en güzel en insancıl mezhebidir orda olmaması hatadır

Bırrr büyük ulemalara karşı geldin.:D

Aleviler Hz. Ali'yi peygamber ilan edenler namazı kabul etmeyenler değiller mi.:D

alevilik mezhep değildir 4 mezhep vardır açık ve net kendi kafanızdan mezhep uydurmayın

alevilik mezhep değildir 4 mezhep vardır açık ve net kendi kafanızdan mezhep uydurmayın

seninle bunu tartışacak değilim bunu tartışmak için önce tartışmaya vakıf olman lazım, kendi doğrularını kimseye dikte ettirmeye çalışma sınırını koru, bununla alakalı bir mesaj daha yazma bence ..?

Bırrr büyük ulemalara karşı geldin.:D

Aleviler Hz. Ali'yi peygamber ilan edenler namazı kabul etmeyenler değiller mi.:D

bu düşüncen alevilik hakkında hiçbirşey bilmediğini gösterir bence bu tarz şeyleri önce öğrenmek sonra konuya girmek lazım?

seninle bunu tartışacak değilim bunu tartışmak için önce tartışmaya vakıf olman lazım, kendi doğrularını kimseye dikte ettirmeye çalışma sınırını koru, bununla alakalı bir mesaj daha yazma bence ..?
bunun tartışılacak bi yanı yok zaten ben hocalarımdan Kur'an kurslarından bunu öğrendim bunu bilirim bunu söylerim gerisi teferruattır
zaten sen en iyisin en iyisni bilirsin ne izlersen en iyi odur neyi seversen en iyi odur sen ne isen en iyidi odur
bırakın artık şu düşünce tarzını be kardeşim gerçekleri görün
ben alevilere bişey demiyorum beni hiiiç ilgilendirmez ne olduğun yanlış anlama ama alevilik bi mezhep değildir

bu düşüncen alevilik hakkında hiçbirşey bilmediğini gösterir bence bu tarz şeyleri önce öğrenmek sonra konuya girmek lazım?

Benim bildiği alevilik Bir sürü kısmı var ama en hafifi 4 halifeyi kabul etmeyen ki aşırılığa doğru gidenleri var.Bununda hak olmadığını biliyorum.

bunun tartışılacak bi yanı yok zaten ben hocalarımdan Kur'an kurslarından bunu öğrendim bunu bilirim bunu söylerim gerisi teferruattır
zaten sen en iyisin en iyisni bilirsin ne izlersen en iyi odur neyi seversen en iyi odur sen ne isen en iyidi odur
bırakın artık şu düşünce tarzını be kardeşim gerçekleri görün
ben alevilere bişey demiyorum beni hiiiç ilgilendirmez ne olduğun yanlış anlama ama alevilik bi mezhep değildir

kendi doğruların sende kalsın benim doğrularım bende bu tartışmanın yeri burası değil..

kendi doğruların sende kalsın benim doğrularım bende bu tartışmanın yeri burası değil..

arkadaş senin benim doğrularım diye bişey olmaz ki dinde
dinde tek bi gerçek vardır tartışmanın yeri neresi orda tartışalım çünkü merak ediyorum ben

Benim bildiği alevilik Bir sürü kısmı var ama en hafifi 4 halifeyi kabul etmeyen ki aşırılığa doğru gidenleri var.Bununda hak olmadığını biliyorum.

senin bildiğin alevilik yavuz ve 4. murat benzeri zihniyetteki kişilerin tarih boyunca alevileri karalama kampanyası ve çamur at izi kalsın türü propoğandasından oluşmuş yanlış fikirler... aslını öğrenip konuya o şekilde girmen daha sağlıklı..

Bozulmaz bence çünkü kan benim damar benim. :F

Sana küçüklükten öğretmediler mi hiç böyle şeyleri.:D Bu mantığa göre sen şafi oluyorsun.:D

Alevilik mezhep değildir.