En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Süresi uzun olmasına rağmen fazla sıkılmadan izledim. Başlarda biraz sıksada asıl oyuncular girince film güzelleşmeye başladı. DiCaprio reyiz o yaşına rağmen süper bir performans sergilemiş. Kate Winslet'de güzelliğiyle filme damga vurmuş kadına bakmaktan altyazıyı takip edemedim :D

Geminin batmaya başlamasıyla batana kadar ki 1 saat filan baya heyecanlı geçti. Görsel bir şölen gibiydi batma sahneleri, keşke evde HD izleseymişim dedim ama geçti.

10/10
 

Süresi uzun olmasına rağmen fazla sıkılmadan izledim. Başlarda biraz sıksada asıl oyuncular girince film güzelleşmeye başladı. DiCaprio reyiz o yaşına rağmen süper bir performans sergilemiş. Kate Winslet'de güzelliğiyle filme damga vurmuş kadına bakmaktan altyazıyı takip edemedim :D

Geminin batmaya başlamasıyla batana kadar ki 1 saat filan baya heyecanlı geçti. Görsel bir şölen gibiydi batma sahneleri, keşke evde HD izleseymişim dedim ama geçti.

10/10
Yorumu buraya yap istersen. :):)

https://fav10.net/forum/threads/titanic-titanik-1997-film-bilgileri-yorumları.143255/
 

Filmin afişine baktığınızda, alışagelmiş uzay hikayesi filan olduğunu düşünmüştüm. Ancak konuya bir göz atınca çok ilgimi çekti. Ve genel olarak beğendim.

Film neredeyse tek mekanda ve sadece soru-cevap şeklinde geçiyor. Etkileyici bir hikaye anlatıyor. İşin içine dinin katılması -her ne kadar bizim dinimiz olmasa da- olayı bir üst seviyeye taşıyor. Ancak

Adamın Hz.İsa olduğunu itiraf etmesi, ilk başta bana saçma geldi. Ancak inanılmayacak bir şey değildi.

Bir çok kişi filmin sonundaki sürprizi beğenmemiş. Oysa ben çok şaşırdım ve beğenmiştim. Tabi böylesine felsefik (böyle bir kelime var mı?) bir filmde, böyle bir sonu yakıştıramamış olabilirler. Kişiye göre değişebilir.

Herkesin sevebileceği, kaldırabileceği bir film değil. O yüzden herkese tavsiye etmem. Ancak böylesine bir hikaye kaçmaz. Keşke kitap olsaymış da okusaymışım.

9/10
 

Güzel bir filmdi. 110 dk. olmasına rağmen sıkılmadan izledim. Okuldaki çocukları izlerken kendi okul günlerim aklıma geldi, o zamanlar okula gitmeyi sevmesemde okul bitincede özlüyor insan, okula gidenler okulun kıymetini bilsin bir daha o ortamı bulamayabilirsiniz.

Ryan Reynolds sevdiğim bi oyuncu 1-2 filminide izlemiştim. Bu filmde de iyi bir performans göstermiş.

8/10
 

Uzun süredir izlemek istediğim bir filmdi bugüne kısmet oldu. Film ilk 30 dk. itibariyle komedi filmi gibiydi ve hoşumada gitti. Ama 30. dakikadan sonra yavaş yavaş dram filmine dönmeye başladı ve sıkıcılaştı. Konu itibariylede farklı bir konusu yoktu iş hayatına dalmış bi adamla, ne yaptığı belli olmayan bi kadının tanışma hikayesi. Adam ilk başta kadına ters davranıyor sonra olaylar gelişiyor adam aşık oluyor falan filan :D

Konu olarak pek etkilenmedim ama oyunculuklar iyiydi. Keanu Reeves reyizlerimden biridir. Bu filmle birlikte izlediğim 5.filmi oldu. Charlize Theron'la da iyi bi ikili olmuşlar bu filmd. Şeytanın Avukatı'n da da iyiydiler. Keşke ikili olarak daha çok film yapsalarmış.

Oyuncular hatrına 7/10
 
Akşam Kanal D' de Koğuş vardi onu izledim.
Film çok saçmaydi ve korkulacak hatta ürkülecek bile hiç bir şey yoktu.
Konusunuda anlayamayadim çok saçmaydi.
O yüzden 4/10
 
Akşam Kanal D' de Koğuş vardi onu izledim.
Film çok saçmaydi ve korkulacak hatta ürkülecek bile hiç bir şey yoktu.
Konusunuda anlayamayadim çok saçmaydi.
O yüzden 4/10
Dün bende izledim süper bir filmdi neyini anlamadım kadının gördüğü karakterlerin hepsi hayal. :) :)
 

Ödül mevsimine yönelik filmleri izlemeye bugün itibariyle en çok merakla beklediğim filmlerden biri olan Lé Passe ya da ödül mevsiminde daha çok geçen adıyla The Past ile başladım. :)

Asghar Farhadi'nin izlediğim ilk filmi olan A Separation'a bayılmıştım. Bu filmde o filmin birazcık altında kalsa da yine de çok çok iyiydi. Uzun zamandır izlediğim en iyi filmdi diyebilirim rahatlıkla.

Yönetmen Asghar Farhadi yine çok başarılıydı gerçekten. A Separation ile benzer yönleri fazlaydı. Yine bir aile dramı mükemmel bir şekilde ortaya konulmuş. Farhadi en sevdiğim yönetmenler arasına girdi bundan sonra her filmini izleyeceğim. Geçmiş izlemediğim 4 filmini de izlemeye çalışacağım fırsat buldukça. :)

Filmi merakla bekleme sebeplerimden biri de The Artist ile beğenimi kazanmış ve Oscar adaylığı kazanmış Berenice Bejo'yu yeniden izleme fırsatı bulacak olmamdı. Bejo, yine harika bir performans ortaya koymuş. Umarım bundan sonra da Oscar yarışındaki filmlerde rol almaya devam eder, takipçisi olacağım.

Bejo'nun dışındaki ilk kez izlediğim erkek başrol oyuncuları da çok iyiydi. Aslında filmdeki tüm oyuncular harikaydı. Küçük çocuklar bile çok çok iyi oynamışlar. Bu da yönetmenin başarısı tabii ki. Bence en dikkat çekici performanslardan biri de Lucie karakteriyle Pauline Burlet'e aitti. Mükemmel oynamış, bundan sonra takip etmeye çalışacağım, umarım iyi filmlerle yolu kesişir.

Ödüller açısından değerlendirecek olursam yazının en başında son zamanlarda izlediğim en iyi film olduğunu yazmıştım. Son zamanlarda izlediğim bir diğer en iyi film ise The Hunt idi. Yabancı dil kategorisinde ikisi arasında geçebilir yarış ki böyle bir karşılaşmada kimin tarafında olurum bilemiyorum. İkisini de gerçekten çok beğendim. Sanırım üç yıl içinde ikinci kez Farhadi filmine ödülü vermekten kaçınacaktır Akademi ama en azından adaylığı kesin.

Berenico Bejo'nun en iyi kadın oyuncu kategorisinde adı geçiyor. Cannes'da bu ödülü kazanmıştı ama Oscarlarda adaylık alması biraz zor gibi. Her ne kadar gerçekten çok iyi oynasa da çok fazla da gösterişli bir rol değildi. Yine de adaylık alması çok uzak bir ihtimal değil ve umarım alır.

Diğer oyuncuların ise işi şansı yok maalesef, çünkü yeterli tanınmışlıkları yok. Senaryo veya yönetmenlik kategorilerinde sürpriz yapıp Farhadi'ye adaylık verseler çok iyi olurdu ama yarışın üst düzey olduğu bir yılda ne yazık ki zor gözüküyor.

Özetle muhteşem yönetmenlik ve oyunculuklarla sürükleyici bir filmdi. Sadece son kısımlara doğru biraz tempo düşer gibi oldu.Bu tip filmlere aşine olmayan kişiler sıkılabilir, beğenmeyebilir ama ben çok beğendim. A Separation'u beğenenler bu filmi de beğeneceklerdir.

İlgi çekiciydi fakat yine bir yarım kalmışlık vardı.

Puanım: 9.5/10
 

Uzun zamandir aksiyon dolu bir amerikan filmi izlemek istiyordum. 2013 yapimi 'Olympus has fallen' gözüme carpti. Morgan Freeman ismini görünce izlemeye karar verdim.

Film effekt ve sahne cekimi olarak harika bir film. Gerard Butler üstüne harika bir oyunculuk sergilemis. Morgan Freeman keza usta.

Basindan sonuna aksiyon olmasi begenimi kat kat artirdi. İMDB puani 6.4 ile cok düsük bence. Evet bazi sahneler daha bir abartilabilirdi, yani daha sert gösterilebilirdi.

Puanim: 9/10