En Son İzlediğiniz Film? 🎞

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Film başlarda sıksada sona doğru çok iyi oldu. Hanry Cavill'i ilk Tudors dizisinde izlemiştim. O zamanki hali neydi şimdi hali ne? Abartı kas torbası olmuş:X
Filmin senaristlerinin Batman'in senarastleri oldugunu filmin sonundaki jenerikten öğrendim. Bende diyorum "niye sevdim". Başlarda bi sıkıcı başlıyor olay sonradan açılıyor. Batman'de de öyle olmuştum. Superman vs Batman filmini merakla bekliyorum.
Filmde bildiğimiz gazeteci süper olarak başlamadı. Kendini keşfeden kendini saklama-gizlemeye çalişan süperman olarak başladi. Gazetecilik olayını 2.filmde kullanacaklar heralde(b) Filmde birde "klasik" süper kahramanlik bilim-kurgusu yerine "esas" bilim-kurgusu katilması (yerçekimi genişlemesi) süper-ötesiydi.
Filmin ilk 45'dk'sini yok sayalım puan'ım 8.5 olsun yok onuda katalım diyorsanız 7.5'dan 8.0 olsun :X

Edit: posttaki imdb eklentisinin açıklamasında 20'li yaşlari diyor ama filmde
33 yaşindayım dedi:X
 
Son düzenleme:

İzlediğim ilk Nuri Bilge Ceylan filmiydi. Uzun zamandır izlemek istiyordum ama uzun süresi gözümü korkutuyordu, nihayet izleyebildim.

Beklediğim gibi çok ağır işleyen bir sanat filmiydi. Bu tarz sanat filmlerine aşina olduğum ya da izlediklerimi beğendiğim söylenemez ama gerçekten başarılı buldum.

Nuri Bilge Ceylan'ın filme etkisi çok net anlaşılıyor, tam bir yönetmen filmi. Bence yönetmenlik açısından çok başarılıydı, bazı çekimler gerçekten harikaydı. Fakat hem süre çok uzun hem de gerçekten çok ağır, bazı sahneler hiç çekici değil ve filmden kopmaya neden olabiliyordu. Birkaç parçaya bölerek izledim tek parçada izlenebilecek bir film değil gibi.

Nuri Bilge Ceylan gerçekten çok önemli bir değer. Sanat filmleri açısından dünya çapında bir yönetmen. Filmle ilgili yorumlara bakayım dedim ki yabancı yorumlarda Nuri Bilge Ceylan'ı övgüleri gördüm. Yükselişte olan önemli bir yönetmen olduğundan bahsetmiş pek çok kişi. Eleştirmen yorumlarına da gözattım. Guardian'ın verdiği 100 tam puan, onun dışında pek çok olumlu yorum. Bunları bir Türk filmi için de görmek gurur verici gerçekten. Keşke Oscar'a da aday olabilseydi ama pek çaba gösterilmedi herhalde daha çok festival filmi çünkü. Cannes dahil pek çok yerden de ödül almış. :)

Böyle filmlerde tabii ki oyuncular da çok önemli. Başta Fırat Tanış olmak üzere Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan çok iyi oynamışlar. Filmde izleyiciyi tutmak zor böyle filmlerde ama oyuncular bunu gayet iyi başarmışlar.

Sonuç olarak çok ağır, izlerken pek çok yerde sıkılabileceğiniz bir film ama arkasından iyi izler bırakan, etkileyici ve sanatsal açıdan mükemmele yakın çok gerçekçi bir film.

Puanım: 8/10
 

Çok iyi bir komediydi, birçok yerde sesli güldüm :D Her ne kadar absürd bir film olsada güldürmeyi başardı :D Oyuncu kadrosu çok iyiydi. Jason Segel, Rihanna, Emma Watson, James Franco, Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen gibi oyuncular vardı :D Bence bu senenin en iyi komedilerinden biri olmuş :D

8/10
 

Cem Yılmaz'ın tüm filmlerini en baştan izleme kararı aldım kendimce ve bunun için ilk durak bu film oldu.

Filmin aslında çok sıradışı bir konusu falan yoktu ama Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson ikilisi gerçekten çok başarılıydı ve filme bağlamayı başardılar beni. :)

Filmde pek çok tanıdık yüzü görmek güzeldi. Nurgül Yeşilçay, Vural Çelik gibi isimler kariyerlerinin ilk dönemlerinde birkaç saniyelik rollerle gözükmüşler figüran misali. :):)

Yer yer güldürdü, yer yer hüzünlendirdi. Oldukça iyi replikler vardı. Genel olarak komedi filmi havasında değil ama eğlendiren bir filmdi. :)

Doksanların Türkiye'sine tanık olabildiğimiz filmleri izlemek de bir ayrı güzel olmuyor değil.

Son olarak MFÖ şarkılarını da duymak güzeldi...

"Benim hala umudum var..."

Puanım: 8/10
 

Uzun zamandır izlemek istediğim bir başka filmdi. Gelmiş geçmiş en iyi Türk filmleri arasında gösterildiği için beklenti bir hayli yüksekti ama tam anlamıyla beklediğimi bulamadım. Tabii bu beğenmediğim anlamına kesinlikle gelmiyor. :)

Zeki Demirkubuz'un daha önce hiç filmini izlememiştim. Bir tarz sahibi yönetmen olduğu filmden anlaşılıyor ama bu tarzı daha iyi anlamak için birkaç filmini daha izlemek gerekecek ve bu filmi referans alarak izleyeceğim büyük ihtimal. Çekim teknikleri açısından genel olarak hoşuma gitti. Sokak çekimleri epey ilginç geldi, başta yadırgadım ama sonra daha olumlu baktım. :)

Oyunculuklar muhteşemdi. Haluk Bilginer sanırım Türk filmlerindeki şu ana kadar izlediğim en iyi performansı sergilemiş. Derya Alabora ve Güven Kıraç da çok çok iyilerdi. Oyunculukların bu denli başarılı olmasında elbette yönetmenin payı çok büyük.

Film boyunca Güven Kıraç'ın canlandırdığı karakteri ben yaşıyormuş gibi hissettim gerçekten yönetmen bunu çok iyi başarmış.

Beğenmediğim nokta ise senaryo oldu. Hem genel konuyu pek beğenmedim hem de senaryonun gidişatı hoşuma gitmedi. Sonu da tatmin edici değildi. Fakat vermeye çalıştığı mesajı iyi vermiş film. :)

Sonuç olarak mükemmel oyunculukların da etkisiyle sürükleyici bir sanat filmi. Fakat pek beğenmediğim senaryo nedeniyle puanım:

7.5/10
 

50 Cent'in rapçi olmadan önceki hayatını anlatan süper bir filmdi. Hem Gangster dünyasını hemde rap dünyasını anlatan bir film olmuş. Müzikler süperdi özellikle eski patronuna laf attığı şarkı süperdi. 50 Cent'in oyunculuğuda iyiydi.

8/10
 

Uzun süredir izlemek istediğim bir filmdi.Beklediğimi bulamasamda güzeldi.
Filmi Emma Stone ve Ryan Gosling için izledim.
Ama filmde bu ikiliden daha çok Sean Penn'a hayran kaldım.Adam süper bir şekilde oynamış.Daha önce hiç denk gelmediğim bir isimdi.En kısa sürede 2-3 filmini izleyeceğim.:)

Filmde en sevdiğim karakter:Mickey Cohen
En beğendiğim sahne:Baskın sahnesiydi.

Filme puanım:7.5
 

Dün Dağ filmi bugün Taare Zameen Par filmi hafta sonunu harika iki filmle geçirmiş oldum. :) Aamir Khan'ı ilk 3 İdiots ile tanımıştım bu izlediğim 2.filmi oldu ki bu da harika bi filmdi. Başları durgundu yavaş ilerlediği de bi gerçek ama sonunda gözlerim de dolmadı değil. Öyle heyecan olsun sürükleyici olsun diye izlenmesi gereken bi film değil önce onu söyliyim ama ders çıkartılıp duygulanmak istiyorsanız izleyebilirsiniz cidden pişman olmazsınız.

Filmin müzikleri de güzel 3 İdiots'da olduğu gibi son olarakta izlemeyenler çok şey kaçırıyorsunuz ve izlerseniz pişman olmazsınız. :)

Filmde en sevdiğim karakter: Çoğunun da olduğu gibi Nikumbh(Aamir Khan)
En beğendiğim sahne: Sonlarına doğru ödül sahnesi vardı o acayip duygulandırdı o yüzden en iyi sahne oydu benim için.

Filme puanım:9.1
 

Konusu itibariyle komedi filmi olduğunu düşünmüştüm ama Dram filmi çıktı. Yinede iyi sayılabilir bir filmdi bazı yerlerinde sıkılsamda sonuna kadar izleyebildim.

6/10
 

Ortalama bir gençlik filmiydi. İlk filme göre biraz kötüydü. Sonu her zaman ki gibi tahmin edilebilirdi.

6/10
 

Ahaha, çok komikti. :F Ayrıntılı yorum için => https://fav10.net/forum/threads/mon...rsitesi-2013-film-bilgileri-yorumları.203276/

(Daha yapmadım ama yapacam. :D)
 

Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Çok kaliteli bi film olmuş. Filmi izlerken bu kadar akıcı ve sıkılmadan izleyeceğim bi film beklemiyordum. Konusu itibariyle eğlenceli bir film gibi gözüksede sonlara doğru Dram filmine dönüştü. Film 1920 li yılları çok iyi yansıtmış. Evler, arabalar, kıyafetler, partiler filan müthişti. Bu filmle birlikte DiCaprio reyiz sevdiğim oyuncular arasına girdi.

Oyunculuklar, 1920 li yılları anlatan herşey, konusu, akıcılığı herşeyiyle muhteşem bir film olmuş.

10/10
 

Ne denilebilir ki ? Küçükken TRT 1 Pazar kuşağında her sabah izlediğim kovboy filmleri... Ve izlediğim her 3 filminden birinde başrol olan Western türünün baş aktörlerinden John Wayne' izlemek bana maziyi hatırlattı, duygulandırdı ve en önemlisi de beni mutlu etti. İnsanların aklına kazınan(en azından benim.) o gülümsemesi, kovboy şapkası ve duruşuyla ben de farklı yeri olan bu adamın Oscar'ı aldığı bu filmi izlemek benim için çok önemliydi. Rolünü resmen yaşamış gibi oynamış, her şeyiyle kusursuz bir performans çıkarmış ve aldığı Oscar'ı da sonuna kadar hak etmiş.

Oyunculukların tavan yaptığı filmlerden birisi. Robert Duvall'da gerçekten çok iyiydi. Bu başarıda yönetmenin de katkısı göz ardı edilemez. "Heny Hayhaway"...

Film bence çekilmiş en iyi 10 Western filmi arasına girer. Bazı yerlerde o dönem teknolojisiyle tam oturtulamamış sahneler olsa da bunu zamanını da düşünerek yadırgamadım.

Senaryoyu çok beğendim, farklı bir senaryo vardı filmde. Sadece Western değil, komedi de vardı. Eğer izlerseniz gülmeniz garanti. Bence komedi diye çekilmiş bir çok filmden daha komik sahneleri vardı. Bunların işlenişi de çok iyiydi. Akıcı bir senaryo ve ustaca yapılmış bir kurgu vardı.

Genel olarak süper bir filmdi. Ve söylemeden edemeyeceğim: Adamın dibisin John Wayne!

Puanım: 9.5/10
 

Tesadüf üzeri bugün bir kiz arkadasimla sinemaya gittik. Öncesinde ne hangi filme gittigimizi bilmiyordum. "Bugün benimle ol yeter" anlayisi ile sinemaya gittik.
Malumunuz bir Tuba'ci olarak bu filme hic gitmek istemiyordum. Neyse..

Ela'nin cocuklugunu canlandiran cocuk gercekten olaganüstü bir performans sergilemis. Film'in basi bence pek iddiali sayilmaz, yani zevk almadim diyebilirim, ama o kücük cocugun oyunculugu gercekten muazzam. Itinayla üstüne gidilmeli bu cocugun.

Beren Saat'in oyunculugunu son sahne haric vasat buldum diyebilirim. Yani oha dedirtecek bir hareket yoktu. Film'in kalitesi Ugur Yücel olmus. Mahir Hoca karakteriyle hem cok sert, hemde cok iyi birini candirdi. Oyunculuk budur dedirtti. Ayca Bingöl'ün özellikle son sahne performansi cok iyiydi.

Birkac kac kez aglamaya yakindim, malum yanimizda kiz arkadas olunca insan tutmaya calisiyor kendini. Ama son sahne, yani mezuniyet ve Mahir Hoca'ya kepi ile gitmesi olan sahneler, ne yapsaniz tutamiyorsunuz iste. Hele cok duygusal biri yaninizda durmadan aglarsa imkansiz. Gerci Mahir Hoca 'imkansiz' diye birsey olmadigini ögretti bize bu filmde.

Film'den iki sey bana ders gibi oldu. Birincisi, hayatta 'imkansiz' diye birsey yok. Üstüne gitmedigin sürece kaybedersin.
Ikincisi ise "Hayat dondurma gibidir; erimeden tadini cikarmak gerek" sözüydü. Cok anlamli bir söz bence.

Genel olarak begendim diyebilirim. Hayata dair bircok ders veren, icten ve samimi bir film yapilmis. Izleyici kitlesi bir derbi aksami %98 olarak kadinlardan olusuyordu. Tavsiye ederim ama herkese.


Puanim: 8.5/10
 
Bu hafta kendime bir iyilik yaptim ve 2 film izledim 2 filmide uzun zamandır izlemek istiyordum.Bir film acayip etkiliyiciyken diğeriyle "n'oluyor, ne anlatmaya çalışıyor bunlar" diye kafa yormaktan kendimi alamadım.

En basit ve uzun yorum gerektirmeyen filmden bahsedeyim.
Film ne filmiydi onu bile anlamadım. O kadar söyleyeyim 😱 Hani deriz ağır filmlerde "bak yönetmen burda bişey anlatıyor" heh işte bu filmde o kadar çoktu ki, sorunun cevabını ararken kafam patladı. ama yine de "hiç bi b***k bulamadım:T:"

Ağır çekim sahneleri doluydu.Sakın slow-motion efekti kullanılmış olarak anlaşilmasın. Kamera hareketleri yavaşti. Kamera sağa dönecek 2 saatte dönüyor falan filan.

Filmi yöneten yine Driver filmindeki yönetmenmiş. Yönetmen ve Ryan Gosling olunca Driver filmi gibi güzel bir film bekledim ama hayal kırıklıgı yaşadim:( Basında çıkan (film çekim aşamasındayken) haberler hep olumlu ve merak uyandırıcıydı. Filme Driver hatrına 6/10


Vee etkiliyici bir film olan Jagten'idi Onun yorumu için bu taraftan lütfen:)) >>> https://fav10.net/forum/threads/jag...film-bilgileri-yorumları.203278/#post-1543355
 
Şeytan'ın Avukatı 9/10 kesinlikle herkesin izlemesi gereken baş yapıt Al Pacino döktürmüş yine. Ne güzel kamu yönetimi okurum diyordum şimdi hukuk okuyamacam galiba. :D @OzaN