Yalan Dünya 1. Bölüm | Yeni Dizi | GRIFFIN

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaç Puan?

• 3

Oy: 0 0.0%
  • 4

Oy: 1 5.6%
  • 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

• 11

• 12

• 13

Oy: 2 11.1%
  • 14

Oy: 2 11.1%
  • 15

Oy: 9 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    18
  • Anket kapatılmış .

DR

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
10,019
Puanı
1,061
pph0d.jpg

YALAN DÜNYA
YENİ DİZİ​

Jenerik:

Ramazan ve Bahar Kocataş Cihangirde kendi yaptıkları binanın 5. Katına oturmaktadırları. Bir kızları bir oğulları damatları ve torunlarıyla birlikte yaşamaktadırlar. Binayı onlar yaptığına gore bütün evler kendilerinindi. Bütün katları satan Kocataşlar bir tek 5. Kattaki karşılarındaki daire`yi satmamışlardı. Çünkü oğulları evlenince orada oturacaktı. Oğullarının evlenmekten vazgeçmesi ile Kocataşlar yan daireyi kiraya verir. Aynı terasa çıkan iki ev olduğu için yan tarafa mazbut bir aile’yi istiyorlardı. Ancak yan tarafa yalan söyleyerek aile olduklarını belirten 4 kişinin taşınması hayatında komik olayların başlangıcına neden olur.

| Kocabaşların Evi |

yatutarsa: Daha erken ciğerim kesinlikle kalkmayın rahat rahat uyuyun!

Bu sırada OzaN ve Prncss.. gelir...

yatutarsa: Ooooo bakıyorum da erkencisiniz yahu o kadar da kalkmayın dedim.
primavera: Çay hazır çocuklar yüzünüzü yıkayın titremeniz geçince kahvaltıya gelin.
yatutarsa: Ne var yav? Aileyi sıkı tutmak lazım.

Bu sırada kapıyı açar ve damatları içeriye girer.

xemrexxx: Günaydın Kocabaşlar ellerinizden öperim saygılarımı sunarım. Babacım sırf sen seviyorsun diye sıcak ekmek taze kaymak aldım geldim.
yatutarsa: Sağolasın bak damat adam gibi adam! Herkesten önce kalkmış.

Bu sırada Prncss.. gelir.

Prncss.. : Emre bey. Sabahın altısında nereye fırtlayıp kaçılıyor?
xemrexxx: Benim canım sabah erkenden kalktım gittim kaymak aldım ekmek aldım geldim.
Prncss.. : Kaç saatte ekmek alınıp geliniyor? Hamurun mayalanması mı bekleniyor? Ayrıca üstün başın ne sebeple kadın parfümü kokuyor? İstediğin sorudan başlayabilirsin.
yatutarsa: La havle ve lakuvete yav kızım çapkınlık yapacak adam bu saatte mi yapar?
xemrexxx: Hiç yani Avsuralyada olsak bi derece şu an orda herhalde kokteyl saati falandır.
Prncss.. : Bu saç teli de ahlakı düşük bir kangurunun olsa gerek.

Bu sırada xemrexxx`in telefonu çalar

Prncss.. : Kim arıyor Emre?
yatutarsa: Kızım günahdır adam bir nefes alsın yav.
xemrexxx: Ya Esra beni kim arar müşteri arar.
Prncss.. : Kadın mı erkek mi?
xemrexxx: Yav cinsiyeti ne farkeder? Sağlıklı olsun yeter.

xemrexxx telefonu kenara geçip açar

xemrexxx: Efendim ben bütün malları teslim ettim.

Bu sırada yatutarsa masada konuşur:

yatutarsa: Valla damat kültürlü çocuk kiymetini bilmek lazım. Buna da iyi dayanıyor.

xemrexxx: Efendim ben akşam gelip pompa yaparım tıkanıklık geçer.

Telefonun diğer ucunda xemrexxx`in sevgilisi vardır.

*Dream*: Pompa mı? Ya sen terbiyesizsin biliyon mu? Gel anam akşam üstü bekliyorum aşkısı.
xemrexxx: Efendim ben akşam gelirim bütün parçaları tamir ederim.
yatutarsa: Ciğer Orçun kalkmadı mı hala?
xemrexxx: Aşkımızın meyvesi. Karpuz gibi yata yata büyüyor yine
Prncss.. : Yatsın babası. Dokunma. Daha küçük o.
xemrexxx: Ne küçüğü yav? Daha gözlerinin kenarı kırışık oldu.

Bu sırada Orcun_22 gelir

Orcun_22: Biraz sessiz olabilirmisiniz? Ben uyumaya çalışıyorum.

xemrexxx Orçuna sinirli sinirli bakar.

xemrexxx: Tabi tek çocuk olunca şımarıyor böyle babacım.
yatutarsa: Evet tek çocuk bu o kadar fevkalade oldu ki herhalde daha iyisini yapamayız dediniz zirvede bıraktınız.
Orcun_22: Benim terbiyem çok bozuk. Siz beni yurt dışın yollayın ben anca öyle adam olurum.
yatutarsa: Orun ciğerim gece 4`te kalktım odanın altından hala ışık sızıyordu? Ne yapıyorsun o saate kadar?
Orcun_22: Okuyorum.
Prncss.. : Kurban olur anası.
xemrexxx: Okuyormuş? Duyan da felsefe okuyor sanacak. Okuduğu dergi. Şimdi ne cins dergiler olduğunu söylemiyeyim burada.
Orcun_22: Ne alakası var baba ya?
yatutarsa: Aslında bi dayak yese kendine gelir. Ben onu işe sokarım.

Almila füguranlık yapmak için kardeşi xBUGRAx ile beraber 1 günlüğüne İstanbula gelmiştir. Ve setin önünde beklemektedir. Bu sırada yönetmen yardımcısı Ebru dışarı çıkar.

| Dizi Setinin Önü |

Almila: Pardon ben de gire bilirmiyim? Ben aslında bu arkadaşlar gibi figuran değilim baya oyuncuyum.

Diğer figuranlar Almila sinirlenirler.

Almila: Ki figuranlık da çok saygı duydum sevgi duyduğum çok şey yaptığım bir meslek ama ben oyuncuyum. Hizmetçiyi oynuyorum.
Ebru: Karakterin adı ne?
Almila: Karakterin adı hizmetçi. Bir cümlesi var ama çok derinliği olan şanslı bir rol diye düşünüyorum.
Ebru: Tamam girin.
xBUGRAx: Ben de giriyom.
Ebru: Sizin rolünüz ne?
xBUGRAx: Ben gerçek hayatta bunun kardeşini oynuyom çok şanssız bi rol.
Ebru: O zaman kimseyi almıyorum zaten içerisi kalabalık.

| Kocabaşların Evi |

OzaN sofraya gelir.

xemrexxx: O müstakbel damat adayı geldi buyur buyur gel.
primavera: Allah nazarlardan saklasın Nurhayat hayallerimi süsleyen gelin.
Prncss..: Benim de ya sanki aşığım ben kıza.
OzaN: Sen evlen o zaman abla kızla? Ha? Ben ayrılmak istiyorum.
primavera: Ne?
Prncss..: Ne?

| Dizi Setinin Önü |

Bu sırada xemrexxx`in ikiz kardeşi KK|Batman gelir. Kendisi oyuncudur.

Ebru: Hoşgeldin Kürşat abi. Sen hem doktoru köylüyü hem karşı aşiretin tetikçisini oynuyorsun.
KK|Batman: 3 rol. Ama Emre bey (Billy Kane) tek kaşe ödeyecek.
Ebru: Bu kadar ezik olma hakkını ara Kürşat abi.
KK|Batman: Zaten kirayı ödeyemiyorum evden atılıcağım Ebru.

KK|Batman içeri girer. Almila sete girmek için bahane aramaktadır. Bu yüzden üşüdüğünü söyler.

Almila: Ebru hanım pardon ben çok üşüyorum.
Ebru: E sabah ayazı tabii.
Almila: Çoook çok e napsak?
Ebru: Keşke daha kalın giyinseydiniz.

ForumdashxBUGRAx ile aynı lisede okumuştur. Şimdi setin önünde karşılaşırlar ve eskisi gibi şakalaşarak bir araya gelirler.

| Kocabaşların İşyeri |

yatutarsa: Düşündün mü Nurhayatla ilgili bir şey?
OzaN: İyi o zaman ben bugün söylemeyeyim Nurhayata bir şey. Ne bileyim şöyle fingir fingir sarışın tatlı bi şey olsaydı.
Orcun_22: Şöyle fingir fingit sarışın tatlı bi şey seni napsın dayı ya. Ayrıca Nurhayatta her türlü ekmek arası gider yani.
yatutarsa: Oğlum hormonlarına hakim ol kalk git iş görüşmen var senin.

Dizinin başrol oyuncusu diziyi bırakmıştır.

Billy Kane ve Yakamoz-Asi yeni oyuncu aramaktadır. Bu sırada füguranlık için gelen Almila`yı görürler ve yanlarına çağırırlar.

Yakamoz-Asi: Oyuncumusun sevgilim?
Almila: Evet ben oyuncuyum. 9 eylül üniversitesinde çok değerli hocalarla...
Yakamoz-Asi: Yalnız bi şey sorucam. Sesiiim seniii tahrik ediyooor muuu?
Almila: Yooo iyiyim aslında.
Billy Kane: Yaş kaç bacım?
Almila: Öhö öhö 34.
Billy Kane: OOOOOO
Yakamoz-Asi: Olmaz yahu bunlarda 30`da surat gidiyor.
Billy Kane: Aslında bunlarda 30`dan sonra vücut gidiyor ama bu daha gitmemiş Allahı var.
Yakamoz-Asi: Yalnız suratın bi gidesi var açık konuşalım Emrecim.
Billy Kane: Evet suratın bi gözü kapıda hadi kalk gidelim diyor ama vücut nereye gidiyorsun ya dur daha muhabbet edeceğiz diyor. Ha ha ha :kiki:
Yakamoz-Asi: Yani vücudun bi gideri var ama suratın da bi gidesi var. :A
Almila: Yalnız ben şu an burdayım.
Billy Kane: Bacım bi ağla bakayım.
Almila: Ama pat diye olmaz ki. Benim hikayeyi bilmem lazım ona göre motivasyon falan.
Billy Kane: Yalnız zaman alehine çalışıyor sen sordukça yaşlanıyorsun. Ağla yav!
Almila: aha aha aha :T
Billy Kane: Tamam seçme yapmadan oyuncu almıyorum. Prensip. Başrol haftada 750.
Almila: Tabii ki kabul ediyorum her şekilde bütün kalbimle.

| Kafe |
OzaN ve charming kafede oturmaktadırlar.

OzaN: Ben bi tane sosisli pizza ala bilir miyim?
charming: A a. Ozancım sen pizza yeme. Neden çünkü bu sosiyin bütün yağları kalbine gidem damarları tıkıyor tatlım. Mazude teyzenin Faruk amcayı bildin di mi? Yazık geçen hafta anjiyo oldu ordan biliyorum valla pat diye gidiverirsin. Canım sen bize iki tane salata gönder yalnız yeşilliklerini iyice yıka tamam mı ablacım.

OzaN kendi kendine konuşur.

OzaN: Sakin ol Ozan bak kız iyiliyini düşünüyor yaşlılığında da bakar.
charming: Ozancım hazır sen burdayken ben de nişanın ayrıntılarının hızlıca üstünden geçeyim diyorum. Masalara sarı altın kurdele yapıyorum. Neden? Çünkü geçen Sacide ablanın oğlunn nişanına gittim. Allahım ne kadar avam. Sanırsın sünnet töreni. Hemen aradım zaten Sacide ablayı. Kız dedim senin oğlan ne kadar saf dedim. A dedi noldu dedi bana dedi....

charming hızlıca konuşur böyle ve susmak bilmez.

OzaN: Allahım dayanamıyorum ya ne anlatıyor bu. Bi nefes al ya bi nefes al. Charming hala konuşmaktadır.

chraming: A dedim noldu dedim terziye dedim. Bakıyorum dedi. Aaa bakma be dedim vururum suratına dedim terziye dedim o kadar sinirlendim.

Bu sırada yemek gelir. Charmin ıslak mendiller Ozanın elini ağzını siler ve yakasına peçete koyar. Ozan artık dayanamaz ve...

OzaN: Ben ayrılmak istiyorum.
charming: Hayırlı olsun nerden?

Der ve şimdi anlar olay ve ağlamaya başlar.

| Set |

dizi kolik ve Almila karşılaşır.

dizi kolik: Merhaba hangi rol?
Almila: Yazgı.
dizi kolik: Efendim?
Almila: Bu başrol var ya? Yazgı.
dizi kolik: Çüş! Nasıl ya bu Tufan manyak mıdır nedir ya? Hadi Tuba gitti ben varım burda. Ruh hastası sen kimsin?
Almila: Çok afedersin ama ben de oyunculuk yaptım.
dizi kolik: Vıdı vıdı vıdı vıdı. Kes be!

dizi kolik gülmeye başlar.

dizi kolik: Çok afedersin. Hilal çok özür dilerim. Sen de bilirsin ki iyi oyuncular biraz nevrotik olurlar.
Sevgili Hilal. Sakın yüzünün sarkmışlığı yaşının geçmişliği bütün bunlar hevesini kırmasın. Başrolü en iyi biçimde kurtarıcağına eminim arkadaşım. Kurtaramasan da çabana sağlık.
Almila: Sevgili Esra. Biliyo musun ben yıllarca bu fırsatı bekledim. Bugüne kadar oyunculuk yaptım ama 3 kuruşluk şöhretim 5 kuruşluk param olmadı. Kötü kötü dizilerde oynadım ****o filmlerde seslendirme yaptım. Yani yıllarca inledim diyebilirim her iki anlamda da. O kadar açım ki ben yer çekimi beni engeleyemez. Değil yüzümün sarkmışlığı şuan kafam kopsa tıngır-tıngır merdivenlere kadar gitse alır takar bu Yazgı karakterini çatır çatır oynarım. Haftada 750 kağıtı da hakederim.
dizi kolik: Bi dakka kaç?
Almila: 750
dizi kolik: Ha ha ha ha :F Tatlım. Hadi kafeye gidelim sana bi şey ısmarlayayayım.

| Kocabaşların Evi |

yatutarsa: Madem evlenmeye niyetin yok yan daireyi kiraya veriyorum. Orçun bi kağıt kalem getir yaz kiralık daire 2000 tl.

Orcun_22 kağıta Kiralık Dayire yazar

xemrexxx: Dayire mi? Lan ben o özel okula para saçıyorum para.

yatutarsa: Hadi as onu yan tarafın camına mazbut bir aile gelsin otursun.

Günler geçmektedir KK|Batman yan daireyi kiraya verdiklerini söyler. Yalnız bir şartları vardır. Yan tarafa mazbut bir aile gelecektir. Çünkü iki daire aynı terasa çıkmaktadır. Bunu duyan Almila xBUGRAx ve dizi kolik aile gibi görünmek için plan yaparlar. xBUGRAx ve dizi kolik karı koca gibi görünerek yan daireyi kiralayacaklardır. Bu plan artık onların dünyasını bir anda yalan dünyaya döndürür.

1. Bölümün Sonu

Not: Dizi uzun olduğu için bir bölümü iki parçaya bölünmüştür...

Son düzenleme:
Birazdan okurum keşke açmasaydın şimdi forumdan konular silinebilirmiş. :) @EveN

Yalan Dünya tekrar canlandı gözümde.:D Gerçekten başarılı olmuş.:D Puan:15 @EveN
Admin Rıza mı oldu?? :D.
Konuşmalar çok iyi olmuş.:F :F

pompy post: 1366968' Alıntı:
hadi kardeşim gibi arkadaşımın sevdiği dizi olduğu için benden 15 puan
Teşekkürler. :)

Billy Kane post: 1366970' Alıntı:
Beğendim ama çoğu replik dizi ile aynı gibi. :D 13.
Aynı olmasa bi komikliği kalmaz. Bazı replikler çıkarıldı ve değiştirildi ama. :D

Reytinger post: 1366974' Alıntı:
Yalan Dünya tekrar canlandı gözümde.:D Gerçekten başarılı olmuş.:D Puan:15 @EveN
Admin Rıza mı oldu?? :D.
Konuşmalar çok iyi olmuş.:F :F
Tüşükkürler. :)

xemrexxx post: 1366984' Alıntı:
rolüm baya varmış güzel :) 13 :)
Selahattin olacak o kadar. :D Teşekkürler. :D

Güzel olmuş fakat replikler aynı olduğu için Yalan dünyay'la 1 puan kırdım bence kendin yazmalısın özgün puanım 14 eline sağlık.

9 verdim

- - - Ekleme - - -

çıkar beni bu diziden senin dizinde oynamak istemiyorum

EveN post: 1367112' Alıntı:
Teşekkürler. Ne çabuk okudum. Baya da rolün vardı. Beğenmişsindir umarım karakterini.

çıkar beni diziden senin dizinde oynamak istemiyorum

15 puan REvan yazı türünü çok beğendim.Bence ilk bölümü 3 yere hatta 4 yere de bölebilirmişsin:D.ilk kez bu kadar uzun bir dizi okudum:D

takas post: 1367113' Alıntı:
çıkar beni diziden senin dizinde oynamak istemiyorum
Hemen. Zaten ben teklif etmemiştim sen gelmiştin ben de başrol yapmıştım. Hemen çıkarırız sorun yok.

Rol @yatutarsa `ya devredilmiştir.

Aslında hata bende ki kavgaları falan hiçe sayıp yine güzel bir rol yazıyorum. Tabii sen olsan yapmazdın o ayrı.

- - - Ekleme - - -

İyidir bence. :D @S.G.A.T.

EveN post: 1367118' Alıntı:
Hemen. Zaten ben teklif etmemiştim sen gelmiştin ben de başrol yapmıştım. Hemen çıkarırız sorun yok.

Rol @yatutarsa `ya devredilmiştir.

Aslında hata bende ki kavgaları falan hiçe sayıp yine güzel bir rol yazıyorum. Tabii sen olsan yapmazdın o ayrı.

- - - Ekleme - - -

İyidir bence. :D @S.G.A.T.
sağol.
bu arada kavgaya gerek yok bence ki darılmayın ama bunun sonunun böyle olacağı önceden belliydi Revan:)

Çok uzun :( Karnım ağrıyor çok yedim. Okumayı gözüm yemiyor pekşu anda. 😱