"Bizim Okul" Dizisi Neden Tutmadı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
ozelhaber.gif

Erler Film imzalı dizi projesi "Bizim Okul"u mercek altına almak istiyorum.

Dizinin yapım şirketi Erler Film, dizi sektörün en ilk ve en başarılı projelere imzasını atmiş bir yapım şirketidir. Erler Film'i birçoğumuz yedi sezondur devam eden "Arka Sokaklar"la tanıyoruz. Erler Film, başrollerini Meltem Cumbul, Fatma Girik, Mahmut Cevher, Timuçin Esen ve Özgül Kavruk gibi isimlerin paylaştığı "Gurbet Kadını" dizisinin yapımını üstlenmişti.

Erler Film geçtiğimiz sezon hatırlarsınız Kanal D için Cumartesi akşamları PT-2'de yayınlanan "Yıllar Sonra" dizisinin yapmıştı. Dizinin ilk bölümüne oldukça emekler harcanmıştı. Hatta başrollerini Aydan Şener ve Tarık Tarcan paylaşmıştı. Dizinin ömrü de maalesef uzun sürmemişti.

Bu diziden önce Erler Film, başarılı ve güzel oyuncu Nehir Erdoğan'ın başrolünde olduğu "Aşk Bir Hayal" dizisini yapmıştı. Hatta kadroda başarılı oyuncu Orhan Kılıç da vardı. Dizi Erler Film'in başarılı projelerindendi. Özelikle TOTAL grubunda aldığı reyting sonuçlar çok başarılıydı.

Erler Film bu sezon atv için "Alev Alev" dizi projesini hazırladı. Rojda Demirer, Berk Oktay, Hande Soral ve İlker İnanoğlu gibi isimler başrolü paylaştı ve senaryosunu Mahinur Ergun kaleme aldı. Dizinin reytingleri oldukça iyiydi, ancak atv yönetimi ve Erler Film ortak anlaşarak diziyi bitirme kararı aldı.

Ve gelelim "Bizim Okul" dizisine.. Kanal D'nin "Akasya Durağı" dizisinde birçok oyuncuların yer aldığı "Bizim Okul" dizisinin ömrü uzun olmadı. Dizi Twitter üzerinde hem bir kitle tarafından sevildi ancak bir kitle tarafından da acımasızca eleştirildi. Özelikle televizyon eleştirmenleri diziyi beğenmediklerini yazdı.

Dizi birkaç bölüm sonra yayın hayatına ara verdi ve yeni sürprizlerle geldi. Dizinin jenerik müziği, bazı oyuncular ve senaryosu değişti ancak bu tüm değişiklikler diziye yaramadı, ki atv yönetimi diziyi bitirme kararı aldı.

Dizi bana göre orijinal olmayan, klişe dolu bir hikayeyle karşımıza çıktı. Oyuncu kadrosu gayet başarılı isimlerden oluşuyordu, ancak dizinin senaryosu izleyicileri bağlamadı. Sürekli aynı Erler Film dizilerinde yer alan olaylar ekrana geldi.

Dizide Zeki Alasya, Levent Ülgen, Cezmi Baskın, Pınar Aydın, Bican Günalan, Cem Davran, Volkan Severcan ve Gülay Baltacı gibi birbirinden başarılı ve yetenekli oyuncular yer alıyordu. Ancak gelin görün, her ne zaman bu kadar başarılı oyuncular bir araya gelse, maalesef dizi projesi tutmuyor.

Ben uzun zamandır zaten söylüyorum ve her zaman da söylemeye devam edeceğim.. Bir dizinin tutması için ana faktör kesinlikle se-nar-yo. İsterseniz dünyanın en iyi ve en başarılı oyuncuları bir araya getirin, sizin senaryonuz orijinal değilse, hadi orijinalliği geçtim akıcı ve inandırıcı değilse dizinin tutmasını unutun bence.

Bu sektörde yer alan biri olarak konuşuyorum size.. Evet, senaryo yazmak hiç kolay değil. Hele Türkiye'de her hafta 90 bölüm, 100 sahneyi geçen dizi yazmak hiç te kolay değil.. Bunları başaran kişilere de asla hadsizleşmek istemiyorum ama biraz daha senaryoya önem verilirse, biraz daha inandırıcı olsa senaryolar daha iyi olmaz mı?

Erler Film bir açıklamasına bir daha dizi yapmayacaklarını açıkladı, bakalım Erler Film bu kararını hala destekliyormudur?

1z15gqw.png

rp64gN571328kkGA1SO7450N.jpg

senaryo kısmına katılıyorum :) haftasonu acun ve ilker in yanına komedi dizisi koyacaksalar düzgün senaryo lazım

baştan aşağı yapmacık ve kalitesizdi

Umarım Erler Film artık iddialı projelerle karşımıza çıkar

Bu diziyi hiç izlemedim.Sadece yapılan yorumlara göre izlememe kararı aldım.Doğru karar vermişim.

Ben de anlamadım neden tutmadığını. Bu kadar kaliteli dizi nasıl olur da tutmaz?