"Kurtlar Vadisi Pusu" Türkiye'nin Gurur Kaynağı Çünkü..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Uzun zamandır mercek altına almak istediğim bir konu var.. Dile kolay 10 yıl boyunca Türk televizyon ekranlarda fenomen olarak adlandırılmış "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinden bahsetmek istiyorum.

Pana Film'in yapımcılığını üstlendiği "Kurtlar Vadisi" 15 Ocak 2003'te ilk kez hayat ışığı gördü. Dizi yayın hayatına Show TV'de başladı. Dizi 18 Şubat 2007'de yayın hayatına "Kurtlar Vadisi Terör" adıyla yayın hayatına devam etti, ancak RTÜK'ün verdiği kararla dizi "Kurtlar Vadisi Pusu" olarak değiştirildi. Dizi bu yeni adıyla 4. sezon Star Tv ekranlarında, 5.sezonunda atv'de, ardından TNT'ye ve son olarak yine atv'ye döndü.

Kurtlar Vadisi Pusu ilkleri yıkmış bir dizidir. Dizinin başrolünü Necati Şaşmaz canlandırmaktadır. Dizinin künyesine baktığımızda bu dizinin aslında Şaşmaz ailesinin bir dizisi olduğunu diyebiliriz. Dizinin yapımcılığı ve senaristliği de çünkü Şaşmaz ailesine ait.

"Kurtlar Vadisi Pusu" reyting anlamında da çok başarılı bir grafik sürdürmüştür. İşte Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 2012-2013 yıllarında bugüne kadar aldığı reytingler:

2zz6gic.png

345lrma.png

Diziyle ilgili yazılar ilerleyen günlerde de devam edecektir..

1z15gqw.png

Bu köşe yazarın yazıları yalnızca ilgi duyulan konulara ilişkin olarak yol gösterici nitelikte genel bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Yasaların uygulanması ve bunun yaratacağı sonuçlar, ilgili bilgi ve olaylara bağlı olarak büyük farklılık gösterebilir. Bu nedenle kaynak gösterilmeden haberin tamamı veya bir bölümü kullanılamaz. Ancak alıntı yapılan habere link verilerek kullanılabilir.

güzel bir çalışma olmuş tebrikler........:semi-twins:

- - - Ekleme - - -

yalnız şaşmaz ailesinden izin aldın mı konu açmak için....:)

Güzel :ok:

Aslında reytingler pek düşmüş gibi durmuyo grafiklerde :X

- - - Ekleme - - -

Böyle tarafsız yazıların daha çok olması ümidiyle.

(Fks14 bu söz sana değil. Diğer üyelere)

Ben sahsen Kurtlar Vadisi Pusu'yu izlemiyorum ama dizinin basarisina gözümü kapatacak degilim..

Başlık bence daha farklı olabilirdi.Gurur duymak çok yüce bir duygudur benim için.Dizi ne yapmış ki onunla gurur duyalım yani değil mi? Vadici arkadaşlar şimdi söylenecekler bana ama durum bu bence.

Başlık bence daha farklı olabilirdi.Gurur duymak çok yüce bir duygudur benim için.Dizi ne yapmış ki onunla gurur duyalım yani değil mi? Vadici arkadaşlar şimdi söylenecekler bana ama durum bu bence.

Deniz lütfen. Tartisma için açmadim bu konuyu. :)

@hizli gonzales @takas @XanTier tesekkürler :)

Deniz lütfen. Tartisma için açmadim bu konuyu. :)

@hizli gonzales @takas @XanTier tesekkürler :)
Yok zaten tartışma olsun diye yazmadım ki ama yanılıyor muyum bende vadiyi izlemiyorum vadinin başarısı tartışılmaz kimse sorgulamaz zaten ama gurur kaynağı cümlesi pek olmamış be Furkan :)

Yok zaten tartışma olsun diye yazmadım ki ama yanılıyor muyum bende vadiyi izlemiyorum vadinin başarısı tartışılmaz kimse sorgulamaz zaten ama gurur kaynağı cümlesi pek olmamış be Furkan :)

Ama Türkiye disinda da bu dizinin ciddi hayranlari var.. Izlemedigimiz bir dizinin hakkini yok saymak dogru olmaz ama Deniz..

Xantier diziler için tartışmayacağımı bilmiyorsun demek ki ayrıca başarısını tartışmıyorum yorumlarımı iyi okumamışsın.Ben gurur kaynağı cümlesinin olmamış olduğunu belirttim :)

Böyle bir dizi 10 yıldır devam ediyor ki ve izleyiciyi ekrana kilitliyor. Bunu başarabilmek büyük başarı. Bazıları bunu kabul etmiyor doğal olarak. Senaryo öyle bir yazılıyor ki, Türkiye'nin gerçeklerini yansıtıyor desem birçok kişi inkâr etmez eminim. Furkan'ın yazısına gelince, gayet iyi olmuş. Diziyi izleseydi bu yazısı daha da iyi, daha da uzun olurdu haliyle. :)

Ama Türkiye disinda da bu dizinin ciddi hayranlari var.. Izlemedigimiz bir dizinin hakkini yok saymak dogru olmaz ama Deniz..

Furkan buna bir sözüm yok benim dikkat özellikle altını çiziyorum başarısını tartışmıyorum aksine başarılı bir dizi olduğunu da biliyorum ki bunu izlenme oranlarından biliyorum zaten.Gurur kaynağı yazmışsın ya oraya takıldım ben.Örnek bir öğrenci çok başarılıdır ailesi bu kişiyle gurur duyar değil mi? Peki Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin nesiyle gurur duyacağız ya da herhangi bir x dizisinin nesiyle gurur duyacağız.Neticede birçok dizi var ve hepsinde emek var.

Totalde 7 reyting, A/B`de 5 reyting aldığını hatırlıyorum ama listede yok?

Vadi ile ilgili yazı yazınca tarasız olunuyor. Bu yazının aynısı başka dizi için çıksa hemen taraflı damgası yersin Furkan dikkatli ol.

Başlık fazla abartılı olmuş ama yazın güzel. Eline sağlık.

Zamanında bitirilmeliydi. Çok uzadı. Adamlar dokuz canlı kediyi geçti süper kahramana dönüştü artık, bir türlü ölmüyorlar. :F
dünya sinema tarihinin en çok izlenen ve gişe hasılatı elde eden 3.filminin adının the avengers yani yenilmezler olduğunu ve süper kahramanların macerasını anlattığını belirteyim sana.....süper kahraman deyip geçme yani....:ok: dünya güçlü insanları sever...

bence cok uzadı gercekten 10 yıl nedir ya...
işi paraya doktüler iyice..reyting felan hikaye benim için artık bu dizinin..
sıkılmıyorda kimse onu anlamıyom :D