2014 Wild Tales / Asabiyim Ben | Film Bilgileri & Yorumları

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
3:10 Yuma'yı izlemiştik. Ama sana söyleyeyim Kahraman Şerif çok matah bir film değil. Klasik TRT pazar sabahı filmi.
western demişken bir ara aklında bulunsun deadwood adlı diziyi mutlaka izle ?
harika bir dizidir daha kimseye izlettirmeyi başaramadım
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bu kadar geç izlediğim için pişman oldum ama kısmet böyle imiş. :)

Filmi ben de çok beğendim. Eleştiri olarak tek diyebileceğim, filmin sinematik değeri yoktu. Daha çok TV filmi gibiydi. Black Mirror gibi bu filmde de hikayeler biraz uzatılıp, her bölümde böyle acayip hikayelerin işlendiği mini dizi olabilirmiş aslında. :)

En iyi bölümün hangisi olduğu benim için de muamma. Ama herkes gibi ben de Düğün ve Dinamit bölümlerini daha çok beğendim. İkisi de eşit.

Dinamit, baştan sona efsaneydi. Adam resmen tek başına sistemi çökertti, helal olsun Bay Dinamit! Gözlüklülerden her zaman korkacaksın. :D

Düğün bölümünü başta yadırgadım, çılgınca eğlenmeler derken film bambaşka hâl aldı. Mükemmele yakındı o bölüm. Benim de aklıma direkt Gone Girl geldi. Öyle bir kadınla evlenmek isterdim açıkcası. Zaten adam daha da aşık oldu en sonda. :)

En baştaki uçak bölümü sanırım filmin türlerinden olan "Komedi" ile tek alakalı bölüm. Biraz fantastik ama çok fena intikam alma şekli. :D

Araba bölümünde de aklıma Tarantino'nun Death Proof filmi geldi. Güzel ama sinir bozucu bir bölümdü.

Oğlu kaza yapan zengin adamın olduğu bölüm belki içlerindeki en gerçekçi bölümdü. Böyle insanlar günümüz dünyasında fazlasıyla var. Nice cinayet bu yollarla ört bas edilmiştir. Güzeldi ama sonunu pek beğemmedim, orada adamın kafasına vurdular, peki öldü mü? Muamma.

Fare zehri bölümü biraz zayıftı. Ama hak yerini buldu sonunda.

Şöyle geriye dönüp baktığımda, bütün hikayelerin temelinde İntikam kavramının yattığını görüyorum. Böyle intikam konularını her zaman sevmişimdir, intikam kutsaldır. :)

Zengin adamın oğlu bölümü belki diğerlerine göre daha az intikam ama en sonda kafanın yarılması için ilahi intikam diyebiliriz. :)

Bence en iyi intikamı düğündeki kadın aldı. O nasıl tehditti öyle yahu? Adam neye uğradığını şaşırdı Ve kustu şokun etkisiyle. :) Yüzsüz kadını cama fırlatmasına da sevindim.


8.5/10
 
Son düzenleme:

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,080
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Senin de beğenmene sevindim @Tolstoyevski. Forumca uzlaştığımız filmler arasına girdi. :):) Bu arada IMDb'de kalıcı olur mu diye düşünüyorduk ama 199. sıraya yükselmiş ve devamlı yükseliyor. Listede hep olmalı bence. :)
 

BesaleT

Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,472
Reaksiyon puanı
5,684
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
Film ilk hikayesiyle bir "ne oluyoruz lan!" dedirtti tabi 6 tane farklı hikaye 6'sı da birbirinden ilginç bazıları çok daha iyiydi sarıyor sizi ama bazıları saçma gelebilir en azından bana saçma geldi. :)

İlk hikaye (Pasternak): Dediğim gibi belki de en iyilerinden biriydi filmdeki hikayeler arasında zaten o hikayeyle bi tuttu bizi.

İkinci hikaye (Fareler): Saçma gelen buydu bana biraz yani otoyolda hiç yoktan yaşanan bir olayı anlatıyor. Evet bi ara ne yapıyor bunlar, yok artık dedik ama olayın çıkış noktası saçmaydı :D

Üçüncü hikaye (En Güçlü): Bu da başka bi saçma hikayeydi, aslında aralarında en saçması bile olabilir :D Çünkü fol yol yumurta yok bir adam geliyor hikaye başlıyor. İri kıyım kadın da dünden razı çıkıyor her şeye hani diğer kızın bahanesi o kadına yaramıştı içindekileri dökmüş gibi bir olay oldu yani.

Dördüncü hikaye (Küçük Bomba): Bu hikaye iyiydi gönderme de vardı bana göre, cidden anlatıldığı tarzda olaylar varsa çekilmez bir hal alabilirdi ülkemizde de. Yine iyi sabretti ama ne demişler sabreden derviş sabretmekten gebermiş biraz o hesap oldu :)

Beşinci hikaye (Teklif): Olaylar olurken vay anası dedim bi yani Cem Yılmaz'ın dediği bahçıvan aşçı'ya aşçı hizmetçiye olayı vardı biraz ama olan yine garibe oldu. :/

Altıncı hikaye (Ölüm Bizi Ayırana Dek): Bu hikayeyle de iyi bitirmişler iyi başlayıp iyi bitti ama dediğim gibi arada 2. ve 3. hikayeler biraz saçma gelmesine rağmen diğer 4 hikaye izletti. Burada da aksiyonu bol oldu, konuşmalardan daha böyle başka şeyler beklerken bambaşka olaylar gerçekleşti ama sonu iyi bitti en azından. İşin karlısı aşçı dayı oldu. :pala:

O 2.ve 3. hikayeler olmasa çok daha yüksek verebilirdim ama şimdilik idare etsinler bununla.

8/10 @OzaN