Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
5x1

Allahuuu Ekber! Efsaneler efsanesi dizi geri döndü, hâlâ inanamıyorum geri döndüğüne. Prison Break lan bu! Heyecan, gizem, gerilim, zeka kaldığı yerden devam ediyor. Selam olsun Son Hapishane Paratonerine, Mıknatısına, Bükücüsüne! :)

Sezona tam tadında başladı, Ortadoğu motifi olması ekstra bir tat vermiş diziye.

Öncelikle Lincoln'un mezarda ceset olmadığını görünce verdiği tepki biraz sönük kalmış, tamam ağır abisin ama kardeşinin ölmediğini tam anlamıyla öğrenmek nedir lan, insan sevinçten kafayı yer. :A

Michael'a ne olduğu, neden IŞİD'e yardım eden bir terörist konumuna düştüğü bilinmiyor. Fakat son sahnedeki bakışından çıkarabildiğimiz üzere hafıza kaybı olayı yok, bilinçli olarak tanımamazlıktan geldi. Anlaşılan ilerleyen bölümlerde Fernando ve T Bag de dahil bizim ekip komple o hapishaneye düşecek gibi, ikinci bir Sona sezonuna hazırız. Ki Sona sezonu efsaneydi.. T Bag in yapay elinde de gizli gizli bir şeylerin saklı olduğu kuşkusuz, Michael durduk yere T Bag e yardım etmezdi, ama bakalım ne işler dönüyor.

9.3/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,632
Reaksiyon puanı
9,615
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Abi nasıl özlemişim varya. Diyebileceğim tek şey; "Michael! What are you doing damn it!"
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
5x1

Fos çıkmasından korkuyordum ama çok iyi olmuş, çok da güzel olmuş. :)

Özlemişiz diziyi. Evet yine mantıksız bulunacak noktalar var en başta Michael'ın hayatta olması ama izlenir yani Prison Break bu. :D

İyi bir girişti, devamı daha da iyi olacak inşallah. :)

9/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
5x1

Gerçekten çok özlemişim diziyi. Efsane geri döndü! Michael, Lincoln, Sucre, C-Note, T-Bag ve diğerleri... Teker teker her karakteri ayrı birer efsaneydi dizinin. Bu kadroyu tekrar bir arada görmek ve dizinin o eski tadını vermeyi başarması gerçekten beni çok mutlu etti, çünkü korkuyordum o eski tadı alamayız diye...

Baştan sona Michael'ın planının işleyişini izledik. Anladığım kadarıyla Michael'ın öldü gösterilmesinin arkasında önceki sezonlarda şirket diye tanımladığımız oluşum var, yada benzeri bir şey. Michael'da her zaman olduğu gibi bir plan kurmuş abisi kendisini bulsun diye. Çeşitli ipuçları bırakmış. Lincoln'de teker teker bu ipuçlarını takip etti ve Michael'a ulaştı. İlerleyen bölümlerde ilk sezonda; hep birlikte hapishaneden kaçışlarına şahit olduğumuz bu ekip, bu kez hep birlikte Michael'ı oradan çıkarmak için hapishaneye girecekler sanırım.

Michael'ın, Lincoln'ü unuttuğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle buda planın bir parçası, iki kardeşin kavuşma sahnesi efsaneler arasına girecektir. Büyük bir merakla bekliyorum.

Lincoln'ün Mezarı açtığı sahnede, içeride Michael'ın olmadığını görünce daha büyük bir tepki bekliyordum bende yalnız. Pek tatmin etmedi o kısım. Ben bile daha çok sevindim, mezarı boş görünce. :A

Onun dışında T-Bag bu planın hangi kısmında onu çok merak ediyorum. Acaba Michael, ondan ne şekilde yararlanmayı planlıyor?

Bu arada Michael'ın tekrar vücudunun her yerine dövme yaptırması da planın bir parçası sanırım. İlk sezon aklıma geldi dövmeleri görünce. Hatta elindeki göz dövmesi ile Lincoln'e bir mesaj vermiş olabilir, tabii Lincoln bunun farkına sonradan varacaktır.

İlerleyen bölümeleri büyük bir merakla bekliyorum. Prison Break efsanesi geri döndü!


Puan: 9.5/10
 

Alemdar

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
3,212
Reaksiyon puanı
2,952
Puanı
310
5.Sezon - 1.Bölüm

Her zamankinden daha değişik durmuş : EFSANE DİZİSİ EFSANE GİBİ DÖNDÜ diyorum !
Ama sinirimi bozan şu Sarah'nın kocası sonradan Michael'la ikisinin arasını bozmasın ? Karakterler de oturdu , sadece geriye kalan diğer hapishane ve Michael sahnelerini izlemek

Puanım : 10/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
S05B01

Çok özlemişim diyemiyecem Lincoln kardeşleri Flash'ta gördüm zaten :A tamam tamam PS sevenleri gıcık etmicem :A

Bölüm bana göre biraz sönüktü...Yada abinin oyunculuğu kötü. Adamda zaten zeka kırıntısı yok güç unsuru olarak bizlere izletilmişti ilk dönemlerde. Yine aynı çizgisini korumuşlar. Ben dizinin Michael tarafını, zeka tarafını izlemeyi seviyorum. Umarım ilerleyen bölümlerde izleriz.

Michael'ın yeni adı ile t-bag'in elini yapan OUTİS oluşumunun bir bağlantısı vardır mutlaka. Kaldı ki Michael'ın ölümcül beyin timürü mü ne vardı. Bunlar bu tümörü de tedavi etmişlerdir. Işıd ne alaka o ayrı bir soru sadece.

Sara da maceraya katılır umarım. Yoksa bu ezik kocayla onun sahneler çekilmez. Boşuna ezik koca bulmamişlardır dimi?:A

7.5'dan 8/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
5x1

Vay be yıllar sonra Prison Break de izleyecekmişiz demek, çok özlemişim diziyi :)

Gizemli bir sezon olacak anlaşılan. Büyük olaylar dönmüş ve neler olduğunu yavaş yavaş göreceğiz gibi.

Michael Lincoln'e T-Bag vasıtasıyla ulaştı. Yeni takılan kolda ne varsa planın bir parçası olacaktır, boşu boşuna T-Bag'i tekrar başlarına musallat etmez Michael :)

Lincoln her zamanki gibi odun bir herif zaten, o yüzden gerek mezar sahnesinde gerek Michael'i gördüğü sahnede fazla tepki vermemesine şaşırmadım. Yalnız mesajdaki şifreyi çözebilmesi şaşırttı :D

Sara'nın evine gelen kadın yeni kocasını öldürseydi de ondan kurtulsaydık ilk bölümden iyiydi :D

C-Note da yeni haliyle epey aktif bir rolde olacak gibi. Sucre şimdilik gitmedi Yemen'e ama Michael'in hayatta olduğunu öğrendiklerinde Sara ve o da bir şekilde katılacaktır zaten ekibe :)

9/10
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
5x1. Bölüm

4. sezonun finalindeki saranın mantık dışı kaçış bölümünden sonra harika bir başlangıç yaptı dizi o sonla ümidi kesmiştim düzeleceğinden:) birde 4. sezon hatırladığım kadarıyla michael bayağı şişmişti ilk sezonuna oranla hormonlu duruyordu? yeni başlangıçta michael ı eski formuna kavuşmuş görmek güzeldi :)
t bag le tekrar karşılaşmak muhteşemdi
sara'yı ve saftirik olmasına rağmen kodumu oturtan lincoln u tekrar izliyor olmak ayrı bir keyifti
mahone karakterini sevmiştim keşke yeni sezona dahil olsaydı hatta 4. sezonun 22. bölümünde 4 yıl sonrasını gösterirken michael ın mezarını ziyaret edenlerden birisi mahone du yani mantığa uygun olarak mahone un tekrar aramızda olması güzel olurdu :)
neyse mutlaka lazım olan karakterler gelmiş yeni sezonda, teferruatı fazla kurcalamayalım :)
benim açımdan prison break in ilk sezonu efsane olarak kalmaya devam edecek daha sonraki hiçbir sezon aynı ayarı tutturamaz, bunun bilincinde 5. sezonu beklemeye başlamıştım ve güzel bir başlangıç yaptı beklediğime deymiş yani ..,
t-bag in cezaevinde kurtulması ve tekrar eline kavuşuyor olması harika oldu dizinin olmazsa olmaz kötüsü tüm kötülüklerine engelsiz devam edecek artık :)

michael ın yıllar boyu neden ölümünü gizlediği,bunu kendisininmi planladığı veya başkasının tuzağınamı düştüğü, yemende bir cezaevinde neden bulunduğu, ismini neden değiştirdiği ve abisini neden tanımamazlıktan geldiği belirsizliğini koruyor.... devamını ilerleyen bölümlerde öğreneceğiz artık

mezarın boş çıkmasından çok mezarda michael a ait olmayan bir cesedin çıkması daha güzel olurdu ama senaristler öyle uygun görmüş diyelim :)

sara tekrar evlenmiş evlenmesine ama yeni kocasından herhangi bir yavru dünyaya getirmemiş bu bile bir teselli en azından benim açımdan :)
 
Son düzenleme:

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
5x2

Yine tam tadında, güzel bir geçiş bölümüydü. IŞİD sahnelerini daha çok görmek diziyi ayrıca çekici yapıyor.

Leyla ile Mecnun Benjamin pardon Kellerman'i gördük sonunda. Geriye Mahone kaldı eski ekipten, o da sezon sonuna kadar belki gözükebilir. Bu bölümden anladığımız kadarıyla 4.sezona benzer bir derin devlet konulu sezon olabilir, keşke 3.sezon gibi olsaydı ama buna da şükür. :)

8.0/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
5x2

Prison Break efsanesinin 5. sezon, 2. bölümü... Yine çok güzel bir bölümdü.

Michael'ı tekrar hapishanede planlar yaparken görmek çok güzel. Yine küçük gibi görünen ve kimsenin anlamadığı detayları bir araya getirip, büyük bir kaçış planı kuruyor. Abisi Lincoln'ün de yardımlarıyla...

Bölüme gelirsek; Sanırım Michael, derin devlet tarzı bir yapılanmadan kaçmak için büyük bir plan kurmuş ve hapse girmiş, ancak tabii ki her şeyi hesaplamış. Ailesini korumak içinde saklandı ve onları tanımıyormuş gibi yaptı. Göndermesi gereken mesajları gizlice gönderiyor. Bunu anlamış olduk. İlk bölümde abisini tanımamış gibi yapmasının sebebi de buydu.

Ardından Kellerman'ı tekrar gördük. Kendisini tekrar görmek sevindirdi. Eski ekipten görmediğimiz tek karakter Mahone sanırım. Umarım ilerleyen bölümlerde onuda görürüz. Ve birde umarım Sucre'yi daha sık görmeye başlarız artık. Özellikle Michael ile kavuşmasını ve ona yediden 'Papi' demesini büyük bir merakla bekliyorum.

Son olarak Michael'ın Abu Ramal ile dost olmasının sebebi de yine Michael'ın büyük planının bir parçası olması. Tıpkı ilk sezonda T-Bag'i mecburen hapishaneden kaçırması gibi. (Hapishane sahnelerini görünce aklıma o efsane ilk sezon geliyor bu arada)

Onun dışında çekilen görüntüler ve IŞİD sahneleri gerçekten çok başarılı. Daha çok görürüz umarım bu tarz sahneleri. Diziye bambaşka bir hava katıyor.

3. bölümü merakla bekliyorum.

9/10
 
Son düzenleme:

legolas9900

Favori Üye
Katılım
3 Şubat 2012
Mesajlar
11,147
Reaksiyon puanı
4,819
Puanı
710
Konum
Fransa
5x2

Abi senaristler kafayi yemis :D Süper bir bölümdü Micheal'in planlari fena sonunda ISID' i cökertecek adam olmasin mi ? Micheal'in elindeki dövmelerde arapca yazi var acaba ne icin ? Lincoln' in biraz daha akillica düsünmesi lazim :) yeni bölümü merakla bekliyorum :D

Puanim: 9/10
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
5x2. Bölüm

güzel bir bölümdü
saranın şaşkınlığı biraz daha çarpıcı olabilirdi cepten michael la lincoln un cezaevindeki görüntülerini izleyince? ama neyse :) kocasıda michael ın yaşadığını öyle pek şaşırarak karşılamadı sanırım bizim kadar şaşırmıyor dizideki karakterler? biz daha bir şaşırtıcı bulmuştuk izlerken :)
lincoln un işid bölgesinden çıkış aksiyonu fazla kolay gibime geldi orasıda biraz daha zorlaştırılabilirdi ?
t-bag in bu bölümde olmamasıda büyük bir eksiklikdi benim açımdan :)
herneyse olumsuzlukları geçip güzel yerlere değinelim biraz :)
bölümün en güzel sahneleri michael ın yine inceden inceye zekasını konuşturarak en ufak malzemeyi muhteşem etkili silahlara dönüştürdüğü yerlerdi, sakız olayının kelebek etkisi yaratması gibi , ayrıca gönderdiği ve sheba tarafından keşfedilen şifreli telefon numarası olayıda güzeldi,
cezaevindeki karakterlerde bayağı renkli, zaten bu dizide en sevdiğim karakterler cezaevinden çıkıyor.. fırsat lakaplı kişi olsun, babası ışık şefi olan dop oğlan olsun ve özellikle koreli keş karakterleri olsun renkli karakterler .
michael ın abu dallama isimli işidci ile olan bağıda büyük ihtimal michael ın kafasındaki planın bir parçası gibi...

önümüzdeki bölüm aksiyonu bol güzel bir bölüm olacakmış izlenimi verdi,
 

Alemdar

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
3,212
Reaksiyon puanı
2,952
Puanı
310
5.Sezon - 2.Bölüm

Yine harika bir bölümdü , özellikle Michael ve Işid'cinin bağlantısı dikkat çekti ! Lincoln heralde gelecek bölümde biraz daha uğraşacak gibi gözüküyor çünkü Ogygia'dan kaçmak daha zor gibi ve 3.Sezondaki Sona hapishanesinden daha da zor gibime geliyor !

Arkadaşlar büyük ihtimalle 6.Sezon olmayacak çünkü Prison Break'in reytingleri ilk sezona göre düşük !

5.Sezon 1.Bölüm reytingi = 3.89
5.Sezon 2.Bölüm = 3.29
 
Katılım
27 Ekim 2016
Mesajlar
680
Reaksiyon puanı
161
Puanı
65
Konum
eskişehir
5.Sezon - 2.Bölüm

Yine harika bir bölümdü , özellikle Michael ve Işid'cinin bağlantısı dikkat çekti ! Lincoln heralde gelecek bölümde biraz daha uğraşacak gibi gözüküyor çünkü Ogygia'dan kaçmak daha zor gibi ve 3.Sezondaki Sona hapishanesinden daha da zor gibime geliyor !

Arkadaşlar büyük ihtimalle 6.Sezon olmayacak çünkü Prison Break'in reytingleri ilk sezona göre düşük !

5.Sezon 1.Bölüm reytingi = 3.89
5.Sezon 2.Bölüm = 3.29
Sen bu reytingleri turkiye ile bir tuttun herhalde orada bir dizinin devami icin 4 yeterlidir.Bence ileriki bolumlerde 4 civari oranlar alacaktir.
 

Alemdar

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2016
Mesajlar
3,212
Reaksiyon puanı
2,952
Puanı
310
Sen bu reytingleri turkiye ile bir tuttun herhalde orada bir dizinin devami icin 4 yeterlidir.Bence ileriki bolumlerde 4 civari oranlar alacaktir.
İlk sezon 10 milyon izleyici vardı
2.Sezon 9.3 milyon izleyici vardı
3.Sezon 7.5 milyon izleyici oldu
4.Sezon 5 milyon izleyici oldu

Dizi 4.sezonda zaten battı , bence 5 milyon olmazsa 6.sezon olmaz
 

Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
5x1

Finaller başka şeyler derken biraz geciktirdik ama olsun.
Efsane dizi döndü! 2013 yılında bitirmiştim ve etkisinde çıkamamıştım.

Dizinin kaldığı yerden devam etmesi harika oldu. Jenerik kısımları filan da aynı. Başrol oyuncularının çoğu dizide. :Z

Sara'nın evlenmesine siniri oldum umarım kocası bir an önce ölür. :F Sara'yı daha aktif görmek istiyoruz. :A

Yemen sahneleri harikaydı iç savaşın geçtiği bir ülke seçilmesi güzel olmuş. Aynı zamanda Işid'de ülkeye hakim.

O 2 suikastçi ne iş çözemedim. T-Bag eline kavuşması da Michael ile bağlantılı olabilir. :D

Son sahnede Michalin hafıza kaybı yaşadığını düşünmüyorum. Gözlerini kapattı çünkü. Ve ellerinde değişik motifler vardı.
Bakalım neler olacak. :Z

9.0

@OzaN @Tolstoyevski @legolas9900 @destere @emree-29 @adventurous @Sherlock
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
5x1

Finaller başka şeyler derken biraz geciktirdik ama olsun.
Efsane dizi döndü! 2013 yılında bitirmiştim ve etkisinde çıkamamıştım.

Dizinin kaldığı yerden devam etmesi harika oldu. Jenerik kısımları filan da aynı. Başrol oyuncularının çoğu dizide. :Z

Sara'nın evlenmesine siniri oldum umarım kocası bir an önce ölür. :F Sara'yı daha aktif görmek istiyoruz. :A

Yemen sahneleri harikaydı iç savaşın geçtiği bir ülke seçilmesi güzel olmuş. Aynı zamanda Işid'de ülkeye hakim.

O 2 suikastçi ne iş çözemedim. T-Bag eline kavuşması da Michael ile bağlantılı olabilir. :D

Son sahnede Michalin hafıza kaybı yaşadığını düşünmüyorum. Gözlerini kapattı çünkü. Ve ellerinde değişik motifler vardı.
Bakalım neler olacak. :Z

9.0

@OzaN @Tolstoyevski @legolas9900 @destere @emree-29 @adventurous @Sherlock
sara biraz saftiriğe yatıyor gibime geldi :) kocasıda çok geniş adam :)