Game Of Thrones'in Final Sezonu Türkiyede Çekilecek !

cookies

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
24D7CE7E-6C83-41F1-AA5E-28A0C7923B85.jpeg

Şu sıralar sekizinci ve son sezonunun çekimleri ile meşgul olan Game of Thrones'tan müthiş bir haber geldi. Frpnet'te yer alan habere göre, efsane dizinin 2019 yılında yayınlanacak final sezonunun bazı bölümleri Türkiye'de çekilecek.

Yayınlandığı her sezonda milyonlarca kişiyi ekran başına kitlemeyi başaran Game of Thrones, son sezonunun yaklaşık iki senelik bir aradan sonra yayınlanacağını söyleyerek hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Prodüksiyon anlamında şimdiye kadarki en görkemli sahnelerin yer alacağı final sezonu, dizinin yapımcıları David Benioff ve D.B. Weiss tarafından titizlikle planlanıyor. Geçmiş sezonlarda İrlanda, İskoçya Hırvatistan, İspanya ve Fas gibi ülkelerde çekimler gerçekleştiren Game of Thrones, yeni rotası olarak Türkiye'yi belirledi.

Dizinin yapımcıları, Kapadokya ve Mardin gibi tarihi yerlerin Game of Thrones’un final sezonu için biçilmiş kaftan olarak düşünüyor. Hatta öyle ki, çekimler için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli izinler alındı bile.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan D.B. Weiss, "Bu bölgelerde çekilecek yerlerin Westeros’ta nereyi yansıtacağını görmek için sabırsızlanıyoruz doğrusu"dedi.

Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin'in hikayeyi yaratırken Anadolu'nun geçmişinden ve tarihi dokusundan ilham aldığını ifade eden Weiss, "Yapım ekibimizin de bölgeyle ilgili yaptığı incelemelerde bu tarihi dokunun çekimlerimiz için harika alanlar oluşturacağını farkettik. Final sezonunda izleyicileri çok farklı yerlere götüreceğimiz doğru ve Anadolu toprakları bunlardan birisi olacak" sözlerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise dünyanın en çok izlenen dizilerinden birinin Türkiye'ye çekilecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Ayrıca Türk halkının ve ülkemizden bazı oyuncuların da yan roller ve figüran olarak dizide yer alacak olmasının da gurur verici olduğunu ifade eden Kurtulmuş, çekimlerin başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Türkiye Survivor'da ki Cumali gibi oldu. Nisan 1 şakalarıda bizim üzerimizden yapılıyor oldu.s.s