Klasik Game of Thrones - Dizi Yorumları (Geçmiş Sezonlar: 1-2)

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,099
Reaksiyon puanı
49,761
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Televizyon tarihinin en görkemli işlerinden biri olan Game of Thrones şu sıralar 4. sezonuyla ekranlarda boy gösteriyor.

Forumumuzda da dizinin 4. sezonuyla ilgili yorumlar sezon başlığında yapılmakta fakat her daim diziye yeni başlayanlar olabilir. Bu başlıkta dizinin ilk üç sezonuyla ilgili bölüm yorumlarını yapabilirsiniz...

Önemli Not:

Yorumlarda spoiler vermek yasaktır. Spoiler verileceği zaman buton kullanılmalıdır. Mesajlarda mutlaka yorumun hangi bölümü kapsadığı belirtilmelidir. Spoiler butonu dışında sadece "İyi bölümdü", "Ne bölümdü ama" gibi dizinin içeriğiyle ilgili en ufak bilgi vermeyen genel yorumlarda bulunulabilir.


4. Sezon Yorumları için şu konuyu kullanmalısınız:

https://fav10.net/forum/threads/game-of-thrones-4-sezon-yorumları.217689/

game-of-thrones.jpeg
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x1

Mekanlar o kadar güzel ki diziyi izleyemedim.Arkadaki ağaçlar,kaleler,deniz kenarındaki manzaralar vs müthiş...:)

Deanerys'in sahnesi çok azdı bu arada kız gerçekten çok lider ruhlu ve de çok güzel.Özellikle ejderhaları bekledim.Fakat fazla göstermediler.İnşallah ejderhaları çabuk büyütürler, biraz daha bilim kurguya yüklenseler iyi olucak!!

Stanin'i görmek güzel,yeni bir kan geldi diziye ama o kızıl saçlı kadında kim?Büyücü mü?(b)

Son sahneleri görünce tek düsündüğüm şey o halkın yerinde olsam çoktan isyan çıkarmış olmamdı. Askerlere bak ya... tavukmu öldürüyosunuz! sinir oldum.
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x2

Ya dizi güzel de çok fazla konuşma ve dialog var.Bunaltıyor insanı.Bu kadar bölüm geçti 3 tane savaş yaşandı diyorlar ama biz savaştıklarını göremedik.Ne doğru dürüst savaş sahnesi var ne de dövüş sahnesi.Bol bol laf.Bu bölümdeki tek haraketlilik sevişme sahneleri,Onlar da olmasa dizi bayacak.:)

Kraliçeye çok güzel oldu. Gördü nasıl birini tahta oturttuğunu. Kötünün hakkından kötü gelir işte. Kendi oğlunu öldürtmeye başlamazsa iyidir.:)

Cüce favorim zaten :) O sarı kafalı sonradan kraliçe olan uzun saçlı kocasının öldüğü kadın da kocası ölmeden önce at yiyordu. Şimdi açlıktan sürünüyor. Ölen beyaz atı ejderhalar sayesinde pişirip yeseler ya hem karınları doyar hem de ejderhalar büyümeye başlar.:)

Arya çok iyi yaa büyüdüğünde Gendryle aralarında birşey olabilir. Ayrıca Greyjoy oğlanını hiç gözüm tutmuyor bi dümen çevirecek gibi.:)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x3

Bu dizi aslında bir satranç oyununun fantastik bir vizyonu ... Savaş ancak hamle yanlış yapıldığında çıkacaktır...

Bu sezon Khalesinin sahneleri çok az bu bölümde de hiç yoktu.onu daha çok görmek istiyoruz.:)

Daenerys targaryen olmadığı bir bölüm olmasına rağmen müthişti. Tyrion la kel adamın adını unuttum işte kel olan adamın konuşması harikaydı çok manalı bir diyalogtu son zamanlarda en iyi diyaloglardan biriydi diyebilirim.:)

Edd Stark da kızına benzeseymiş keşke yoksa kellesi gitmezdi,Arya'nın yaptığı çok mantıklıydı cücenin yaptığı da çok akıllıcaydı hemen kimin ihanet ettiğini buldu.:)

Boşuna ilk sezondan beri favorim arya değilmiş. güzel oynadı aferin kız.:)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x4

Enteresan ve güzel bir bölümdü . Her ortamda bir aldatmaca mevcut.

Seyirciye fantastik öğeleri sevdirmek kadar zor bir şey yoktur. Bunu nadir yapıtlar başarmıştır.:)

Beklenenden erken bir sürprizdi mesela ilk sezonda bir ak yürüyenleri gördük ilk bölümde birde son bölümde ejderhaları bunlar çok büyük sürprizlerdi ama bu sezon çok hızlı başladı ejderhalar Qarth şehri kızıl saçlı kadın ve şimdide bu gölge acayip heyecanlı insanı merak içinde bıraktırıyor müthiş bir bölümdü.:)

Sonunda olan olayı beklemiyodum duvarın arkasındakiler ve ejderhalar bile bunun yanında normal kaldı o kadını sahtekar sanıyodum halada öyle ama boş değilmiş :/ her iki anlamdada :)

Kızıl saçlı kadının söylediği kelimeler hoşuma gitti bayağı.

"Hem iyi hem de kötü diye birşey yoktur. Soğanın yarısı çürürse, o soğan çürümüş demektir."

"Gölgeler karanlıkta var olamaz. Onlar ışığın kölesi, ateşin çocuklarıdır. Işık ne kadar parlak olursa, onlar da o kadar karanlık olur.":)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x5

Arya'yı çok samimi buluyorum, dizi gittikçe karmaşıklaşıyor.Kendimi bir çıkmaz da gibi hissediyorum.:)

Bence ejder anası ortalıgı dagıtıcak ileriye dönük olarak bakarsak eğer. Krallığı ele geçiren her kim olursa olsun ejderhaların gazabına uğrayacak.:)

Qarth ne kadar renkli bi yermiş.Sonu da ilginçti. Küçük şeytan cidden çok zeki.:)

Güzel bir bölüm daha gördük. şahsi görüşüm büyük bir savaş çıkacağı yönünde fakat savaşan tarafların kim olacağını tahmin etmek zor.:)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x6

Dizi güzel gidiyor bence fakat anladığım kadarı ile verilen süreyi aşan bir konu içeriğine sahip bu yüzden konudan konuya sürekli atlıyor ortak konu savaş ama farklı sahnelerde farklı içerikleri kısa süreler içerisinde bitirme hedefli ilerliyor gelecek bölümlerde dahada şenlenecek bence savaşlar daha çok fantastik güçlerin savaşıan dönecek kara büyü ejderler vs...:)

Bu kuzeyli kadınlarında mangal gibi yürek var yani, her eve lazım kuzeyli ordusu iyi amaçla toplanıyor herhalde, snowunda amcası o orduyla beraber onu da yanlarına alacaklar kanımca, danışman neredeydi bu olanlar olurken acaba ejderhaları mı koruyor?:)

Aria,Khaleesi ve cücenin olduğu sahneleri daha bir ilgi ile izlerken Joffrey'i gördüm mü sinirlerim ayağa kalkıyor
Bu dizi savaş sahnelerinden çok tamamen akıl oyunları strateji ve entrika üzerine kurulmuş...O zamanlardan bu zamana da iktidar olmak ve elde tutmak için gereken ayak oyunları hiç değişmemiş...:)

Ulan Bolton bide utanmadan akıl verion Robba ilerde ne mal olduğun çıkacak ortaya seninde...Dizinin bu bölümünü beğenmedim.Kuzeydeki yabanileri yabani gibi gösteremediler.Maşallah kürkle paltoyla dolaşıolar, kitabında kıyafetleri insan derisinden keçi postundan felandı.:)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x7

Şu dizide Starklara ağladığım kadar kimseye ağlamadım ya, bi yüzleri gülmedi gariplerimin.:)

Dizinin ana konusu taht oyunları ama en son ilgimi çeken şeyde taht oyunları en çok jon snowun ve yabanilerin olayını ondan sonrada Khallesi cephesini merakediyorum nolucak diye gerçi khalleside az çok oyunların içinde olsada tam katılamadı.:)

Theon Robb için gerçek babsıyla görüşmeye gitmişti. sonra ne olduda winterfell'i ele geçirmeye karar verdi? Niye bu kadar gaddar birisi oldu? Kardeşlerini bayağı severdi hatta robb'la sonsuza kadar kardeşiz falan da demişlerdi. Ben acaba bir şey mi kaçırdım?

Snow da hata yaptı resmen,aldı başına belayı.Sonundaki iki çocukta kesin o yetimler, yoksa neden yaksın ki ? suratlarını gösterirdi.:)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x8

Bölüm çok hareketli değildi ama çok önemli gelişmeler oluyor heyecanla izlediğim bir bölümdü.:)

Geçen bölüme göre çok durgun mu bölümdü.Dizide en sevdiğim iki kişi snow ve khalesi birlikte demir tahta otursalar ne güzel olur tabi şu aralar imkansız gözüküyor bu arada ejderhaların annesine çok az yer verildi bu bölümde bence tahta kim oturursa otursun en sonunda tahta o geçeçek ve yağveride onu savunurken ölücek.

Bu yabani kadın, Bran'i kaçıranlardan birisiydi, çok yardım etti yalnız. Ben zaten Theon ile yattığı zaman anladım bir numara olduğunu. Starklar'ın çok minnet duyması gerekli.:)

Özellikle kızın millete yardım etmesinin sebebinin balıkçı adamın kalp masajı yapıp kardeşini kurtarma hikayesi 5dk sürdü bence o 5dk ya daha verimli sahneler koyulabilirdi uykumu getirdi.:(
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
1x2

Bölüm çok güzeldi, ilk bölümün durgunluğu yoktu. Bugün 3. ve 4. bölümü de izlerim. :)

Bran ölmüştür diye tahmin ediyordum ama bölümün sonunda gözünü açtı, şok oldum resmen. Catelyn, Bran'ın kendiliğinden düşmediğini, birinin onu ittiğini anladı. Çok da iyi oldu, bakalım ileriki bölümlerde ne olacak. Tyrion'un Snow'a verdiği öğütler iyidi. Prince artistik yaptı, ama Arya'dan dayağı yedi. Kurtun öldürülmesine üzüldüm. :(
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
1x3

Fena değildi bölüm ama pek gelişme olmadı, durgundu. Geçiş bölümü gibiydi. :)

Bran gözlerini açmış ama hatırlamıyor gördüklerini, hafızasını kaybetmiş ama bence olanların hepsini hatırlıyor. Belden aşağısı felç kalmış,kötü oldu bu. :( Arya kılıç kullanma dersleri almaya başladı, bu kızın sonu iyi değil. :A Snow geleni gideni indiriyor, adam baya gelişmiş ama kuzeye gitmesine izin verilmedi hala küçümseniyor.

Daenerys hamile kalmış. :eek: Kış geliyor bakalım neler olacak. :)

1x4

Dehşetti bölüm 3. bölüme göre kat kat iyidi, şu an imkanım olsa bir sonraki bölümü de izlemek isterdim. :(

Hodor'u gördük sonunda. :D Şu Daenerys'ın abisine gıcık kaptım, kendini hala ne zannediyorsa, o tokatı haketti. Son sahneler neydi öyle ya, adamın boğazına mızrağı sapladı çok kötüydü. Catelyn büyük hata yaptı, Tyrion bakalım nasıl kurtulacak bu işten. :( Sam'in başına gelenler güldürdü. :X
 
Son düzenleme:

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
1x3

Fena değildi bölüm ama pek gelişme olmadı, durgundu. Geçiş bölümü gibiydi. :)

Bran gözlerini açmış ama hatırlamıyor gördüklerini, hafızasını kaybetmiş ama bence olanların hepsini hatırlıyor. Belden aşağısı felç kalmış,kötü oldu bu. :( Arya kılıç kullanma dersleri almaya başladı, bu kızın sonu iyi değil. :A Snow geleni gideni indiriyor, adam baya gelişmiş ama kuzeye gitmesine izin verilmedi hala küçümseniyor.

Daenerys hamile kalmış. :eek: Kış geliyor bakalım neler olacak. :)

1x4

Dehşetti bölüm 3. bölüme göre kat kat iyidi, şu an imkanım olsa bir sonraki bölümü de izlemek isterdim. :(

Hodor'u gördük sonunda. :D Şu Daenerys'ın abisine gıcık kaptım, kendini hala ne zannediyorsa, o tokatı haketti. Son sahneler neydi öyle ya, adamın boğazına mızrağı sapladı çok kötüydü. :( Catelyn büyük hata yaptı, Tyrion bakalım nasıl kurtulacak bu işten. :( Sam'in başına gelenle güldürdü. :D
Kurdun ölümü üzücüydü.:(
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x9

Harika bir bölümdü. Savaş sahneleri sağlamdı hayal güçleri gerçekten çok iyi :)

Bizim küçük cüce kadar büyük yüreklisi var mı? Belki biraz daha uzun olsaymış tek kral o olabilirmiş.:)

Hahah!
Dog:
Kralın muhafızlarını ***eyim
Şehri ***eyim
Kralı ***eyim

Adam, gönlümden geçenleri söyledi.:)
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
2x10 (sezon Finali)

White Walkers efsanesi gerçek ve 3.sezonda ejdarhalarla birlikte güzel bi dünya yaratacaklar.:)

Yok Artık Zombilermi bir bu eksikti 3. sezonda ne gibi şeyler olacak bundan sonrası için çok meraklıyım hakketen izleyip görelim ama şimdi kıvama gelmeye basladı dizi !. :)

Tek sorun bence yarım adamın hakkının yenmesi. ne kadar yarım olursa olsun bence hala birşeyleri tam :)
sonuç ne oldu şimdi aslanlar tahtta geyikler yok olma durumunda kurtlar beklemekte ejdarhalar büyüyor kargalarun durumu varhim..:)

Sansa ortada kaldı kesin o lord kendine alır onu. Robb'un yaptığı çok yanlıştı bence.Yanlış zamanda evlendi.:)

İkinci sezonda bitti.:) @OzaN @Forumdash @destere