2016 Batman v Superman: Dawn of Justice / Adaletin Şafağı - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
2975590.jpg


Batman ve Superman: Adaletin Şafağı - Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Türü: Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim-Kurgu
Yönetmen: Zack Snyder
Senaryo: Chris Terrio, David S. Goyer, Bob Kane (Batman created by), Bill Finger (Batman created by), Jerry Siegel (Superman created by), Joe Shuster (Superman created by)

Oyuncular:
Ben Affleck
Henry Cavill
Amy Adams
Lauren Cohan
Carla Gugino
Gal Gadot
Jeff Morgan

IMDb Sayfası




Filmin Özeti
Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihtiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, Tanrı gibi kontrolsüz hareket eden Süper Kahraman’ın eylemlerinden duyulan endişe, Gotham Şehri’nin sahip olduğu, zorlu ve güçlü, ama yasa dışı, gönüllü koruma görevlisini, Metropol’ün modern zamanlardaki en saygı değer kurtarıcısı yapmıştır. Böylece Batman ve Superman’in arasındaki savaşla, yeni bir tehdit yükselir; insanlık şimdiye kadar görülmemiş büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

Filmin Fragmanı
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
İlk yorum dermişim. :p


Şu vizelerden bir vakit bulayım,haftaya arkadaşlarla gitmeyi planlıyoruz,etrafta bir sakinleşin o arada. :)
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Eleştirmenler çok eleştirince beklentim çok düştü. Zack Snyder yine eline yüzüne bulaştırdı galiba. :(
 

Harunnn60

Emekli
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
49,573
Reaksiyon puanı
44,755
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Konuda ki yorumlarda herkes olumsuz düşünceler yazmış. :(

Bende yazayım o zaman. Sabah gidemedim BİM'e. :/ Kalkamadım... :/
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Aylarca bekledim ve filmi bugün ilk seans IMAX'de izledim. Film çoğu yönden beklentilerimi karşıladı. Oyunculuklar çok iyi. Ben Affleck harika bir Batman/Bruce Wayne olmuş. Henry Cavill gölgesinde kalmış Batfleck'in ama o da iyiydi. Gal Gadot'a Wonder Woman olmak inanılmaz yakışmış. Jesse Eisenberg'de istenileni vermiş. Aksiyon sahnelerine bayıldım, görsel efektler vs harika. Zack Snyder bu işi en iyi yapan yönetmenlerden biri gerçekten. Filmin müzikleri ise tam anlamıyla efsane. Junkie XL & Hans Zimmer döktürmüşler.
Cameolar bana kalırsa çok yerinde ve güzeldi. Ama filmin maalesef birçok kusuru var. Senaryo orta denilebilir, mantık hataları, klişeler var oldukça. Senaryosu bu filmin çok daha iyi olmalıydı bana kalırsa. Batman vs Superman sahneleri kısaydı ama filmin 30 dakika eklenmiş sürümü yayınlancak artık orda daha fazla izleriz bu ikilinin kapışmasını ne diyelim.

Batman şimdiye kadar izlediğim en iyi Batman. Yaşlı, tecrübeli, acımasız ve vahşi. Batman'i izlemek inanılmaz zevkliydi. Batman'in aksiyon sahnelerinde gözlerimi bile kırpamadım. Çok çok iyiydi. Sonunda detektiflik yapan Batman'i gördük. Adam Worlds Greatest Dedective ve şimdiye kadar ki filmlerde detektiflik özelliği yoktu bile. Wonder Woman'ın olaya dahil oluşu ve Doomsday ile kapıştığı sahneler de muhteşemdi. Üçlümüzü Doomsday'e karşı savaş verirken izlemek eğlenceliydi oldukça. Film ile ilgili bir başka sevmediğim/beğenmediğim nokta Lex Luthor karakteri. Fazlasıyla cıvık ve zorlama hareketleri vardı irrite ediyordu resmen. Daha oturaklı bir Lex Luthor izleriz umarım ilerleyen filmlerde. Ha bu arada konudan konuya atlıyorum ama filmin açılış sahneleri muazzam. İzlerken hayran kalacaksınız. Şimdi de spoiler içeren yorumlarımı yapıyım.

Batman'in acımasız ve vahşiliğinden söz etmiştim bu vahşilik insan öldürmeye kadar gidiyor. Evet Batmanimiz insan öldürüyor bu filmde. Çok olumlu karşılamadım bu durumu ama Batman'deki değişimi vurgulamak amacıyla fena değildi. Batman'in rüya sahneleri de ayrı güzeldi. Çöl sahnesi özellikle bayağı iyiydi. Batman ile Superman'in kavgasında kimin kazanacağı merak ediliyordu ve Batman çok ağır bir üstünlük kurarak kazandı. Sağlam dövdü Superman'i. Yalnız Superman'i tam öldürecekken Superman'in Martha diye bağırması ve Batman'in birden dönmesi annen tehlikede mi tamam o zaman kardeşiz, arkadaşız kurtarıcam anneni demesine ne diyim bilmiyorum. Bu nasıl bir dönüş ve niye bu kadar mantıksız. Hayır Superman'in fırsatı vardı daha önce anlatmaya olayı ama niye anlatmadı anlatamadı anlam veremedim. Ondan önce istese Superman Martha Kent'i yani annesini arar bulurdu bu adam çok hızlı uçuyor x-ray vision bilmem ne ararsan var taş çatlasa 2 dakka içinde bulurdu ya annesi nerde diye. Kurşunun içini göremiyor acaba Martha Kent'in tutulduğu yer kurşundan bir yer mi dedim de yok onu da açıklamadılar. Yahu öyle olsa bile sen Superman'sin git araştır aramaya çalış biraz anneni. Lois Lane tehlikeye düşünce kaç kez kurtardın annen tehlikedeyken bu ne tembellik? Batman Martha Kent'i kurtarmaya gitti ve o inanılmaz aksiyon sahneleri yaşandı. Resmen 3 dakika boyunca Batman aralıksız 1 düzine adamı sopaladı. O sahnelerde göz kırpmayı bırak nefes bile zor aldım. İşte görmek istediğimiz Batman bu yahu. Zeminin altından çıkıyor iki kişiye birden yumruk atıyor alıyor fırlatıyor kaldırıyor, vuruyor, kırıyor. Arkham oyunlarındaki gibiydi resmen. Bana kalırsa filmin en iyi yeriydi. Ha unutmadan bir de Batmobile ile suçluları kovaladığı bir yer var orası da muazzamdı gerçekten filmin en beğendiğim yerlerinden biriydi. Sonra film boyunca anlamsız hareketler yapan Lex, Doomsday'i yarattı. İnsan başaramadıysa tanrıyı öldürmeyi şeytan başarır dedi. Wonder Woman'ın olaya dahil olduğu sahne muhteşemdi. Arkadan giren müzik de çok iyi gaz verdi. Wonder Woman'ın dövüş sahneleri muhteşemdi Doomsday ile. İzlemesi en zevki anlardan biriydi. Olaya sonra Superman de dahil oldu ve doğal olarak bol efektli bir savaş izledik. Batmanin Doomsday'e karşı yapabilecekleri sınırlıydı doğal olarak ama üzerine düşeni yapmasını bildi ve Doomsday'ın ışınlarından kaçtığı sahnelerde bayağı iyiydi. En büyük spoiler'a gelelim. Batman'in Superman'e karşı kullandığı Kriptonitli mızrağı Superman Doomsday'e karşı kullandı. İkisi de öldü. Ne gerek vardı Superman'in ölmesine? Ne gerek vardı yeniden dirilmesine? Son sahnede gördük toprak havaya kalktı dirilcek de ne gerek var bu tarz şeye. Niye öldürüyorsun Superman'i. Justice League filmleri var.

Kısaca birçok yönden tatmin edici olsa da senaryodaki mantıksızlıkları klişeleri görmezden gelemiyor insan. Lex Luthor karakteri de oldukça sinir bozucu. Senaryodaki mantıksızlıklar az veya küçük olsa görmezden gelinirdi ama bu kadarı gelinemez.

7.5/10

Belki puan değişir ilerliyen günlerde. Birkaç hafta sonra tekrar izlicem. Yeni şeyler de eklerim belki buraya. Bayağı uzun yazdım. Bolca çok iyiydi, harikaydı, muazzamdı, müthişti kelimeleri mevcut şimdiden uyarıyım. :)
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
@HeisenBerg panpa Bale mi? Affleck mi?
İki Batman arasında ciddi farklar var. Şahsen ben Affleck'in Batman'ini daha çok beğendim ve sevdim. Batman izlerken görmek istediğim tarzda hareketleri boldu.Oyunculuk konusunda Ben Affleck oldukça iyiydi. Bale'den daha çok yakışmış Batman ve Bruce Wayne rolüne. Daha iri, yüz hatları daha çok benziyor Çizgi Romanlardaki Batman'e. Yani cevabım Batfleck.
 

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
İki Batman arasında ciddi farklar var. Şahsen ben Affleck'in Batman'ini daha çok beğendim ve sevdim. Batman izlerken görmek istediğim tarzda hareketleri boldu.Oyunculuk konusunda Ben Affleck oldukça iyiydi. Bale'den daha çok yakışmış Batman ve Bruce Wayne rolüne. Daha iri, yüz hatları daha çok benziyor Çizgi Romanlardaki Batman'e. Yani cevabım Batfleck.
Benim favorim Bale ama fragmanı izlediğimde Affleck reyizi çok beğenmiştim. Filmi izleyince bakıcaz ama Ben reyizde acayip karizma be :D
 

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Filmi 3D olarak bugün izledim sıcağı sıcağına yorum yapayım.

Ortalama bir filmdi yani öyle başyapıt efsane diyebileceğimiz bir film değil kesinlikle.Neredeyse 1 yıldır tanıtımı yapılan bir filmden ister istemez beklenti artıyor ama beklentilerimi karşılamadı.Çok fazla uzatılmış ve senaryo olarak ciddi birşey vaat etmiyor.Kurgu yönünden ciddi sıkıntılar vardı bunun yanında bazen ciddi anlamda durağanlaştı bunun yanı sıra son sahneler paso aksiyon kasmışlar başım ağrıdı gereksiz aksiyondan.Nerde Nolan üçlemesi nerde bu film.Arada dağlar kadar fark var.

Batman V Superman kavgasının anlamı neydi şimdi? O kadar dövdü dövdü Superman annesinin olayını anlatınca birden dost oldular.Madem dost olacaklar niye kavga ettirdin ki.Sonunda Superman öldü ama mezarında toprak havaya kalktı yani dirilecek ne gerek vardı şimdi

Batman sahneleri iyiydi de adam öldürmesini yadırgadım keşke olmasaydı.Bunun yanında Superman'ın diz çökmesi Lex karşısında olmadı

Ben Affleck iyiydi hoştu da Christian Bale'i aradı gözler :( Bale öyle bir çıtayı yükseltti ki Affleck karşılamamış pek. Ben Affleck kostümün içinde olmamış.Bale ise kostümün içinde efsaneydi.

Alfred rolündeki adam hiç iyi oynamamış.Micheal Caine'den sonra böyle bir Alfred hayal kırıklığı oldu.Şu Lex Luthor karakteri olmamış ya adam fazla kasmış kendini.

Hans Zimmer ise müziklerde döktürmüş.

Uzun lafın kısası aksiyon yönünden doyurucu senaryo olarak ise ciddi anlamda sınıfta kalıyor.İzleyip izlememek size kalmış.3D effecti olmaması da çabası hayal kırıklığına uğradım

6/10
 
Son düzenleme:

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Ben Affleck bana kalırsa Christian Bale'den daha iyi bir Batman olmuş. Fiziksel olarak zaten Batman için biçilmiş kaftan adam. Oyunculuğu da iyiydi. Role Bale'den daha çok yakıştığı kesin bence.
 

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
İMDB puanı 7.5' A düşmüş daha da düşecek aşırı derecede tırt bir film yıllar geçse oturup izlemezsin sinemasal açıdan hiçbir tat yok :)
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
İMDB puanı 7.5' A düşmüş daha da düşecek aşırı derecede tırt bir film yıllar geçse oturup izlemezsin sinemasal açıdan hiçbir tat yok :)
Bence beklenti çok çok yüksekti. Süper kahraman filmlerine dair beklentiye gireceğin şeyler diğer filmlere göre farklıdır. Görsellik ve aksiyon yönünden doyurucuydu film. Oyunculuklar ve müzikler de çok iyiydi. Abartıldığı kadar kötü değil film. Tamam senaryo ve kurgu hakikaten vasat ama bir süper kahraman filminden bu konularda çok da bir şey beklememek lazım. Şunu da unutmayalım bu film diğer gelecek DC filmleri için zemin oluşturuyor, evreni inşa ediyor bu da filme fazladan bir sorumluluk katmış maalesef.
 
Son düzenleme:

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Bence beklenti çok çok yüksekti. Süper kahraman filmlerine dair beklentiye gireceğin şeyler diğer filmlere göre farklıdır. Görsellik ve aksiyon yönünden doyurucuydu film. Oyunculuklar ve müzikler de çok iyiydi. Abartıldığı kadar kötü değil film. Tamam senaryo ve kurgu hakikaten vasat ama bir süper kahraman filminden bu konularda çok da bir şey beklememek lazım. Şunu da unutmayalım bu film diğer gelecek DC filmleri için zemin oluşturuyor, evreni inşa ediyor bu da filme fazladan bir sorumluluk katmış maalesef.
Kesinlikle ortalama bir film işte de beklenti çok yükseltildi haliyle hayal kırıklığı oldu :)
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Olmamış. :(

En büyük kuşkum Ben Affleck hakkındaydı, sevdiğim bir oyuncu olmasına rağmen çok riskli bir hareketti. Fakat üstesinden gelmiş. Duruşu,tavırlarıyla. Fakat altını çiziyorum kesinlikle bir Bale değil.

Nolan'ın büyük etkisi var tabi bu durumda ama yinede yadırgatmadı ve Bale iyiki bu filmde rolü kabul etmemiş, akıllı adammış diye düşünüyorum.

Ciddi ciddi insanları öldürdün onu bunu deştin deyip annelerinin İSMİ aynı olduğu için hayatını bağışladı ve kanki oldular? Rüyasında o kıza dikkat et dedi sonrasında herhangi bir ilerletme olmadı. Bizmi yanlış okuduk altyazıları anlamadım ki. Ciddi ciddi Batman Rises'te Nolan'ın akıl dolu ölüm sahnesini denedi ama olmamış yani. Şimdi bu adam öldü gibi ama Superman ölemez hani. :D Ne bileyim çok salağa yattılar. DC'nin en büyük salaklığı bu superman karakterini yaratan şahsiyetle başlamıştır. Gerçekten bilimkurguyu uç noktara kadar dayanabilecek biri olarak superman gibi bir krakterden nefret ediyorum. Sırf burdada Marvel'den geri kaldık kahramanları toplayalım, sonra devam edelim demişler ama olmayacak. Başarısız.

Wonder Women'in Batman'i kurtarma sahnesine kadar film bomboştu. Birbirlerini yarım saat duvardan duvara vurdular ölmüyor adamlar nasıl bir herodur bu. :D

7.0/10 Daha da düşerim heralde, 7'yi bile haketmiyor. Uyumadan önce izliyim dedim bileydim uyurdum bu nedir.
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Annelerinin ismi aynı diye Batman, Superman'i öldürmekten vazgeçmiyor. Superman'in de bir annesi olduğunu onun da insanlarla bazı ortak değerleri olduğunu anlıyor. Zaten küçüklükten kalma bir travması var Batman'in. Gözlerinin önünde anne ve babası öldürülüyor.

O kıza dikkat et mevzusu daha sonraki filmlerde işlenicek, Flash orda gelecekten gelip söyledi onları, gelecekte yaşanılan şeyleri söyledi. Injustice çizgi romanın işlediği bir konu bu.

Superman ölmedi. Kriptonlular yara aldıklarında bir süre baygın kalırlar fakat güneş enerjisinden dolayı çabuk iyileşirler. Superman'i ancak o Kripton mızrağına benzer şeyler öldürebilir.