2017 Baby Driver / Tam Gaz - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,620
Reaksiyon puanı
62,942
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
MV5BMjM3MjQ1MzkxNl5BMl5BanBnXkFtZTgwODk1ODgyMjI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


Baby Driver (2017)

Tür: Aksiyon, Komedi, Müzik
Yönetmen & Senaryo: Edgar Wright

Oyuncular:
Ansel Elgort
Kevin Spacey
Jamie Foxx
Jon Hamm
Lily James


IMDb Sayfası

Konu:
Hırsızlık çetelerinin suç mahalinden kaçışını sağlayan yetenekli genç bir sürücü olan Baby (Ansel Elgort), yaptığı işte en iyi olabilmek için kişisel "şarkı listesi"nden güç almaktadır. Rüyalarının kızına (Lily James) rastladığında ise, suç batağındaki hayatından temiz bir kaçış için bir fırsat görür. Ancak onu bu işlere zorlayan ve de tehdit eden suçlu patronundan (Kevin Spacey), aşk ve özgürlüğe kaçabilmesi için müzikle de yüzleşmesi gerekecektir.

Fragman:
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Edgar Wright kendine has tarzı olan etkileyici bir yönetmen. Bu filmde de gerçekten o eğlenceli üslubunu kullanmış ve bence ileride kült sayılabilecek bir filme imza atmış.

Son yılların seyir zevki en yüksek olan filmlerinden biri öncelikle. Aksiyonla harika müziğini birleştirmesi mükemmel. Renk kullanımları harika. Karakterler iyi yazılmış. Aksiyon filmlerinde bu kadar sağlam karakterlere rastlamak güçtür genelde. Bu karakterlerin castingi de çok iyi yapılmış. Şu oyuncu şu role gitmemiş demedim hiç. Ansel Elgort'u hiç sevmem mesela ama rol için çok iyi bir tercih olmuş.

Aksiyon sahneleri gerçekçi. CGI kullanılmamış zaten. Müzikler harika. Zaten filmi türünden ayıran en önemli şeyi müzikleri. Belki film biraz daha kısa olabilirdi. Onun dışında son derece kaliteli.

Edgar Wright kendini izlettirmeye devam ediyor. Yine tarzı olan seyir zevki yüksek bir film ortaya çıkarmış.

8.5/10
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,620
Reaksiyon puanı
62,942
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Ben de bugün izledim. Az daha bilet kesen çalışanın yüzünden bunun yerine yanlış filme girecektim ama neyse ki sorun olmadı da değiştirdik. :A

Özellikle açılıştaki soygun sahnesi çok iyi olmuş. Müzik ve sahneler arasındaki uyum muhteşem. Keza çalan şarkılar da çok iyi. Komedisi dozunda çoğu sahnesi de aksiyon severleri tatmin edecektir. Kurguya da ayrı bir parantez açmak lazım iki saat sürmesine rağmen akıp gidiyor. Belki bazı karakterlerin derinine inilmemiş olması dikkat çekebilir ama aksiyon filmi olduğu için gözüme batmadı açıkçası.

Kadrodaki isimlerin performansları ve uyumları da kaliteyi arttıran etkenlerden biriydi. Ansel Elgort'u The Fault In Our Stars'ta izlemiştim burada da yollarda şeytana dönüşen bebek yüzlü Baby rolüne yakışmış. Kevin Spacey, Jamie Foxx ve Jon Hamm de çok iyiydi. Lily James ve Eiza Gonzalez de güzellikleriyle renk katmışlar.

Müzik kovalamacadan önce bittiği için Baby'nin tam denk gelsin diye geri sarması dikkat çekici sahnelerden biriydi.

Darling gibi güzel kadına yazık oldu. Doc ve Bats de beklediğimden çabuk öldüler. Onların aksine Buddy dokuz canlı çıktı ama o kısım da fazla uzamadı neyse ki. Belki böyle bir hikaye için bu sonun hafif kaldığını söyleyenler olabilir ama mutlu son candır. :A
Sonuç olarak yılın en dikkat çekici yapımlarından biri, tam bir yaz eğlencesi. Yıl sonunda adını Altın Küre'de görürsek şaşırmam. :)

8.5/10
 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,152
Reaksiyon puanı
16,027
Puanı
1,060
Muhteşem bir filmdi. :D
Az önce bitirdim. Uzun yorum yapmayı sevmiyorum. O yüzden kısa özet geçersem çok keyif aldım izlerken. ÇOOOK güzel müzikler vardı aşık oldum bazılarına. Aksiyon sahneleri, şu hızlı araba kovalamacalar harika idi. :D
Sadece sonunun daha heyeacnlı bitmesini isterdim. Ama o da iyiydi. :Z

9,5/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Benzerlerini çok gördüğümüz soygun temalı suç filmlerinden diğerlerinden farklı, çok başarılı bir iş çıkarılmış filmde. Özellikle müziklerin etkisiyle ve o müzikler de filmin tam merkezine çok iyi bir şekilde konumlandırıldığı için 2 saat tam gaz aksiyonlu sağlam bir aksiyon filmi çıkmış ortaya. Yer yer her aksiyon filminde olan abartılar da var ama o da filmin özellikle sonlarına doğru temponun artması için olmazsa olmaz zaten.

8/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
@Çiğdem- nerelerde kaldı sanırım yine dünden kalan filmi izlemeye çalışıyor :)
tamam filmi seçtiğimize göre artık kaliteli bir link adresi gelir senden :)
Bulamadım ki :A Hem altyazı var filan demişsin neden link atmadın :T: Şimdi flash izlicem, 1 saate bulur link atmam. Bana değil @Çiğdem- için bulsan bi site:A
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Eee flash'tan sonra ben buna dalarim :X Sen benden 40 dk önce bitirip yorumunu yapmiş olursun artık :A
Yarın izlerim bunuda :A Şu etkinlikte adam akıllı bir aksiyon filmi izleyemedik :( Bir tane vardı hologlam kadınlı olan hayal kırıklığı olmuştu :A

Bu güzel bir aksiyon filmine benziyor inş öyledir :Z