Zenginler kralı Manchester City: 2-1

darksaal

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Eylül 2011
Mesajlar
33,327
Reaksiyon puanı
3,579
Puanı
910
Konum
İSTANBUL
[h=2]Premier Lig'in iki süper zengin takımı arasındaki karşılaşmada gülen taraf bu kez Manchester City oldu.[/h]
[SIZE=+0][/SIZE]Premier Lig'in 29. haftasında Manchester City sahasında Chelsea'ye ağırladı. Mancini'nin öğrencileri ligin ilk yarısında rakibinin yenilmezlik serisini sonlandıran Chelsea'yi bu kez mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun kontrolü ev sahibi Manchester City'ydi. 7'inci dakikada Zabaleta, Ashley Cole'dan sıyrılıp yerden pasını çıkarttı. David Silva gelişine sert vurdu ama top çerçeveyi bulmadı. 10'uncu dakikada Torres'in ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Mata, kötü bir vuruş yaparak topu üstten auta gönderdi. 11'inci dakikada ceza sahasında topla buluşan Nasri'nin vuruşunda top direkten döndü. 29'uncu dakikada Lampard'ın hatalı pasıyla topla buluşan Balotelli, uygun durumda güzel bir vuruş yaptı ama Cech gole izin vermedi. İlk yarının kalan bölümünde Chelsea oyunu biraz dengeledi ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda da daha istekli olan taraf ev sahibi Manchester City'iydi. 56'ıncı dakikada Nasri'nin sol kanattan yaptığı ortada üst direkten dönen top Silva'nın önünde kaldı. Silva'nın vuruşunda savunmadan seken top direğin dibinden dışarıya gitti. 62'inci dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topa Cahill vurdu, yaya Toure'ye de çarpan top Hart'ı yanıltarak ağlara gitti, 0-1. Manchester City yenik duruma düştükten sonra Roberto Mancini aylar sonra Carlos Tevez'i de oyuna aldı. Dakikalar ilerledikçe rakip kaledeki baskısını arttıran ev sahibi ekip, 77'inci dakikada Zabaleta'nın ortasını eliyle kesen Essien sayesinde bir penaltı atışına hak kazandı. Topun başına geçen Agüero kaleciyi ters köşeye yatırarak skoru eşitledi, 1-1. 84'üncü dakikada Tevez'in muhteşem pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nasri, usta işi bir bitiriş yaparak takımını öne geçirdi, 2-1. Kalan bölümde de üstünlüğünü koruyan manchester city sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Manchester City bu galibiyetle puanını 69'a yükseltti ve 70 puanlı lşder Manchester United'ı takibini sürdürdü. Chelsea ise 49 puanda kaldı.