Yaşam Z Kuşağı

Çalıṣma hayatında tembellik ve hazıra konma, veya sadece söyleneni yapıp baṣka ek hiç bir ṣey yapmayan kuṣaktır. Kendilerini yüksekten satıp, çok maaṣ isteyen, ama az çalıṣmak isteyenlerdir. Halbuki bir gram faydaları yoktur. İstisnalar mevcut ama çok az.

• Aynen
Reactions: HollyDemon ☾☆
Bu kuşağın bireylerinin en önemli özelliği kültürü kökten reddetme şansına sahip olabilmeleri. Gelenekselci (muhafazakar) değiller; değişebilir ve gelişebilirler. Evliliği, en azından düğün ve buna bağlı diğer tüm adetleri bitiren kuşak bu olacak. Yaşlıya saygı, bir dine inanma gibi kültür öğelerini de hızla reddediyorlar. Toplumun 50 yıl sonra alacağı şekil bambaşka olacak.

Tembellik ve üşengeçlikten sıyrılıp, hayatlarına bir anlam kazandırmaları gerekiyor. Aklı, mantığı ve bilimi ön planda tutacak olan bu kuşağın bu üçlüyü etkin şekilde kullanması lazım.
Hangi enayi yazdı bu mesajı?

Özentilik, modaya uymak, sürüye uymak, popüler olanın peşinden gitmek gibi davranışlardan birçoğunu kendisinde taşıyan bir nesil. Büyük çoğunluğu bu özelliklere sahip. Pazartesi günü her ne revaçta ise ona uyuyorlar, salı günü anında terk edebiliyorlar. Bunu yaparken neden yaptıklarına dair hiçbir fikirleri yok.

Günün güzellik anlayışı ne ise kendilerini ona göre dizayn ediyorlar. küçük/kısa/düz burun onlar için şimdilik bir norm. Sırf ameliyat olabilmek için işe girip birkaç ay boyunca çalışıyorlar. "Bu güzellik algısının neden güzel olduğunu anlat" deseniz, bir sey diyemezler, anlatamazlar çünkü kendileri bile bilmiyorlar. Toplum baskısına ve tek tipleştirmeci düzene sebepsiz yere boyun eğiyorlar. Çocuk yaştakilerin bunu sorgulamasını, analiz edebilmesini ve bir sonuca varması elbette ki beklemiyorum ama üniversite çağına gelmiş olanların robottan farksız olması bana çılgınca geliyor.

Dilleri zaten inanılmaz bozuk. Açık ve net biçimde Türkçe karşılığı olan İngilizce kelimeleri cümlelerin arasına sıkıştırıyorlar. Sırf havalı görünebilmek için. Başka herhangi sebebi yok, olsa da açıklayamazlar çünkü bunu neden bu şekilde yaptıklarına dair bir fikirleri yok. Yarın eski Türkçe kelimeler moda olsa onları kullanmaya başlayacaklar. Bunu yaparken yine bir fikirleri olmayacak.

• Beğendim
Reactions: HollyDemon ☾☆