Yok Öyle Yağma "3. Bölüm" | XanTier - emreemreu

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
7,123
Puanı
1,060
Karakter Tanıtımı İçin: TIKLA
1
. Bölüm İçin: TIKLA
2. Bölüm İçin: TIKLA

Aradan 1 hafta geçmiştir.

Ramazan ayı gelmiştir. Ramazan ayının gelmesiyle beraber mahalleye bir huzur, bir bereket gelmiştir.

Egemen ailesinde ise Halil ev işleriyle uğraşırken, OzaN hala arkadaşı Murat'ın yanında kalmaktadır. Makbule ise mobilyacı da ustası tarafından kovulmuş, yeni işi ise Ramazan davulculuğudur.

OzaN Murat’ın evindeki 8. gününde;

OzaN: İntihar etmek istiyorum.
Murat: Hemen getiriyorum sehpayı, ipi.
OzaN: Hemen mi? Dünden razı
Murat: Kanka sen intihar edince kurtulacağını mı sanıyosun? İntihar edersen hepten yanacan yani. Bilmeni isterim hani.
OzaN: Olm ben seni denedim, puştluğunu test ettim..
Murat:

İşte hayatta dener bizi bazen,
Bana böyle diyene bi bak sen.
İnsan dediğin değil midir bir mahzen?
Saklar birçok şeyi içinde amma,

Lan olum sen kime puşt diyosun, dümbük.

Makbule kadınlar kahvehanesinde yeni işi hakkında Melahat ile konuşmaktır. Nam-ı diğer Meraklı Melahat. Melahat, Makbule'nin ağzından laf almaya çalışmaktadır.

Melahat: Kı sen de erkek işlerine sarmaya başladın bakıyorum ki. Önce mobilyacı, şimdi de davulcu. Laf söz olur aman ha.
Makbule: Artık çok geç zaten. Evde dengeleri değiştirdik. Halil ev işi, bense çalışma yapacağım.
Melahat: Ayooll siz de cümleten değişik bir ailesiniz. Neyse ben kalkar.

Melahat kalkar ve gider.

Makbule: Kim değişik?

Meraklı Melahat hemen bütün komşulara bu durumu anlatmaya başlar ve mahallede Egemen ailesi dalga konusu olmaya başlar.

Akşam olmuştur.

Poyraz: Baba ben çıkıyom.
Halil: Nereye lan gece gece?
Poyraz: Teravih’e gidiyoz arkadaşlarla.

Poyraz dışarda Birgitay’la buluşur.

Poyraz: Ramazan’ı hep seviyorum. Bütün Ramazan geceleri internet kafeye gidecez.
Birgitay: Evet, ben de çok seviyorum…. Çok süper bir espri buldum, dinle bak.
Poyraz: Yapma!
Birgitay: Gitmek kolaydı, sen kolayı seçtin ben le-colayı. Hahaybiiiiii.
Poyraz: Olm sen nasıl bir yaratıksın. Hahaybiii ne ya, Esprini zaten konuşmak istemiyorum.
Birgitay: Ne varmış?
Poyraz: 8 yaşındaysanız ve böyle espriler yapan arkadaşınız varsa, hayat gerçekten çok kötü.

Poyraz ve Birgitay internet kafeye giderler. Teravih süresince orada takılırlar. Ardından Poyraz eve döner. Saat gece 11.30 olmuştur. Halil kanepede uykuya dalmıştır. Annesi de ortalarda görünmüyodur. Ozan zaten öldü mü kaldı mı belli değil. Arayıp sormuyordur bile evi. Poyraz bu durumdan faydalanmak ister. Sesli düşünür.

Poyraz: Şimdi güzel bi şey yapılabilir. Pantolonunu çıkarsam mı? Bana da yapmıştı. Ama ben onu kovalayamam. O kovalar. O zaman… buldum!

Hemen işe koyulur. Gidip kağıt kalem alır. Yazmaya başlar. Kağıda yazar, birini Halil’in eline sıkıştırır. Yazar yere koyar. Yazar yere koyar. Mutfağa kadar yeri kağıtla doldurur. Ardından mutfakta bi ses yapıp babasını uyandırır. Halil uyandığında önce elindekini okur. ‘Sessizlik’ yazmaktadır.

Yerdeki kağıdı alıp okur. ‘Sanki’ Devam eder.
‘susamak’
‘gibi’
‘sözleştirişmişlikliğinse’
‘aslında’
‘sazsız’
‘tatsız’
‘artık horlayıp durma’

Mutfağa gelir, Poyraz’ı görür.

Halil: Ne yapmaya çalışıyon len sen?
Poyraz: Hiiiç. Okusana elindekileri.
Halil: Niye?
Poyraz: Oku oku.
Halil: ‘Tettitlik tanki tutamak gibi tötlettiritmitlikliğinte atlında tattıt tattıt olan Poyrat’ın dilini koparacak olan Halil…

Poyraz devamını dinlemeden kaçar.

Poyraz: Anneee! Babam dilimi yiceeek!

Gece olmuştur. Makbule davulculuk için erken çıkmıştır. Halil ve Poyraz henüz uyuyordur.

Manilerini okumaya başlar.

‘Sen beklersin beni, ben de seni
Hadi uyan da göreyim bi seni
Bak sahur vakti geldi de geçti
Uyanmazsan küserim vallahi.’

‘Hayırdır ışıklar niye kapalı
Ben geldim artık ışıklar yanmalı
Bak Ramazan geldi hadi kalksana
Sahur seni bekler, bekletmesene kaynana’

Bi cam açılır ve bi kadın çıkar.

-Sussana lan kadın! Gecenin bi vakti dım dım dım!

------------------------------------------------------------------------------

DÜNYA KUPASI HEYECANI FAVORİFORUMUM'DA!

--------------------------------------------------------------------------------

Halil ve Poyraz da uyanmıştır. Halil peynir ve zeytin koymuştur ortaya. Ve ekmek.. Poyraz uykuludur.

Poyraz: Bu ne?
Halil: Dilini koyacaktım da koymadım.
Poyraz: Ben oruç tutmucam o zaman.

Poyraz gidip yatar. Halil tek başına sahur yapar.

Halil: Ben tek batına tahur yapacak adam mıydım be!

OzaN, arkadaşı Murat'ın yanında daha fazla kalamacağını anlar ve evden ayrılıp kendi evine gitmeye karar verir. Gece yarısı evden ayrılır.

OzaN: Hakkını helal et kardeşim, kafanı şişirdim 1 hafta boyunca.
Murat: Ne demek kardeşim, sen de et hakkını helal yoyoyoyo.
OzaN: Lan şurada bile saçmalayabiliyorsun ya, helal sana. Hadi bayy.

15 dakika sonra...

Makbule davulunu çalmaya devam eder ve yoldan geçen sarhoş bir adam Makbule'yi görünce laf atmaya başlar.

Makbule ne yapacak ?

Poyraz'ın teravih namazı yerine internet kafeye gittiğini öğrenen ailesi ne diyecek ?

Hepsi ve daha fazlası 4. bölümde! 4. bölüm ilerleyen günlerde sizlerle!

Son düzenleme:
Bu bölümü de pek beğenmedim ben

Makbule'nin yeni işi Ramazan davulculuğu iyiymiş, cümleten değişik bir aile.

le-cola espirisi kötüydü. Elinize sağlık arkadaşlar.

Pek etkili bir bölüm olmamamış ama genede emeğinize sağlık

Maniler güzel olmuş. Ama önceki bölümleri daha da beğendim ben.
Yine de ellerinize sağlık.

Ramazan ayının verdiği yorgunlukla güzel yazamadık ama yine de iyi sanki.

hahaha makbulenin davulcu olması çok hoşş benim kadın eli değince dizimi andırmışş braz erkek mesleğinden bir görev yapmaya çalısıyo benım çok hosuma gitti özellikle pencereden erkek değilde bir kadının çıkıp bağırması başka bir komedi hahaha kadına ne oluyorsa artık mabulenin yerinde ben olsam kocan nerde senin derdim penreceren çıkan kadına

ayrıca yeni bölüm sorularına cevap vermek istiyorum makbule davulu şarrhoşun kafasına geçirsin bence oklava yoksa davulu var elinde kullansın bir zahmet

poyrazda byük ihtimal çarpılıcak sanırım 🙂🙂

Biz daha farklı bir şey düşündük yeni bölümde ama senin dediğinde olabilir.

Beğendim, bazı sahneler güldürmesede gülümsetti
Elinize sağlık ( :