Yeni Sezonda Sıkı Rekabet Olacak!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,680
Puanı
860

TV sektöründe yeni sezona girdik sayılır. Kanalların yapımları yavaş yavaş kendisin göstermeye başladı.

Aslında bu yazıyı yazmak için Kanal D'nin yeni dizilerinin yayın tarihlerinin resmi olarak açıklanmasını bekleyecektim. Ancak televizyon eleştirmeni Oya Doğan'ın açıklamasını ele alarak bu yazıyı yazmaya karar verdim.

2013 - 2014 dizi sezonu geçtiğimiz yıla nazaran daha dolu olacak gibi. Bunu düşünmemin en büyük sebebi ise bu yılki yapımların geçtiğimiz seneye oranla hem daha fazla olması , hemde daha iddialı olması oldu.

Yeni Sezonda Pazartesi Günü

Pazartesi bu yılın en iddialı günü olacak. O Ses Türkiye , Karadayı , Fatih , Görüş Günü Kadınları , Beni Böyle Sev ve Bebek İşi pazartesi gününde yarışacak yapımlar olacak. Özellikle Fatih , Karadayı ve O Ses Türkiye arasındaki rekabeti kimin kazanacağı beni çok meraklandırıyor. AB kategorisinde O Ses Türkiye biraz daha avantajlı gibi dursa da Fatih dizisinin gösterecek olduğu performans bu durumu değiştirebilir.
Görüş Günü Kadınları dizisi bana göre günün gizli favorisi olabilir. Dizinin çok yüksek reytinglere ulaşabileceğini düşünmüyorum ancak kendisini devam ettirecek kadar reyting alacaktır. Özellikle sosyal medyada ilgi görebilir.
Bebek İşi ise senaryo durumuna göre devam edebilir. Eğer senaristi izleyicinin dikkatini çekmeyi başarabilecek konular işlerse sezon sonunu görebilir. Beni Böyle Sev ise kanalını tatmin edecek reytingler almaya devam edecektir.

Yeni Sezonda Salı Günü

Bugünün Saraylısı , Kayıp , Bir Aşk Hikayesi ,Seksenler , Ekip 1 , Benim İçin Üzülme ve O Ses Türkiye salı gününde yarışacak yada yarışması muhtemel olan yapımlar. Salı gününde üç yapım öne çıkıyor.Benim İçin Üzülme, O Ses Türkiye ve Kayıp. Kayıp dizisi özellikle AB kitlesinin dikkatini çekecektir. Benim İçin Üzülme dizisi TOTAL grubunda yine ilk 3 içerisinde yer alabilir. O Ses Türkiye ise her iki kategoride zirve yarışı içerisinde olacaktır.
Bugünün Saraylısı dizisi için ise henüz bir şey söylemek erken. Bir Aşk Hikayesi yeni sezonda tutunamayabilir. Ancak saat değiştireceği için geç yayınlanmasını avantaja da dönüştürebilir.
Ekip 1 ise kanalını yine memnun edecektir.Seksenler AB kategorisinde yine başarılı gidecektir.

Yeni Sezonda Çarşamba Günü

Muhteşem Yüzyıl , A.Ş.K. , Merhamet Avrupa Avrupa ve Pis Yedili dizileri yayınlanacak yada yayınlanması muhtemel olan diziler. ATV bu güne Kaçak isimli yeni dizisini koyabilir.
Muhteşem Yüzyıl yeni transferleri ile dahada güçlenip özellikle geçtiğimiz sezonun sonunda göstermiş olduğu performansı hafızalardan silmeyi başaracaktır. A.Ş.K dizisinin zirve şansı az görükse de , zirvede yer alamayacağını söyleyemem. Dizinin senaryosu eğer iyi işlenirse zirveyi ele geçirebilir. Merhamet dizisi ise pt2'de pek bir değişiklik yaşamayacaktır.
Pis Yedili yeni sezonda tutunamayacaktır.Avrupa Avrupa AB kategorisindeki başarısını koruyacaktır.

Yeni Sezonda Perşembe Günü

Kurtlar Vadisi Pusu , İntikam , Aramızda Kalsın , Zengin Kız Fakir Oğlan , Galip Derviş bugünde yarışacak olan yapımlar. Kurtlar Vadisi Pusu zirveyi bırakmayacaktır. İntikam ise Kurtlar Vadisi Pusu'nun ardından gelecektir. Duruma göre AB kategorisinde atak yapabilir.
Aramızda Kalsın dizisi ise AB kategorisinde kendisini gösterecektir. Ancak bu diziden büyük reytingler beklemek yanlış olur. Galip Derviş ise her zamanki başarısını devam ettirecektir.
Zengin Kız Fakir Oğlan başarısını sürdürecektir.

Yeni Sezonda Cuma Günü

Medcezir , Karagül , Çalıkuşu , Huzur Sokağı , Dila Hanım , Avrupa Avrupa ve Tatar Ramazan bugünde yarışacak olan diziler.
Karagül , Medcezir ve Çalıkuşu dizileri zirve için yarışacak olan yapımlar olacaktır. AB kategorisinde özellikle Medcezir dizisi ön planda olacaktır. Huzur Sokağı geçtiğimiz sezon sonu yaşadığı düşüşü bu sezonda devam ettirecektir. Tatar Ramazan ve Dila Hanım geç saatte yayınlanmalarına rağmen ortalama reytinglerle kanallarını memnun edeceklerdir. Beyaz Show AB kategorisindeki başarısını koruyacaktır.

Yeni Sezonda Hafta Sonu

Yetenek Sizsiniz Türkiye yine baş çekecektir. Kanal D'nin yeni yarışması ve Arka Sokaklar en güçlü rakipleri olacaktır. Fatih Harbiye ise kanalını memnun edecektir.

Pazar günleri Küçük Gelin dizisi süpriz yapabilir.

Bu yapımların yanı sıra yayın tarihi henüz belli olmayan birçok yapım var.

Yalan Dünya ve Benim Hala Umudum Var dizileri ise kanallarının iyi reyting alan ama bir türlü bir yere sıkıştıramadıkları dizileri. Yalan Dünya dizisinin nereye koyulacağı meçhul , ancak Benim Hala Umudum Var dizisi salı günleri prime time 1 yada perşembe prime time 2'de yayınlanacaktır.

Sana Bir Sır Vereceğim , Güneşi Beklerken ve Lale Devri gibi dizilerin ise hangi gün yayınlanacakları merak konusu.

Bana göre yeni sezon bu şekilde olacaktır. Şikesiz ve haksız rekabetin olmayacağı bir yıl olması dileğiyle.

hayret bi şey​

Son düzenleme:
eline sağlık verilen emek çok iyi yazıyı şimdi okuyacam okumaya değer

- - - Ekleme - - -

atv çarşambaya ben onu çok sevdim veya kaçakı koyarsa o güne ambargo koyabilir

- - - Ekleme - - -

benim tahminlerim

PAZARTESİ: karadayı zirvede olacaktır

SALI: belli olmaz hiç bişey

ÇARŞAMBA: atv nin koyacağı diziye bağlı eğer kaçak veya ben onu çok sevdim gelirse zirveyi alırlar my çok düştü

PERŞEMBE: en garanti gün zaten vadi açık ara zirvede olur yine

CUMA: karagül ve medcezir kapışırlar karagül 1 adım önde

cumartesi: acun arka ve şefkat tepe kapışırlar

pazar: acun alır

Daha Ekim ve Kasım aylarında da birçok dizi başlayacak daha hiç bir şey belli değil.

Eline sağlık güzel bir yazı olmuş.

Yazı çok güzel olmuş eline sağlık.

Açıkcası ben yavaş-yavaş Kanal D'nin Güneşi Beklerken'i Salıdan çekmeyeceğini düşünmeye başladım. @mrt-06 siteye bir bak geçen haftaki fragman gibi izlenmiş, bu sefer ikisi de 3 milyonu devirmiş. Yani Güneşi Beklerken bu hafta düşüş yaşamaz ve oranlarını korursa hiç şaşırmam. Hal böyle olunca Kayıp dizisi Pazar'a koyulabilir.

Neyse, gelelim Pazartesiye. Pazartesi akşamları Yalan Dünya olmayacağına göre (daha kesin değil ama) bu sene Karadayıdayız. Fatih dizisini izleyeceğimi sanmıyorum. Ama belli de olmaz tekrarını izleyip beğenirsem devam ederim, emin konuşmayım.

Karadayının reklam aralarında O Ses Türkiyedeyim.

Salıları boş, eğer Güneşi Beklerken kalırsa onu izlerim ama olmazsa tercihim Kayıp ve O Ses Türkiye olur.

Çarşamba akşamları A.Ş.K.'ın ilk bölümünü izlerim, beğenirsem devam ederim, beğenmezsem yine Çarşambaları boş olacak. Atv bu sene ne yaparsa yapsın yine Çarşambayı kurtaramayacak. Kaçak ve Ben Onu Çok Sevdim dizisinin tutacağını sanmıyorum.

Perşembe tabii ki İntikam. Başka tercih olamaz. Binnur Kaya için Aramızda Kalsının tekrarına bakacağım.

Cumaları eğer Yalan Dünya gelmezse Medceziri izlerim. Açıkcası Medcezir için şüpheliyim. Ne olursa olsun izlerim ama bana 20 Dakikayı hatırlatıyor nedense. Dizinin konusunu biliyorum, yabancı versiyonunu izledim, bu yüzden şüpheliyim.

Yüksek reytingle başlayacağı aşikar. 20 Dakika da öyle başlamıştı. Ama bunu devam ettirir mi ettirmez mi orası meçhul.

Devam ettirmese bile dert mi Acun var ya. Cumayı da götürür...

Cumartesi şu an boşta, izleyecek bir yapım yok malesef.

Pazar da aynı şekilde. Tabii yeni sezon başlamadan konuşmak erken. Günler daha belli değil.

1 Erkek 1 Kadın dizisini ise netten takip edeceğim.

Pazartesi : Totalde Karadayı - Ab grubunda O Ses Türkiye ve Karadayı kapışır.

Salı : Kayıp iyi oranlar alacak bence. Benim İçin Üzülme eski oranlarını korur. O Ses Türkiye totalde lider olur ab grubunda Kayıp daha iyi gidecek gibi bence.

Çarşamba : Muhteşem Yüzyıl ve A.Ş.K kapışırlar.

Perşembe : Totalde Kurtlar Vadisi Pusu Ab grubunda İntikam zirvede yer alır.

Cuma : Karagül totalde Medcezir Ab grubunda lider olur.

Cumartesi : Totalde Arka Sokaklar bence devam eder zirvede olur. Tabi belli de olmaz. Şefkat Tepe ve Yetenek Sizsiniz de iyi gidecektir.

Eline sağlık güzel ve detaylı bir inceleme olmuş.

Pazartesi'nin tek kralı var oda Karadayı 2 gruptada açık ara zirve yapıcak inş
Salı Kayıpla Oses kapışır.
Çarşamba MY zirvede olabilr
Perşembe Vadi
Cuma Totalde Karagül Ab'de Medcezir
Cumartesi Acun ve Arka sokaklar kapışır ardından Şevkat Tepe ve Lale Devri takip eder.
Pazar Acun

Son düzenleme:
Öyle bir dedin ki sanki tutacağı garanti dizilerin. Bence ikisi de tutmayacak.

kaçak gelirse o günü altına üstüne getirir açı kara yapar bence inşallah bu iki diziden biri gelir çarşambaya o günüm boş sakarya fıratın bitmesiyle

Kayıt yapabilirsiniz.

Kaçak ve Ben Onu Çok Sevdim - bu iki dizinin ikisi de tutmayacak.

3 reyting alabilirler bu tutmuş anlamına gelmez 4 de alırlar elbet ama daha fazlasını alacakıarını sanmıyorum. Hele ki zirve hayal.

mrt-06 post: 1435495' Alıntı:
Geçen gün konusu açıldı Oya Doğan yazmış Pazartesi olacakmış.
Açıkcası hala şepheliyim. Oya Doğanın her zaman doğru yazılar yazmadığını biliyoruz.

Arka Sokaklar da 6 Eylül Cuma başlayacaktı guya.

mrt-06 post: 1435495' Alıntı:
Geçen gün konusu açıldı Oya Doğan yazmış Pazartesi olacakmış.

Geçen gün konusunu okudum ama daha kesin değil diye konuşuluyordu yorumlarda bi de burda karşıma çıkınca kesinleşti mi acaba diye merak ettim.

Benim düşüncelerime göre zirvede yer alacak olan diziler

Pazartesi: Total - Fatih / AB - Karadayı
Salı: Total - Kayıp / AB - Bugünün Saraylısı
Çarşamba: Total - A.Ş.K. / AB - Muhteşem Yüzyıl
Perşembe: Total - Kurtlar Vadisi Pusu / AB - İntikam
Cuma: Total - Karagül / AB - med cezir
Cumartesi: Total-AB: Acun
Pazar: Total-AB: Acun

- - - Ekleme - - -

BesaleT post: 1435499' Alıntı:

Geçen gün konusunu okudum ama daha kesin değil diye konuşuluyordu yorumlarda bi de burda karşıma çıkınca kesinleşti mi acaba diye merak ettim.

Böyle Tweet attı:

En başından beri diyorum zaten Güneşi Beklerken şimdi 7 alıyorsa kışın uçar 9 hatta 10 bile alabilir dizi oturdu bence kesin Salı günü olacak. Salı Total'de rakibi Benim Için Üzülme Ab'de O Ses Türkiye var yani zorlu bir gün değil Kanal D akıllılık edip gün değiştirmez.

O Ses Türkiye çok zorlu bir rakip.

Ama Kayıp Salıya tutunabilirse Pazara da tutunabilir elbet.

Beni ilgilendiren bir tek Yalan Dünya. Umarım Çalıkuşu tutmaz da, tıpkı Kayıp Şehir gibi Yalan Dünya gelince Cuma PT2`de yayınlanır. Hatırlarsan Kayıp Şehir de öyle yükselişe geçmişti.

- - - Ekleme - - -

Açıkcası ben hala Pazartesi Kayıp dizisinin olacağını düşünüyorum, o gün tutanamayacak ve Yalan Dünya gelecek bence tekrar.

Çok zor tahmin etmek.

O Ses Türkiye yeni sezonda jürileri beğenilmezse düşüş yaşar bence.

Eline sağlık çok güzel yazı olmuş.
Özellikle Pazartesi ve Salı günü acayip zorlu geçecek.
Şimdi yeni sezonla ilgili düşüncelerimi yazayım.

Pazartesi: Totalde Fatih, ab'de o ses zirvede olur. Karadayı iki grupta da 2. Olur.
Salı: O ses iki grupta da zirvede olur. Kayıptan beklentim yok. İyi başlasa da sonraları düşecektir. Atv'nin dizisini saymıyorum bile.
Çarşamba: Totalde My ab'de aşk zamanla zirveyi alır.
Perşembe: Totalde Vadi ab'de İntikam zirvede olur.
Cuma: Totalde Karagül, ab'de medcezir zirvede olur. Medcezir zamanla totali de alır.
Haftasonu: Acun hükmeder ancak Güneşi Beklerken faktörü de var. Zirveyi alır bence hangi gün olursa olsun.