TV sektöründe yeni sezona girdik sayılır. Kanalların yapımları yavaş yavaş kendisin göstermeye başladı.
Aslında bu yazıyı yazmak için Kanal D'nin yeni dizilerinin yayın tarihlerinin resmi olarak açıklanmasını bekleyecektim. Ancak televizyon eleştirmeni Oya Doğan'ın açıklamasını ele alarak bu yazıyı yazmaya karar verdim.
2013 - 2014 dizi sezonu geçtiğimiz yıla nazaran daha dolu olacak gibi. Bunu düşünmemin en büyük sebebi ise bu yılki yapımların geçtiğimiz seneye oranla hem daha fazla olması , hemde daha iddialı olması oldu.
Yeni Sezonda Pazartesi Günü
Pazartesi bu yılın en iddialı günü olacak. O Ses Türkiye , Karadayı , Fatih , Görüş Günü Kadınları , Beni Böyle Sev ve Bebek İşi pazartesi gününde yarışacak yapımlar olacak. Özellikle Fatih , Karadayı ve O Ses Türkiye arasındaki rekabeti kimin kazanacağı beni çok meraklandırıyor. AB kategorisinde O Ses Türkiye biraz daha avantajlı gibi dursa da Fatih dizisinin gösterecek olduğu performans bu durumu değiştirebilir.
Görüş Günü Kadınları dizisi bana göre günün gizli favorisi olabilir. Dizinin çok yüksek reytinglere ulaşabileceğini düşünmüyorum ancak kendisini devam ettirecek kadar reyting alacaktır. Özellikle sosyal medyada ilgi görebilir.
Bebek İşi ise senaryo durumuna göre devam edebilir. Eğer senaristi izleyicinin dikkatini çekmeyi başarabilecek konular işlerse sezon sonunu görebilir. Beni Böyle Sev ise kanalını tatmin edecek reytingler almaya devam edecektir.
Yeni Sezonda Salı Günü
Bugünün Saraylısı , Kayıp , Bir Aşk Hikayesi ,Seksenler , Ekip 1 , Benim İçin Üzülme ve O Ses Türkiye salı gününde yarışacak yada yarışması muhtemel olan yapımlar. Salı gününde üç yapım öne çıkıyor.Benim İçin Üzülme, O Ses Türkiye ve Kayıp. Kayıp dizisi özellikle AB kitlesinin dikkatini çekecektir. Benim İçin Üzülme dizisi TOTAL grubunda yine ilk 3 içerisinde yer alabilir. O Ses Türkiye ise her iki kategoride zirve yarışı içerisinde olacaktır.
Bugünün Saraylısı dizisi için ise henüz bir şey söylemek erken. Bir Aşk Hikayesi yeni sezonda tutunamayabilir. Ancak saat değiştireceği için geç yayınlanmasını avantaja da dönüştürebilir.
Ekip 1 ise kanalını yine memnun edecektir.Seksenler AB kategorisinde yine başarılı gidecektir.
Yeni Sezonda Çarşamba Günü
Muhteşem Yüzyıl , A.Ş.K. , Merhamet Avrupa Avrupa ve Pis Yedili dizileri yayınlanacak yada yayınlanması muhtemel olan diziler. ATV bu güne Kaçak isimli yeni dizisini koyabilir.
Muhteşem Yüzyıl yeni transferleri ile dahada güçlenip özellikle geçtiğimiz sezonun sonunda göstermiş olduğu performansı hafızalardan silmeyi başaracaktır. A.Ş.K dizisinin zirve şansı az görükse de , zirvede yer alamayacağını söyleyemem. Dizinin senaryosu eğer iyi işlenirse zirveyi ele geçirebilir. Merhamet dizisi ise pt2'de pek bir değişiklik yaşamayacaktır.
Pis Yedili yeni sezonda tutunamayacaktır.Avrupa Avrupa AB kategorisindeki başarısını koruyacaktır.
Yeni Sezonda Perşembe Günü
Kurtlar Vadisi Pusu , İntikam , Aramızda Kalsın , Zengin Kız Fakir Oğlan , Galip Derviş bugünde yarışacak olan yapımlar. Kurtlar Vadisi Pusu zirveyi bırakmayacaktır. İntikam ise Kurtlar Vadisi Pusu'nun ardından gelecektir. Duruma göre AB kategorisinde atak yapabilir.
Aramızda Kalsın dizisi ise AB kategorisinde kendisini gösterecektir. Ancak bu diziden büyük reytingler beklemek yanlış olur. Galip Derviş ise her zamanki başarısını devam ettirecektir.
Zengin Kız Fakir Oğlan başarısını sürdürecektir.
Yeni Sezonda Cuma Günü
Medcezir , Karagül , Çalıkuşu , Huzur Sokağı , Dila Hanım , Avrupa Avrupa ve Tatar Ramazan bugünde yarışacak olan diziler.
Karagül , Medcezir ve Çalıkuşu dizileri zirve için yarışacak olan yapımlar olacaktır. AB kategorisinde özellikle Medcezir dizisi ön planda olacaktır. Huzur Sokağı geçtiğimiz sezon sonu yaşadığı düşüşü bu sezonda devam ettirecektir. Tatar Ramazan ve Dila Hanım geç saatte yayınlanmalarına rağmen ortalama reytinglerle kanallarını memnun edeceklerdir. Beyaz Show AB kategorisindeki başarısını koruyacaktır.
Yeni Sezonda Hafta Sonu
Yetenek Sizsiniz Türkiye yine baş çekecektir. Kanal D'nin yeni yarışması ve Arka Sokaklar en güçlü rakipleri olacaktır. Fatih Harbiye ise kanalını memnun edecektir.
Pazar günleri Küçük Gelin dizisi süpriz yapabilir.
Bu yapımların yanı sıra yayın tarihi henüz belli olmayan birçok yapım var.
Yalan Dünya ve Benim Hala Umudum Var dizileri ise kanallarının iyi reyting alan ama bir türlü bir yere sıkıştıramadıkları dizileri. Yalan Dünya dizisinin nereye koyulacağı meçhul , ancak Benim Hala Umudum Var dizisi salı günleri prime time 1 yada perşembe prime time 2'de yayınlanacaktır.
Sana Bir Sır Vereceğim , Güneşi Beklerken ve Lale Devri gibi dizilerin ise hangi gün yayınlanacakları merak konusu.
Bana göre yeni sezon bu şekilde olacaktır. Şikesiz ve haksız rekabetin olmayacağı bir yıl olması dileğiyle.
hayret bi şey
Son düzenleme: