Yavuz Sultan Selim Sizce Doğru Karar Mı?

Prncss..

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
294
Puanı
305
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 3.Köprü'nün temel atma töreninde köprünün adının Yavuz Sultan Selim olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından Köprüye 'Alevi katliamları' yapmakla suçlanan Yavuz Sultan Selim'in isminin verilmesine itirazlar devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3. köprünün adının "Recep Tayyip Erdoğan" olmasını önerdi.

MHP Kayseri milletvekili ve Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu ise Yavuz Sultan Selim ile İstanbul'un hiç alakası olmadığını ve Anadolu Hisarı'nı yaptırıp İstanbul'u ilk kuşatan Yıldırım Bayezid adının verilmesini daha uygun bulduğunu söyledi.

BDP ise "Neden Yunus Emre Köprüsü olmasın" diyerek köprüye verilen isme karşı çıktı.

Peki siz 3. köprü için uygun görülen ismi doğru buluyor musunuz?

Onlar iddia diye biliyorum.Kesinlik yok diye biliyorum.Eğer dediğim gibiyse konulmasında pek sakınca yok bana göre.

O ismi koymaları hatalı. Aleviler zaten büyük bir tepki gösteriyor. İsim daha tarafsız olmalı, yani herkesin kabulleneceği bir isim olmalı. Gerçi bu köprü bile hatalı. Başbakan Erdoğan, 1995 tarihinde Belediye başkanı iken, 'üçüncü köprünün cinayet olduğunu ve bu yüzden de hükümetin değiştirilmesi gerektiğini' söylemişti. Tamam, şimdi ne oldu da, köprü oldu? Bu işin detayına indikçe birçok yanlış göreceğiz.

Kesinlikle isim değiştirilmeli.Bir alevi olarak buna bende karşıyım.Kesinlikle değiştirilmeli isim.

İsim hatalı her şeyden önce Yavuz Sultan Selim'in İstanbul ile bir alakası yok. Ayrıca toplumun bazı kesimlerinin karşı olduğu biri.

İlla bir padişahın adı verilecekse Yıldırım Beyazıt olabilirdi bence de.

Köprünün yapılması da hatalı gibi gözüküyor o da ayrı konu tabii.

Zaten köprünün yapılması hata, ismi daha da hatta bence ilk akla gelen isim verilmiş, düşünülmemiş belli. Başka bir isim olmalıydı illa da padişah ismi olacaksa bu Yavuz Sultan olmamalıydı..

Bir köprü isminin önemsenmesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ama çoğunluk bakımında önemli birşey gibi gözüküyor. Belli bir kısmın hoşuna gitmiyorsa onu yapma o zaman halkı kızdırma. Bence en uygununu CHP önermiş Recep tayyip Erdoğan köprüsü olsun diyerek :D

neye karşı çıkılıyo arkadaş anlamıyorum ki yavuz en büyük padişahlarımızdan biri tabi ki onun ismi konulacak zaten ne yaparsan yap herşeye muhalefet herşeye karşı çıkan bir kesim var kusursuz yapsan bile yine karalayacaklar sonuna kadar bu hükumetle devam edilmeli sonuna kadar onur tanın çok güzel bi sözü var @XanTier
[h=2]Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer.[/h]

- - - Ekleme - - -

yav herşeye karşı herşeye karşı birbirimizi yiyoruz sürekli zamanında çinli casus chang chi'en yüeçilere giderken hunlarca yakalanmış ve 10 yıl esir edilmiş bu 10 yılda türklerle ilgili çok önemli şeyler öğrenmiş türklerin elinden kurtulunca çin e gitmiş ve bir rapor yazmış raporda türkler sürekli birbirleriyle kavga eder ve liderlik mücadelesi yaparlar,yabancıların sözlerine çok büyük önem verirler,kadınlara çok değer verirler gibi şeyler yazmış o zamandan bu zamana değişen bişey yok hala birbirimizi yiyoruz adamlar ne yapsa muhalefet ne yapsa karalama bu nedir be bi isim için bile kavga çıkaracaklar nerdeyse ismini obama köprüsü yapmamışlar ya senin ecdadının en büyük 3 padişahından birinin ismini koymuşlar neyin derdi neyin kavgası

isim tarihi açıdan önemli birt isim en parlak 3 padişahtan biri ancak gerçekten rahatsız ediyorsa o kesimi yani sadece siyasiler ve birkaç dernek başkanının açıklaması değilse olay köprüye adı verilmemeli

Bir isim bulunurken her kesimce kabul görülen bir isim verilmesi en doğrusu olurdu.
MHP'den gelen yorum en mantıklısı bu konuyla ilgili.

Benim için bu ismin bir sakıncası yok. Ama karşı çıkanlar var. Muhalefet her zaman vardır zaten. Ama bu kadar büyütülecek ne var bunda?

O söz Onur Tan ın değil @takas

her kesmin kabul ettiği bişey olmaz zaten mutlaka herşeye birileri karşı çıkar :D
@XanTier biliyoruz aga onur tan da söylemişti bi ara twitterdan gönderme yaptım ama anlamamışsın onur tan ın çapı ne ki öyle bi söz çıkarsın :kiki:

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın bir bildiği vardır.Bence de Yavuz Sultan Selim olmalı.İnşallah da olur :D

- - - Ekleme - - -

neye karşı çıkılıyo arkadaş anlamıyorum ki yavuz en büyük padişahlarımızdan biri tabi ki onun ismi konulacak zaten ne yaparsan yap herşeye muhalefet herşeye karşı çıkan bir kesim var kusursuz yapsan bile yine karalayacaklar sonuna kadar bu hükumetle devam edilmeli sonuna kadar onur tanın çok güzel bi sözü var @XanTier
Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer.

- - - Ekleme - - -

yav herşeye karşı herşeye karşı birbirimizi yiyoruz sürekli zamanında çinli casus chang chi'en yüeçilere giderken hunlarca yakalanmış ve 10 yıl esir edilmiş bu 10 yılda türklerle ilgili çok önemli şeyler öğrenmiş türklerin elinden kurtulunca çin e gitmiş ve bir rapor yazmış raporda türkler sürekli birbirleriyle kavga eder ve liderlik mücadelesi yaparlar,yabancıların sözlerine çok büyük önem verirler,kadınlara çok değer verirler gibi şeyler yazmış o zamandan bu zamana değişen bişey yok hala birbirimizi yiyoruz adamlar ne yapsa muhalefet ne yapsa karalama bu nedir be bi isim için bile kavga çıkaracaklar nerdeyse ismini obama köprüsü yapmamışlar ya senin ecdadının en büyük 3 padişahından birinin ismini koymuşlar neyin derdi neyin kavgası
Aynen katılıyorum

- - - Ekleme - - -

Vadi farkı :D

Padişah ismine gerek yoktu bence denildiği gibi Mevlana, Yunus Emre gibi isimler konulabilirdi hadi padişah ismi koyuyorsun neden böyle katliam yapan bi padişahın ismini koyuyorsun...

Başarının sırrını bilmiyorum ama başarısızlığın yolu herkesi memnun etmeye çalışmaktan geçer.

- - - Ekleme - - -

Sadece birilerinin tek isteği olsaydi inan obama köprüsü de yapılırdı.. Üstelik senin o çok desleklediğin hükümet başta yapardı bunu.

- - - Ekleme - - -

Diyorum size, yakında ülkeye şeriat getirilir diye..şimdiden ısınma politikaları bunlar geçmişin havasına dair..

Sadece birilerinin tek isteği olsaydi inan obama köprüsü de yapılırdı.. Üstelik senin o çok desleklediğin hükümet başta yapardı bunu.

- - - Ekleme - - -

Diyorum size, yakında ülkeye şeriat getirilir diye..şimdiden ısınma politikaları bunlar geçmişin havasına dair..

adamlar bizim menfaatimiz için yapıyolar herşeyi kıymetini bilin hükumetin kıymetini