TV Yargı

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Son yıllardaki iki saatlik televizyon dünyasının parlayan yıldızlarından birisidir. Ufak tefek hatalar elbette vardır ama genel olarak polisiye terimlere ve hukuki terimlere hakim bir şekilde ilerlemektedir. İki yıl boyunca çalışılan bir dizidir ve bizzat Sema Ergenekon, bu terimlere hakim olabilmek için birçok olaya tanık olmuştur. Sina Koloğlu köşe yazısında diziyle ilgili Sema Ergenekon'un şu ifadelerini aktarmıştır:
“Emniyet ve adliye dünyası tamamen gerçekçi bir düzlemde kuruldu. İki yıllık bir geçmişi var projenin. Ağır ceza duruşmaları, emniyet ziyaretleri, hukuk bürosu gezileri, dünya drama örneklerinin incelenip izlenmesi, şaşırtıcı gerçek vakaların saptanıp, bölümlerde kullanılmak üzere arşivlenmesiyle geçen koca iki yıl. Ayrıca yazılan her senaryoyu; bir asayiş şube müdürü, bir narkotik şube müdürü ve bir olay yeri inceleme uzmanı okuduğu gibi; iki avukat ve bir psikolog da değerlendiriyor.” (Milliyet)
Kısacası polisiye ve hukuki terimler açısından profesyonel bir şekilde ele alınmaya çalışılan, emek verilen bir dizidir. İki saat olmasına rağmen genel olarak bölümler dolu dolu geçmektedir. Kaliteli bir dizidir, oyuncu kadrosu ve senaryosuyla da bir o kadar kalitelidir.