Yaprak Sarma

tarifini vereyim : önce gidip bir ağaç buluyorsun genelde akasya çam ardıç köknar gibi ağaç yapraklarını topluyorsun onları güzelgene suya banıyorsun 240 derecelik ateşte yarım kilo kayanatıyorsun, olunca çıkarıyorsun bakıyorsunki kararmış olmuş demektir.. sonra hamıra yatırdığın taze tavığı yaprağa doluyorsun sarıyon sarıyon yaprak kendinden geçene kadar sıkıştırıyon.. sona bir çatal yardımıyla kaşığa fırlatıyon sarmanı kaşığa dolanan sarmayı buzluğa banıyorsun orda -70 derecede iki gün bekliyor sona çıkarıp afiyetle yiyorsun ..

yeni bir yemek tarifinde buluşmak dileğiyle hoşcakalın arkadaşlar..
 

bu yaprak sarma tarıfı mı? milleti zehirleme tarıfı mı?
 
çok iyi sararım üstüme tanımam
zeytinyağlısını bikaç yıl öncesine kadar ağzıma koymuyodum ne büyük hata yapmışım meğer
 
bu yaprak sarma tarıfı mı? milleti zehirleme tarıfı mı?

size iyilikde yaramıyor bütün hünerimi ustalığımı tecrübemi bedavadan burda sizlerle paylaştım
ama kime söylüyon bunlara yaranamazsınki .. valla geri sileceğim yazımı beleş bilgi ver suçlu ol...
 

tamam bize bilgi verme istemıyoruz.
sen bir dene ye, sana bir şey olmazsa bizde yapar yeriz.
 
çok iyi sararım üstüme tanımam
zeytinyağlısını bikaç yıl öncesine kadar ağzıma koymuyodum ne büyük hata yapmışım meğer

ben sarma dan nefret ederim en sevmediğim yemek türüdür... favorim: kebap, döner, kokoreç
 

Artık yorumlarını okumadan geçeceğim
😛