- Katılım
- 5 Şubat 2012
- Mesajlar
- 5,121
- Reaksiyon puanı
- 9
- Puanı
- 149
Tadına doyum olmayan, buzdolabına konulduğunda gidip gelip arakladığım yiyecek.
Daha çok soğuk severim.
ay canım çekti ha olsa da yesek.
tarifini vereyim : önce gidip bir ağaç buluyorsun genelde akasya çam ardıç köknar gibi ağaç yapraklarını topluyorsun onları güzelgene suya banıyorsun 240 derecelik ateşte yarım kilo kayanatıyorsun, olunca çıkarıyorsun bakıyorsunki kararmış olmuş demektir.. sonra hamıra yatırdığın taze tavığı yaprağa doluyorsun sarıyon sarıyon yaprak kendinden geçene kadar sıkıştırıyon.. sona bir çatal yardımıyla kaşığa fırlatıyon sarmanı kaşığa dolanan sarmayı buzluğa banıyorsun orda -70 derecede iki gün bekliyor sona çıkarıp afiyetle yiyorsun ..
yeni bir yemek tarifinde buluşmak dileğiyle hoşcakalın arkadaşlar..
bu yaprak sarma tarıfı mı? milleti zehirleme tarıfı mı?
size iyilikde yaramıyor bütün hünerimi ustalığımı tecrübemi bedavadan burda sizlerle paylaştım ama kime söylüyon bunlara yaranamazsınki .. valla geri sileceğim yazımı beleş bilgi ver suçlu ol...
çok iyi sararım üstüme tanımam zeytinyağlısını bikaç yıl öncesine kadar ağzıma koymuyodum ne büyük hata yapmışım meğer
bende kokereç'ten nefret ederim. sende bir konu açta oraya yazayım bende.
hayır nefret ettiğimi.
hazırlanışını bılseydım tarif ederdim. bağırsaktan yapıldığını biliyorum sadece.
kusucam.
tarifini vereyim : önce gidip bir ağaç buluyorsun genelde akasya çam ardıç köknar gibi ağaç yapraklarını topluyorsun onları güzelgene suya banıyorsun 240 derecelik ateşte yarım kilo kayanatıyorsun, olunca çıkarıyorsun bakıyorsunki kararmış olmuş demektir.. sonra hamıra yatırdığın taze tavığı yaprağa doluyorsun sarıyon sarıyon yaprak kendinden geçene kadar sıkıştırıyon.. sona bir çatal yardımıyla kaşığa fırlatıyon sarmanı kaşığa dolanan sarmayı buzluğa banıyorsun orda -70 derecede iki gün bekliyor sona çıkarıp afiyetle yiyorsun ..
yeni bir yemek tarifinde buluşmak dileğiyle hoşcakalın arkadaşlar..