'Yaprak Dökümü' Tekrarlarıyla Kanal D'de!

Aynen öyle 150. bölümünde bile 18 reyting alıyordu, sadece ilk 7-8 bölüm düşük ilerledi sonra yükseldi yavaş yavaş, oyunculuklar ve senaryo ilmek ilmek işlenince.

Zaten ilk sezonun ilmek ilmek işlenişi ve sezonun son 10 bölümü (necla-cem ilk nişan, leyla'nın şüpheleri, sezon finalinde necla'nın kaçışı, fikretin evlenişi) sayesinde 2 ve 3. sezona rahat ulaştı.

3. sezon ortası 100. bölümde leyla'nın benim ne suçum var isyanından itibaren biraz o büyü bozuldu, köşk kel mithat'a satıldı sonra ferhundeyle evlendi, leyla defalarca oğuz'a gitti geldi, uzatmalar yormaya başladı ama 160'a kadar 18-19 reyting almaya devam etti.

Son 15 bölümlük 5. sezonunda 13-14 bandına inse de 23 reytingle final yaptı.

Gerçekten de ilk 2 sezonda senaryo ilmek ilmek işlendi. Şimdiki diziler reyting alıp tutunabilmek için tüm senaryoyu ilk bölümlerde harcıyor. Yaprak Dökümünde olaylar, karakterlerin gelişimi çok güzel ve planlı bir şekilde işleniyordu. Bu yüzden karakterlerin derinliği vardı. Dizide yapaylık yoktu, doğaldı. Karakterler salt iyi veya salt kötü değildi. Tabii ilk 100 bölüm için konuşuyorum. Sonra uzatmak için hikaye döngüye girdi ve o doğallık, gerçekçilik kayboldu. Ama ilk 100 bölümüyle benim için en iyi türk dizisidir.
150.bölümlerde de 20 bandında reyting alıyordu diye hatırlıyorum, son 2-3 bölümünde yaz geldiği için doğal olarak düşmüştü. Son 15 bölümü sevmiyorum ben. İzleyici de iç sesiyle konuşan felçli Ali Rıza'yı sevmemiş ki reytingler son 2 bölüme kadar 13-17 arası gidiyordu

Reactions: Carpe Diem
Reytinglerine nereden bakabilirim

Tekrarları ilk 100 de yok
Geçmiş olsun haftaya yayından kaldırılırsa şaşırmam

------

Nereden reytinglerini bulabilirim acaba