'Yüz Yıllık Mucize' Senaristi: "Haklı Çıktım!"

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,537
Puanı
1,061
16765681-1200x824.jpg

Star TV'nin reyting kurbanı olan dizisi Yüz Yıllık Mucize bu hafta son kez ekrana gelecek.

Başrollerini Birkan Sokullu, Ebru Şahin, Zerrin Tekindor, Necip Memili ve Hümeyra'nın paylaştığı yapımın senaristi Nuran Evren Şit'in Instagram hesabından yaptığı veda paylaşımında “Yedi yıl aradan sonra tekrar televizyon için senaryo yazarken endişelerim vardı ve ne yazık ki haklı çıktım” ifadelerini kullanarak şiddetin ekranlarda daha çok desteklendiğini ileri sürdü.

Öte yandan dizinin izleyicileri ise bu paylaşımın ardından, 130 yaşındaki bir adamı konu alan hikayenin aşk üçgeni üzerinden yanlış şekilde işlendiğini ve dizinin bu nedenle reyting kurbanı olduğunu iddia etti.

İşte o paylaşım:
FyZ9v8nWAAIwUeQ

Yüz Yıllık Mucize, final bölümüyle Perşembe 20.00'de Star'da!

Farklı olacak bir diziyi tutması için klişeye boğup üstüne haklı çıktım egosu kesmeye çalışması komik olmuş. Canım fantastik diziyi üçgen aşkların ilişkisine çeviriyorsan bir zahmet 7 yıl daha dizi yazma canım
Kanal ve yapım zorlamış yegenine aşık yap diye

• Beğendim
Reactions: Gizmen
Diziyi izlemiyorum ama galiba esas oğlan eski kocasının yeğenine aşık olmuş. Onu geçelim Ebru Şahin bile tutmaması için yeterli bir sebep :A

Pardon Ebru Şahinin nesi varmış yahu oyunculara bağlamayın seyirci diziyi anlamadı ayrıca izlemediğin diziye Ebru şahin yüzüden demen ayrı bir saçmalık
------

Abla ahlakçılık yapmak istemem ama yazdığın dizideki adam eski karısının yeğenine aşık oluyor ayrıca senaryo da bayağı kötüydü...

Öyle bir şey yok hepiniz yanlış anladınız diziyi
------

Farklı olacak bir diziyi tutması için klişeye boğup üstüne haklı çıktım egosu kesmeye çalışması komik olmuş. Canım fantastik diziyi üçgen aşkların ilişkisine çeviriyorsan bir zahmet 7 yıl daha dizi yazma canım

Yani bencede seyirci Harika Kemal izlemek istedi ısrarla Süreyya yazdı

Diziyi izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki ilk başlarda hikaye çok etkileyici ve merak uyandırıcıydı sonra ne olduysa klişeye bağlandı ve evet Ebru Şahin'i ilk kez izleyen biri olarak zor katlandığımı söyleyebilirim. Tabi ki dizinin başarısızlığını oyuncuya bağlamıyorum ama Ebru Şahin yerine en azından oyunculuk yapabilen biri tercih edilebilirdi. Bi tarafta Zerrin Tekindor varken de hikayenin Süreyya eksenine kayması şaşırtıcı değildi elbette.

Yola çıkıldığı gibi devam etseydi de hikayeden bir cacık olmayacağı belliydi burası TR ve kitlenin istediği belli. Sen o kitleye istediğini vermezsen sonucu böyle olur.

16 yıllık kariyerinde 11 tane TV dizisi yapıp 4 tane tutturan bir senarist için fazla iddialı sözler.