Yüksel Aytuğlar Da Düşer Durmaz Yerinde

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
149,543
Puanı
1,061
İntikam Dizisi Ters Köşe Yaptı:Yüksel Aytuğ Ve Takipçileri Fena Yanıldı

Forumda İntikam dizisindeki hataları konu alan bir konu açılmış.
Konu Yüksel Aytuğ'un yazısına dayandırılmış.
Ama Yüksel Aytuğ böyle bir hatayı nasıl yapmış anlam veremedim.
Twitterda dönen geyikleri dizideki gerçek hatalar sanıp yazmak bu usta kaleme yakışmadı kaldı ki o yazdı diye sorgulamadan bu konunun forumda açılması ve reyting haberi diye onaylanması ayrı bir tartışma konusu.
Bakalım Yüksel Aytuğ neler demiş ve işin aslı neymiş:

* Derin, 5 yaşında sevdiği köpeği 30'unda da seviyor. intikam dizisi normal olarak 15 yaşına kadar yaşayan köpek ırkının genetıgıyle oynamis gözüküyor.
Bir kere dizide Yağmur 25-26'sında.30 yaş olayı yok.Golden retriver cinsi bir köpek var dizide en fazla 15 yıl yaşayabilir.
Dizide köpek 20 yaşında yani öyle fazla fark yok.Araştırmak isteyenler bakabilir 14-15 yıl ömrü olan labrador ve çoban köpeklerinin nasıl 29 yıl yaşadığını.

* Derin, 5 yaşındayken okuma yazma öğrenip yelkenlinin içine koyduğu notu ne kada da güzel yazabiliyordu. Derinin küçükken bile yetenekli olduğu büyüyünce zeki planlar yapacağını o yaşta belli etti
Buna zaten hata denemez kız zaten 5 yaşında değil diğer bir konu denildiği gibi zekiler çok var gerçek hayatta. Okula gitmeden matematik işlemi yapabilen ya da yazı yazabilen.

*Derin, oda hizmetlisi kılığında çorbanın içine ilaç atıyor. İyi de niye ilacı odanın içinde atıyor nerden biliyor içerdekilerin kendisine bakmayacagını
İki Yağmur arasında uçurum var.
Biri sosyetik ,otel odasındaki ise siyah peruk takmış,hizmetli kıyafeti var ayrıca üzerinde.
Çiftin derdi zaten kimseye yakalanmamak hizmetliyi inceleyecek vakitleri yok.
Olaydan önce kadın bir kere görmüş Yağmur'u adam ise görmemiş tanıma ihtimalleri kaç acaba?
İki resim arasındaki farkı sağlam her göz anlar zaten

* Derinin babası, o kadar zengin olmasına rağmen saniriz hayatı öğrenmesi için kızınin 13 yıl boyunca yetimhanede kalmasina razı olmuş?
Adam zengin değil adamın yardım ettiği kişi zengin.Zaten Yüksel Aytuğ'un yazısında da babası na değil ortağına laf ediliyor burada karışıklık olmuş.
Adamın ortaya çıkmayış nedenine gelince tamamen hukuksal bir neden eğer ortaya çıkıp da Adil ile olan bağlantısından Yağmur'u korursa şirketi Arsoyların eline geçer ki zaten öyle olacak ileride.

Bir diğer nokta bu hata değil komple iftiradır.Dizinin orjinalini bilen bilir Emily ve Amanda Allenwood juvenile detention'da kalırken tanışırlar.Türkçesi ıslahevi yani.Bu konuya dizide ileride değinilecek.Yetimhaneler o tarihte başbakanlığa bağlı ıslahevleri Adalet Bakanlığı'na.Bu da diziden kanıtı kocaman Adalet bakanlığı yazmışlar galiba Yüksel AYtuğ diziyi izlemeden yazmış yazıyı.

* polislerde gelişme olmadığı bu kadar iyi anlatılırdı. 25 yıl önce de bugünkü üniforma ve logosunu kullanıyorlarmış.
25 yıl olayı bir kere uydurma ya da abartı. Olay 92-93 senesinde geçiyor.Bunun en büyük kanıtı diziden şu kare.Sahnedeki Kanal D logosuna dikkat bu logo 1993 de kullanılan logodur.

Gene buradan gidersek polis üniformalarına bakalım 1995-96 da İnce İnce Yasemince'den bir kareler.Sahnelerdeki polis üniformasıyla günümüz arasında pek fark yok.

*Derin koskoca istanbulda tesadüfe bakın hasımlarının buluşacağı otelde kahvaltı yapmayi seçer
Bu dizide olan bir şey ama hata değil.Gene ne Revenge ne İntikam izlenerek yazılmış bir şey bu.Emily(Yağmur) bu aldatma oalyını bilerek tuzak kuruyor.Dizidedaha gözükmedi ama orjinalindeTakeda reyiz var.Bu adam Emily'e yardım ediyor Emily'i eğitirken ona Graysonlar'ın yani Arsoy'ların açıklarını da bildiriyor.

Uzun lafın kısası artık taraflı haberler görmek istemiyoruz. Bir haber yapılacaksa forumda ya da medyada önce orjinali izlenecek sonra İntikam izlenecek.İkisi karşılaştırılıp İntikam 'da eksik varsa yazı yazılacak.

not:son hata denilen kısma Yüksel Aytuğ değinmemiş o forumumuzun katkısıdır.

Son düzenleme:
Özellikle polis kıyafeti konusunu çok iyi aydınlatmışsın. Emeğine sağlık :)

teşekkürler berkan :) insanlar artık kanıtlarla konuşmayı öğrenmeli forumun kalitesi artmalı görüş üzerinden karalamalra izin verilmemeli:)

Yuksel Aytug KVP hayranı bazı programlarda hiç kaçirmadan izlediğin söyluyor...Doğaldır karalaması:bağır: Twitter'dan dönen geyiklerle artık herkes köşe yazarlılıgını devam ettiriyor:bağır:

Yuksel Aytug KVP hayranı bazı programlarda hiç kaçirmadan izlediğin söyluyor...Doğaldır karalaması:bağır: Twitter'dan dönen geyiklerle artık herkes köşe yazarlılıgını devam ettiriyor:bağır:
napak hacı işteböyle kendileri küçük düşürüyorlar twitter ya da face fan page haberlerini gerçek diye yazarlarsa böyle olur :)

emre boşuna ugramasini dizinin orijinali ile kendisi sorunlu uyarlanmış. Beren 30 yaşında gösteriyor bi gizem karacaya bak bi Berene yas farkını görürsun :))) Dızıdekı kız birak beş yaşını 4 yaşında zor vardır. orijinalinden yine yanlış uyarlama

yardım olayı tamamen komedi. patronun ortağı neden yardım etsin milyon dolarlar versin komik.. kızı yanına alırdi madem yardım edecek bakımını masrafını karsılardı vefa olarak acıklardı bu durumu :)))))))
belki babası birakmis parayı ama neden 18 ne kadar yardım etmemiş ilginç :)))))))))

kanal d logosu ne olursa oldun Beren 30 yağmur 40 yaşında :)))))
yani 96 ya değil 86 ya bakcan ozamankı polislere bak :)))

tesadüf olayı komedi resmen her dizide olması bu kadarıda pes koskoca ıstanbul şansa bak :)))))))) yine uyarlama yanlısı orijinali ufak kasabamsı bir yerde bu koskoca ıstanbulda geçiyor

Son düzenleme:
emre boşuna ugramasini dizinin orijinali ile kendisi sorunlu uyarlanmış. Beren 30 yaşında gösteriyor bi gizem karacaya bak bi Berene yas farkını görürsun :))) Dızıdekı kız birak beş yaşını 4 yaşında zor vardır. orijinalinden yine yanlış uyarlama

yardım olayı tamamen komedi. patronun ortağı neden yardım etsin milyon dolarlar versin komik.. kızı yanına alırdi madem yardım edecek bakımını masrafını karsılardı vefa olarak acıklardı bu durumu :)))))))
belki babası birakmis parayı ama neden 18 ne kadar yardım etmemiş ilginç :)))))))))

kanal d logosu ne olursa oldun Beren 30 yağmur 40 yaşında :)))))

tesadüf olayı komedi resmen her dizide olması bu kadarıda pes koskoca ıstanbul şansa bak :))))))))

beyazsoy cevap vermiyorum konuyu okumadan yazmışsın ggene senaryoyu bilmeden

Hiç biri de hata değilmiş. Güzel açıklama. Ama köpek olayı benim de garibime gitmişti diziyi izlerken. :D

Ayrıca ben de okuma yazmayı 4 yaşımda öğrendim. Olağanüstü zeka gerektirmiyor. Çocuklarını eğiten onlarla ilgilenen ailelerde böyle şeyler oluyor zaten. Bir arkadaşım da 4 yaşında öğrenmiş. Annesi ve babası edebiyat öğretmeni. :D

okudum okudum :))) senaryoyu bilsem ne olacak bu hatalarin çoğu zaten orjınalıne sadık kalınmafıgı için olmuş ki :)))))) uygulama hataları bunlar

Hiç biri de hata değilmiş. Güzel açıklama. Ama köpek olayı benim de garibime gitmişti diziyi izlerken. :D

Ayrıca ben de okuma yazmayı 4 yaşımda öğrendim. Olağanüstü zeka gerektirmiyor. Çocuklarını eğiten onlarla ilgilenen ailelerde böyle şeyler oluyor zaten. Bir arkadaşım da 4 yaşında öğrenmiş. Annesi ve babası edebiyat öğretmeni. :D

4 yasinda sorun yok süper düzgün yaziyla kafa bulma var :)))))

ben 5 yaşında çarpım tablosunu biliyodum 3 bbasamaklı sayılarla falan toplama çıkarma yapıyodum :) yani biz dahiyiz panpa beyazsoya göre:)

- - - Ekleme - - -

İlk 2'si hariç hata yok gerçekten de

ilk ikisi de hata değil 29 yıl yaşayan köpekler var dizdeki 20 yıl yaşıyor :)
zeki çocuklar da var gerçekten ki dizideki iddaa edildiği gibi 5 yaşında değil 7 yaşında olması lazım :=)

yüksel ayıtuğun yazdıklarını ciddiye almak bile gereksiz adamın tarafsız yazısı yok zaten

sabah gazetesi yazarıdır

atv deki dizileri tüm hatalarına rağmen parlatır arada bir eleştirir gibi yaptıklarıda olsada bunlar eleştirmek amacıyla değil reklam amacıyladır... atv ve sabah a hizmet eden sahibinin sesidir.. yazdıkları boştur sallaması hoştur vatandaşın ??

kızın okumasiyla ilgili espırı yaptık ciddiye alıp cevap veriyorlar . ordaki vurgu o yaştaki çocuğun yazı yazmayı ogremesı değil düzgün yazması. tabi zekiligine de gonderme yapıyorum bu kadar şeyi kurgulaması polattan zeki olduğunu gösterir :))))))))

yüksel ayıtuğun yazdıklarını ciddiye almak bile gereksiz adamın tarafsız yazısı yok zaten

sabah gazetesi yazarıdır

atv deki dizileri tüm hatalarına rağmen parlatır arada bir eleştirir gibi yaptıklarıda olsada bunlar eleştirmek amacıyla değil reklam amacıyladır... atv ve sabah a hizmet eden sahibinin sesidir.. yazdıkları boştur sallaması hoştur vatandaşın ??
bu sefer salladığı taş xemrexxx e açrptı my-intikam-kg bu üçlüden uzak dursun hata varsa ben bulurum zaten:)

O değil de artık forumda haksız olduğunu anlayınca "Ben espri yaptım." moda oldu. :)

@beyazsoy kız 4 yaşinda değil 13 temmuz 1984 doğumlu...Islah evine gitmesi 92-93 olduguna göre 8-9 yaşinda hatta o dilek yazısını yazarken geçmişini hatırladiği sahnede belkide 6-7 yaşindaydı...Bazı cocuklar yaşindan kucuk bazılari buyuk gösterir...Nesi hata bunun?

@beyazsoy kız 4 yaşinda değil 13 temmuz 1984 doğumlu...Islah evine gitmesi 92-93 olduguna göre 8-9 yaşinda hatta o dilek yazısını yazarken geçmişini hatırladiği sahnede belkide 6-7 yaşindaydı...Bazı cocuklar yaşindan kucuk bazılari buyuk gösterir...Nesi hata bunun?

84 lüolmaması muhtemel orada orjinali,ne sadık kalmamış olabilirler çünkü olay93 senesinde geçiyor 7 yaşında olsa 86 lı sn nde hatanı buldum aynştayn ım ben :D

- - - Ekleme - - -

O değil de artık forumda haksız olduğunu anlayınca "Ben espri yaptım." moda oldu. :)

bnm d ekonumda hata bulunursa zaten geyik amaçlı açömıştım konuyu şimdiden bildireyim de :)

ben 5 yaşında çarpım tablosunu biliyodum 3 bbasamaklı sayılarla falan toplama çıkarma yapıyodum :) yani biz dahiyiz panpa beyazsoya göre:)

- - - Ekleme - - -

ilk ikisi de hata değil 29 yıl yaşayan köpekler var dizdeki 20 yıl yaşıyor :)
zeki çocuklar da var gerçekten ki dizideki iddaa edildiği gibi 5 yaşında değil 7 yaşında olması lazım :=)

Sen %1'lik kesime göre yorum yapmışsın ilk 2 maddede de :)