X-Factor Oldu, Popstar Alaturka!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Araf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
37,904
Reaksiyon puanı
23,744
Puanı
1,060
Konum
Aydın
thumbnail_1405623090.jpg


Büyük umutlarla başlayan X-Factor tam gaz devam ediyor ama hayal kırıklığına devam ediyor!

Yurtdışında yayınlandığı yerlerde reyting rekorları kıran bir yarışma programı olarak yayınlanmaya başlamıştı. Emre Aydın, Ziynet Sali, Armağan Çağlayan ve Ömer Karacan'lı jürisiyle. Ancak program bekleneni veremedi. Canlı yayınlara gidilecek yarışmacılar belirlendi ve daha sonra yaza kaldırıldı.

Buraya kadar her şey tamam. Daha sonra jüri değişikliği oldu. Sinan Akçıl, Atiye, Nigar Jamal ve Nihat Odabaşı'lı jüri geldi. Sinan Akçıl olumsuz eleştiri alır, Atiye'nin müzikte yaşı itibariyle çok iyi tecrübesi yoktur. Nigar Jamal'ın Türk müziğiyle bir alakası yok. Nihat Odabaşı ise, müzikle alakası bile yok. Ortaya da garip bir tablo çıkıyor.

Yeni düzeniyle X-Factor yarışması, Popstar Alaturka'ya dönmüş bulunmakta. Gerçeklikten kopuk, şov niteliğinden uzak bir görüntü çıkmakta. Atiye, Bülent Ersoy gibi acımasız eleştiri yapar. Kimi zaman pot da kırar. Nihat Odabaşı, Orhan Gencebay gibi sakinleştirmeye çalışır. Sinan Akçıl, Armağan Çağlayan gibi arada girer konuya, yorumunu belirtir. Nigar Jamal da, Ebru Gündeş oluyor artık. Popstar Alaturka jürisiyle kıyaslama dahi yapılamaz ama görünüş itibariyle benzerlik var.

İlk jüri üyeleri çok sağlam sesleri de eledi. Uzun havasıyla ortalığı yakıp yıkan Cumali Özkaya'yı elemek hataydı mesela. Ses bakımından çok başarılı isimlerden. Ümit Ortaç'ın çok yönlü bir sesi vardı. Tecrübeli bir isimdi. Kaan Akalın da iyiydi, yaşı gençti ama yabancı şarkıları iyi yorumluyordu.

En azından İlyas Yalçıntaş gibi bir isim kazandırdılar müzik piyasasına. Kendisi single çıkartacak ve yakında klibi de çıkacak. Şebnem Keskin de gösteriyor kendisini. Bir de Ferah Zeydan var ışığı gözüken. Bu isimlerin ileride iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.

Medyapım, yurtdışında reyting rekorları kıran yarışmayı ülkemizde böyle sunması büyük hayal kırıklığına uğrattı. Kanal D'de yayınlanan program reytinglerde bekleneni veremedi, sosyal medyada da yeterince igli görmedi.​
YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan FavoriForumum.Net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.


Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.
 
Popstara benzediğini düşünmüyorum :)
Ama reyting bakımından , jüriler bana göre ilklere göre iyi oldu ama yetersiz , sunucu kötü , yani ilgi çekmedi kısaca :)
 
Programın tutmama sebebi yapımcı. Yoksa böyle rekor bir işin ülkemizde tutmamasının bir mantığı yok.

Atiye'ye yazık oldu.:(
 
İlyas Yalçıntaş ve Şebnem Keskin'in sesi çok iyi, devam ediyorlar mı yarışamada? Umarım ikisinden biri birinci olurda yarışma iyi bir şeye vesile olmuş olur. İkisininde geleceğini parlak görüyorum. Allah utandırmasın.:X
 
Popstar a biraz benziyor hu konuya hak veriyorum fakat halkın böyle tür yarışmada reyting sanşı vereceğini sanmıyorum[emoji19]
 
İlyas Yalçıntaş ve Şebnem Keskin'in sesi çok iyi, devam ediyorlar mı yarışamada? Umarım ikisinden biri birinci olurda yarışma iyi bir şeye vesile olmuş olur. İkisininde geleceğini parlak görüyorum. Allah utandırmasın.:X
İlyas Yalçıntaş ile Şebnem Keskin, canlı yayınlara kaldı. İlyas Yalçıntaş albüm hazırlığında, hatta klibi de çıkıyor yakında. Sürekli aynı yarışmacılar döndüğüne göre, çıkmayacak. Çıkmasa da olur, birinci olacak zaten. Şebnem Keskin küçüklüğünden beri sahnelerde. Bir Şarkısın Sen'de vardı hatta, gözlüklüydü orada. 'Sadece Sen' diye bir film vardı Özcan Deniz'in oradaki şarkılardan birini seslendirdi ve klibi de var. Şebnem'in de çıkmasına gerek yok yarışmaya. İkisinin yolu açık yani ve sağlam sesler. :)
 
1-2 önceydi sanıım yayını izledim biraz, program'ın dışında arkada olan şeyleri gösterseler bundan daha iyi iş yapar. Yaptıkları dersleri, komik durumları, gülüşmeleri izlemek daha eğlenceliydi.

Biri çıkıyor söylüyor felan, 4 tane kişi bıdı bıdı bıdı, hele şuan ki resimde en sağda ki eleman muamma, Kıza sen Türkçeyi iyi anlamıyorsun heralde dedi, 1-2 cümle kurmaya başladı sonra ben bile anlamadım ne dediğini.

Juri'ye okadar söz vermenin anlamı yok, daha eğlenceli şeyleri gösterseler millet izler zaten.
 
Acun Ilıcalı uyarlasaydı programı, çok daha iyi olurdu. O Ses Türkiye'yi bir uyarladı, çok iyi sonuçlar aldı ve almaya da devam ediyor. Gerçi O Ses'in formatı çok başka. :)
 

Forum İstatistikleri

Konular
176,354
Mesajlar
3,845,197
Üyeler
8,560
Son Üye
Mustafa06