2018 Widows / Dul Kadınlar - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
47,949
Puanı
1,060
3360812.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

Widows / Dul Kadınlar

Türü: Tarihi
Yönetmen:
Steve McQueen

Oyuncular:

Viola Davis
Michelle Rodriguez
Elizabeth Debicki

Filmin Özeti:

Dul Kadınlar, ölen eşlerinin kendilerine bıraktıkları borçtan kurtulmaya çalışan 4 kadının hikayesini konu ediyor. Modern Şikago'da geçen filmde, dört kadının tek ortak noktası; dul kalmış olmalarıdır. Ölen eşlerinin yasını tutan kadınların tek derdi yalnızca sevdikleri adamları özlemekle de sınırlı değildir. Ölen eşlerinin hepsi yasadışı işlere bulaşmışlardır. Asıl mesele, ölen eşlerin geride kalan dullarına suç dünyasında işledikleri suçları borç bırakmış olmasıdır. Ellerinde borçları ödeyecek para olmayan dul kadınların tek şansı, riskli bir soyguna girişmektir. Veronica liderliğinde bir araya gelen Alice, Linda ve Belle, geleceklerini istedikleri gibi yaratmak için iş birliği yapar. Şu ana dek eşleri tarafından yönlendirilmiş olan pasif hayatları artık onların elindedir ve şekillendirilmeyi beklemektedir.

Filmin Fragmanı:

• Beğendim
Reactions: Çiğdem
Gişe filmiyle ödül filmi olma arasında sıkışmış bir film. Büyük beklentilere girmeden izlenmesi gerek. Kadro muazzam. Özellikle Elizabeth Debicki döktürüyor. Yer yer güldüren, eğlendiren, bol mesaj da veren bir film. Ama bir şeyler eksik...

Tam yorum: Widows

6/10

• Beğendim
Reactions: Danger UA! and Dosi
Filmin konusunu okuyunca heyecanlandım ve beklentimi karşıladı. Ters köşelerin olduğu ve aksiyon filmlerini seven biri olarak aksiyon dozunuda beğendim. Oyunculuklarıda beğendim.
En çok Veronica'nın dik duruşu ve zeki oluşunu beğendim. Rolünü çok güzel oynamış ve çocuklu kadının evine gittiğinde köpeğinin havlaması ve demir içki şişesinden eşinin ölmediğini anladı.Kocası Harry onu öldürmek istediği için o Harry'ye silah doğrultup öldürdü ama yinede üzüldü onun ölümüne. Bir başka beğendiğim oyunculukta soygun sırasında paraları arabayla çalan o siyahi genç oldu. Hazin bir sonu oldu ama filmin başlarında 2 kişiye şarkı söyletip sonra öldürdüğünde ne kadar gözü kara biri olduğunu gösterdi. Filmin sonunda dul kadınlar paralara ve isteklerine kavuştular. Filmde şöförün ölümüne üzüldüm.
9/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Aaa ne izledim ben dediğim filmlerden birisi :F Zaten filmin adında meymenet yok ecünnü filmi :A Takım elbiseli siyasi adamların siyasi sahneleriyle yine boğan bir film diğer taraftan da şey sahneleri olmazsa olmaz :F Arap adamın bir adamı dövmesi ve son sahnelere doğru biraz aksiyon gelmesi filmde olan tek işe yarayan
şeyler diğer kısımları toplayıp çöp sepetine atın gitsin :A

2 hakkı aslında ama hadi 3 verelim dahada Allahtan belalarını aramasınlar ayoll :A

Tam bir SJW filmi. Nasıl Oscar'a aday olmadı hayret. Çok ucuz mesajlarla dolu bir film. Bu ucuz mesajları vereyim derken de filmi mahvetmişler.

Feminizm, zenci, latino vs. her yolu denemişler Oscar'a aday olmak için. Bir eşcinsellik yoktu onu da koysalardı aday olurlardı herhalde. Filmdeki tüm erkek karakterler şerefsizin önde gideni bu arada. :D

Filmde çok fazla karakter ve konu var ama birbirleriyle iyi bağlayamamışlar. Olmasa da olur denecek karakterler var. Büyük kurgu sıkıntısı var filmde.

Viola Davis ve Elizabeth Debicki dışında başarılı bir performans yok. Tamamen yönetmen ve senaryo başarısızlığı. Oyunculukların kötü olması bence bu karakterlerin gereksiz olmasından gerekiyor. Mesela Robert Duvall'ın karakteri bir tane de ırkçı şerefsiz olsun diye konulmuş bir karakter. Bu filmdeki seçim muhabbeti olmasa film ne kaybederdi?

Kör gözüm parmak ırkçılık mesajları aşırı rahatsız etti.

Marcus'un ölüm sahnesi berbattı. Polisin vurması, arkadaki Obama seçim afişleri falan. Çok ucuz olmuş.

Müzikleri güya Hans Zimmer yapmış ama çok silik ve sıradandı. Film bitince akılda kalan hiçbir müzik yoktu.

Tüm kopukluğuna rağmen aşırı sıkan bir film değildi. Ortalama bir film.

5/10

• Beğendim
Reactions: bazinga