WhatsApp'a Kriptolu Mesaj Özelliği Geldi!

Doğu

Konu Sahibi
Favori Üye
Ölümsüz Üye
Reaksiyon puanı
20,688
Puanı
860
,zxl2qzbopkav3v1kzbuzwq_40309403857040ca709511.jpg

UÇTAN UCA ŞİFRELEME NEDİR?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yayınladığı yeni güncellemeyle daha güvenli hale geldi.

WhatsApp yeni bir güvenlik sistemi geliştirerek kullanıcılarının mesajlarının üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesini olanaksız hale getirdi. Open Whisper Systems ve Whatsapp işbirliği ile ortaya çıkan uçtan uca şifreleme ile birlikte mesajlar sadece gönderen ve gönderilen kişi arasında kalacak. Zararlı yazılımlar sizin mesajlarınıza ulaştığında anlamsız karakterler veya sayılar içeren kriptolu yazılarla karşılaşacak.

05cecffc0e68756cb4136750d32ca3b75f6729eb.jpg

NASIL KULLANILIR?

WhatsApp'ın en güncel sürümünü kullanıyorsanız zaten bu özelliği otomatik olarak kullanıyor yani mesajlarınız uçtan uca şifreleniyor demektir. Uygulamayı açtığınızda ''Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır, yani WhatsApp ve üçüncü kişiler bunları okuyamaz veya dinleyemez.'' uyarısını görüyorsanız özelliğin aktif olduğu anlamına gelir.

Eğer korunduğunuzu tescillemek istiyorsanız sarı baloncuğa tıklayıp ''Doğrula'' diyerek karşınıza çıkan qr barkodu taratabilir veya barkodun altındaki sayıları konuştuğunuz kişiyle eşleştirebilirsiniz.

Android, iOS ve Windows Phone kullanıcıları bu özelliği uygulamayı en son sürümüne güncelledikten sonra kullanabilirler.

Son düzenleme:
O değilde bir mesaj yazıp gönderdiğimizde o meajı silmekmistediğimizde karşı tarafta da silinmiş olsa. Öyle bir tane bulmuştum sanırım marketten kalktı(b)

O değilde bir mesaj yazıp gönderdiğimizde o meajı silmekmistediğimizde karşı tarafta da silinmiş olsa. Öyle bir tane bulmuştum sanırım marketten kalktı(b)
Yok öyle bi dünya :A Keşke olsa ilk ben kullanırdım :) Çok kavga etmiştim bu yüzden :A

Yok öyle bi dünya :A Keşke olsa ilk ben kullanırdım :) Çok kavga etmiştim bu yüzden :A

Görüntülü konuşma da gelse keşke. :)))

Keşke olsa oda. :(

Ya gerçekten vardı. Hatta normal silgi ile silme ses efekti filan verilmiş. Sen uygulamada olmasan bile karşı taraf mesajları sildiğinde telefon o ses efektiylr ötüyordu. Çok aksiyonlu bi uygulamaydı. Telefon numarası yerine maille uye olabiliyorsun istersen.