- Firavun Harekatı Teşkilat Üyeleri:
Tolstoyevski (Yüce Efendi)
Forumdash (Yüce efendinin yardımcısı)
Dizi Kolik (Ezra)
Darklegend
Hachiko
Destere
Çiğdem
Sürgünüm
Mayıs Kralı
Vadikızı
Dosimosi
- Türkler:
Efe Uysal
Bully
Deniz
Yiğit
Aserat
Maskeli Fedai
Polat Şaşmaz
Kadir
Doğu
takas
Eskici
Reytinger
Harun
Almila
Ceva
Turkuaz
Tzira
Dream
Enver
1. BÖLÜM
Teşkilat Kalesi | Dış Mekan - Gündüz Çekim
Teşkilat üyeleri teşkilat sarayı önünde toplanmışlardır;
Forumdash: Teşkilatın tüm üyelerini burada göremiyorum!
(Bu sırada Ezra görünür)
Forumdash: Bir daha asla benden sonra gelme!
Ezra: Af edersiniz efendim. Bir daha tekrarlanmayacak.
Forumdash (
Teşkilat üyelerine seslenir): Senelerdir bugün için yetiştirildiniz ve artık firavun harekatının savaşcıları sizlersiniz. Türkler sınırlarımıza kadar yerleşti, onları buradan yok etmek artık sizlere düşüyor.
Darkleqend: Bunu başaracağımıza emin olabilirsiniz efendim.
Forumdash: Sizler bizim yetiştirdiğimiz son firavunlarsınız. Bundan önce yüzlerce kardeşlerimizin canını aldılar, ama sizler bu kardeşliğin en iyisisiniz. Bu son imtihanımız olacak. Sizlerden gelecek en ufak bir hayal kırıklığına yüce efendimiz
Tolstoyevski'nin tahammülü yoktur bilesiniz. Bu büyük mücadele için savaşmaya hazır mısınız...
Teşkilat üyeleri: Hazırızzz!
Hachiko: Kardeşlerimizin intikamını söke söke alıcaz efendi Forumdash!
Türk Sarayı | Dış Mekan - Gündüz Çekim
(Bully talebelerine seslenir)
Bully: Evlatlarım, yerleştiğimiz bu sınırın ötesinde bizi tehlikeli bir yolculuk bekliyor.
Yiğit: Firavun harekatı.
Bully: Evet evlat. Bugüne kadar soysuz itleri temizledik, bunlarıda temizleyeceğimizden şüphem yok.
Deniz & Aserat aynı anda konuşarak: Hiç şüpheniz olmasın hocam.
Deniz: Bir kerede beni tekrar etme Aşiret yaaa.
Aserat: Ben mi seni tekrar ediyorum?! Sen beni tekrar ettin asıl. Aserat ayrıca...
Deniz: Ben nerden seni tekrar ettim be, önce ben söyledim.
Aserat: Allah All...-
(
Bully gülerek lafa girer): Tamam çocuklar tamam, bunun için tartışmaya değer mi yahu. İlahi siz.
Efe: Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz hocam?
Bully: Dua evlat, sadece dua edeceğiz. Sizler var olduğunuz sürece bu milletin sırtı yere gelmez evelallah. Sizler bu toprakları korumak için nice firavun harekatını yok ettiniz. Sizlere helal olsun evlatlarım.
Polat: Olması gereken oldu hocam.
Teşkilat Kalesi | İç Mekan - Gündüz Çekim
(Efendi Tolstoyevski kalede konuşmak yapmak için gelir)
Forumdash: Yüce efendi Tolstoyevski geliyor, hazır olun!
(
Tolstoyevski elini Forumdash'ın yanağına koyarak): Bravo efendi Forumdash. Buraları gözüm kapalı emanet edebileceğimi hissettirdin bana.
Forumdash: Aman yüce efendim, beni onurlandırdınız.
Tolstoyevski: O onur bana ait. Artık Türk'lere karşı bir zafer elde etmenin zamanı geldide geçiyor bile.
Forumdash: Yetiştirdiğimiz bu son kardeşler bizlere büyük zaferler kazandıracaklar yüce efendi. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Özellikle şu gördüğünüz kız, ismi Dizi Kolik. Manastır'da yetiştirildi aramıza yeni katıldı sayılır ondan beklentimiz çok büyük.
Tolstoyevski: Nasıl yani efendi Forumdash. Koskoca teşkilat sadece bir bayandan mı büyük beklenti içinde?! Ya diğerleri, onların eğitim durumları nedir?
Forumdash: Efendim Dizi Kolik'i ayrı belirtmemin nedeni sizinde bildiğiniz gibi Manastır çok zengin bir eğitime sahip. Oradan yetişen öğrenciler daha verimli oluyorlar. Buradaki erkek savaşçılarımızla mücadelesini sonuna kadar verebilecek kapasitede.
Tolstoyevski: Beni hepsinin durumu ilgilendiriyor Forumdash!
Forumdash: Onlarda eğitimlerini tamamlamak üzere efendim, hazır olduklarında Türk'lere öyle bir savaş açıcaz ki izleri bile kalmayacak...
Tolstoyevski: Umarım diğerlerinde uğradığımız hezimeti bunlarda da yaşamayız. Sana güveniyorum efendi Forumdash... Evet kardeşler. Bugün bizler için çok özel bir gün. Kardeşliğin en güçlü savaşçıları burda. Yakında Destere'de bizimle savaşa katılacak.
(
Forumdash tebessümle heyecanlı bir şekilde): Yüce efendi. Bu harika bir haber.
Sürgünüm: Neden yüce efendi? Bugüne kadar bize bir faydasını görememiştik.
Mayıs Kralı: Ama çok iyi bir tuzakçıydı.
(
Tolstoyevski alkışlayarak): Bravo Mayıs Kralı. Kardeşinizin dediği gibi, fazla iyi bir tuzakçıydı. Sayesinde bir çok Türk'ü yakalamayı başarmıştık, bu savaşta da bizlere yardımı dokunacaktır.
Türk Sarayı |Dış Mekan - Akşam Çekim
(Almila dışarıya hava almak için çıkmıştır)
Ceva: Almila ne yapıyorsun sen burda! İçeri gir hemen.
Almila (Şaşkın bir tavırla): Hava almak için çıktım da sen niye panik oldun bu kadar anlamadım?
Ceva: Niyesi mi var, etrafta düşmanlarımız olabilir bir daha asla bu saatte dışarı çıkmayasın.
Almila (Gülerek): Sen benim için endişeleniyor musun?
Ceva: Komik bir şey mi söylüyorum birde karşımda gülüyorsun! Ölmek istiyorsun herhalde.
Almila (Gülerek): Sen benim düşmanlarımızla savaşmamıda istemezsin şimdi.
Ceva: Ha şunu bileydin.
Almila: Saçmaladın şu an(!) Vatanım, toprağım için canımı feda ederim. Bizler bu vatanın evlatlarıyız... Ve bunun için senden izin almam. Ya hem bi dakika, neden beni önemsiyorsun?
Ceva: Çünkü...
(Bu sırada Dream gözükür)
Dream: Ceva! Almila, hadi içeri gelin, hocamız görmesin bizi bu saatte dışarıda.
(Almila & Ceva yan yana yürürler)
Alima (Sessiz bir tonla): Çünkü ne?
Ceva (
Sessiz bir tonla): Boşversene.
Türk Sarayı | Yatakhane - Gece Çekim
Maskeli Fedai: Uzun zamandır iblis öldürmüyorduk, bu iyi oldu.
Takas: Aynen gardaşım. Avuçlarım kaşınmaya başlamıştı artık adam biçmemekten.
Doğu: Bu seferkiler zorlayıcı olsalar bare. Diğer türlüsünde zevk alamıyorum ben gardaşlar.
Kadir: Aman gardaşlar gözünüzü seveyim dikkatli olalım, kimseyi kaybetmek istemiyorum bizim bizden başka kimsemiz yok. Yüce Allah'tan başka...
(Tzira & Dream fısıldayarak konuşurlar)
Tzira: Amacın ne?
Dream: Ne? Anlamadım.
Tzira: Camdan izledim sizi. Almila ile Cevaa baş başa konuşurken aralarına girdin.
Dream: Bennn. Ben sadece hocamız görmesin diye...
Tzira: Ya kes. Cevaa'da gözün var anlamıyorum mu sandın!
Dream: Eeh, sanane be! Sana hesap mı vericem. (
Dream arkasına dönerek yatar)
Tzira: Bende Tzira'ysam onlar aşk yaşayacak, bunu o koca kafana sok.
Harun: Reytinger?
Reytinger: Harun?
Harun (
Gülerek): Merak ettiğim bir konu varda onu sorucaktım.
Enver (
Gülerek): Onu hepimiz merak ediyoruz.
Turkuaz (
Gülerek): Hııı tahmin ettiğim konu sanırım, Reytinger'in cevabını merakla bekliyorum bende.
Reytinger: Sizin anlayıpta benim anlayamadığım şu merak ettiğiniz konu ne acaba?
Harun (
Gülerek): Hadi ama, anladın sen.
(Reytinger bahsedilen konudan anlamıştır ama anlamamazlığa yatar)
Reytinger (
Esneyerek): Benim çok uykum geldi hepinize iyi geceler. (
Yorganın altına saklanır)
Eskici (
Gülerek): Bu şekilde kaçamazsın dostum gece uzun.
Reytinger: İmdaaat sapık var!
Harun (
Gülerek): Madem anlamamazlığa yatıyorsun ben söylim o halde. Bu sefer savaşa katılmamak için yeni bahaneler üretebildin mi?
(Odada gülüşmeler yaşanır)
Teşkilat Kalesi | İç Mekan - Gece Çekim
(Forumdash, Yüce Efendi Tolstoyevski'nin odasına gitmektedir)
Forumdash: Efendim size Destere'den haber getirdim.
Tolstoyevski: Söyle efendi Forumdash.
Forumdash: Efendim, Destere yarın sabah aramıza katılacak. Ancak...
Tolstoyevski: Ancak ne Forumdash?
Forumdash: Yanında bir bayanla beraber gelecek efendim.
Tolstoyevski: Bir bayan mı? Kimmiş bu bayan efendi Forumdash.
Forumdash: İsminin Çiğdem olduğunu biliyoruz efendim.
Tolstoyevski: Bak sen Destere'ye. Ailemiz gittikçe büyüyor efendi Forumdash. Burnuma zafer kokuları geliyor... Vadikızı ve Dosimosi'ye söyle hemen odalarını hazır etsinler.
Forumdash: Hemen yüce efendi. Tengri sizi korusun, iyi geceler.
Forumdash, Vadikızı Dosimosi ile konuşur
Forumdash: Vadikızı, Dosimosi üst kattaki odayı iki kişilik hazırlayın hemen, sonra bir güzel dinlenin yarın büyük gün.
Vadikızı &
Dosimosi: Emrederdisiniz efendim.
(Kamera Forumdash'ı gösteririr)
Forumdash (
İç ses): Yarından itibaren Türklerin kabusu olucaz.
1. Bölüm Sonu