Vadi'ye ağır ceza

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByaLi38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

ByaLi38

Konu Sahibi
[h=2]Kurtlar Vadisi Pusu'nun 5 ayrı bölümünde yer alan şiddet
sahneleri nedeniyle, TNT adlı TV kanalına ceza.[/h][h=3]"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Polat Alemdar çekiçle adam öldürdü, Memati
de bıçakla kulak kesti. RTÜK, bu sahnelerden dolayı 23 bin lira ceza
verdi.

RTÜK toplantısında, dizinin son 5 bölümü ele alındı. Polat Alemdar'ın
çekiçle adam öldürmesi, Memati'nin ise bıçakla kulak kesmesi başta olmak üzere,
21 ayrı sahnede ''Şiddet uygulandığı'' belirlendi. Bu sahnelerde ''Öldürme,
yaralama, darp, işkence, kafa, tekme, yumruk ve tokat atma, kadına karşı şiddet
ve vahşetin'' yer aldığı vurgulandı.

Rtük'te durduk yere icad çıkarıyo MAFYA DİZİSİ ne bekliyolarki :) ARKANDAYIZ VADİİİİİİ :)
[/h]

Kurtlar Vadisi Pusu'ya RTÜK'ten 3 Ceza !

kurtlar-vadisi-pusu.jpg

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 5 ayrı bölümünde yer alan şiddet sahneleri nedeniyle, TNT adlı TV kanalına ceza…

'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde Polat Alemdar çekiçle adam öldürdü, Memati de bıçakla kulak kesti. RTÜK, bu sahnelerden dolayı 23 bin lira ceza verdi.

RTÜK toplantısında, dizinin son 5 bölümü ele alındı. Polat Alemdar'ın çekiçle adam öldürmesi, Memati'nin ise bıçakla kulak kesmesi başta olmak üzere, 21 ayrı sahnede 'Şiddet uygulandığı' belirlendi.

Bu sahnelerde 'Öldürme, yaralama, darp, işkence, kafa, tekme, yumruk ve tokat atma, kadına karşı şiddet ve vahşetin' yer aldığı vurgulandı. Yayının 'Şiddeti özendirici, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zararlı' olduğuna karar verildi. Sakıncalı sahneler RTÜK raporuna şöyle yansıdı:

- Polat Alemdar, Amerikalı istihbaratçı Feller'i, kafasına çekiçle vurup öldürdü ve yüzünü alçı kabına soktu. Feller'i öldürmekten aldığı haz, Polat'ın yüzüne yansıdı.

- Zaza adlı karakter, bir adamın kulağını bıçakla kesip, viski bardağının içine attı. Memati de, Zaza'nın kulağını bıçakla kesti, yeğeninin nişanlısı olan Kenan'ı banyo küvetinde kemerle dövdü. Bir grup insanı yakmakla tehdit edip bidonla üzerlerine benzin döktü. Bir kişiyi de kafa atıp yumrukladı ve tekmeledi.

- Kaşifoğlu adlı karakter, erkekler tuvaletinde bir adamın kafasını pisuvara vurarak öldürdü. Lale Zara adlı terör örgütü mensubunun oğlu Fırat'a işkence yapıldı. 'Kara' kod adlı karakter, elleri bağlı iki istihbaratçıyı, enselerine ateş ederek öldürdü. Bir tarafı çivili, bir tarafı jiletli sopa ile de insanları darp etti.

rtük dalga geçiyo heralde.bunlara ceza veriyosa buna benzer yüzlerce şey oldu vadide onlara niye ceza vermedi :D rtük ü takan mı var

rtük dalga geçiyo heralde.bunlara ceza veriyosa buna benzer yüzlerce şey oldu vadide onlara niye ceza vermedi :biggrin: rtük ü takan mı var

ben vadide fazla şiddet yok diye şikayetçiyim rtük ün yaptığına bak kurtlar vadisindeki şiddet diğerlerininkilerin yanında az bile diğerleri entrika,çarpık ilişkiler,kıskançlık vb şeylerle çocukların ruh sağlığını bozuyor.....
kurtlar vadisi başlarken zaten şiddet içerikli yazıyor o zaman ne anlamı kaldı o yazının ben şiddet izlemek istiyorum oluk oluk akan kan görmek istiyorum parçalanmış organlar görmek istiyorum bizim dizilerde olmadığı için spartacus izliyorum....

Allah Allah böle bir diziden drammı bekliyorlar ? komedimi bekliyorlarr ? :D mafya dizisi ise tabikide olacak sanki dzügün gösteriyorlar insanlar gece yattığında aynısını görecek çok korkunç bir rüya görecek gece korkucak sanki :D al bende 5 yaşındayım 1.böymünden itibayen seyradiyoyüm bunu seyretmele başlatıktan itibaren piskoyojim çok yeyinde hiç geceleyi korkmoyoyum :D:D daha öncede böle sahneler mutlaka olmuştur mafya dizisi her türlü şiddet olabilir sonuçta :D

Demedi demeyin Kurtlar Vadisi Pusu yakında 13+ olur ve PT2'de yayınlanmaya başlar. Yani böyle cezalar geleceğine yani en fazla böyle olur. :)

Allah Allah böle bir diziden drammı bekliyorlar ? komedimi bekliyorlarr ? :D mafya dizisi ise tabikide olacak sanki dzügün gösteriyorlar insanlar gece yattığında aynısını görecek çok korkunç bir rüya görecek gece korkucak sanki :D al bende 5 yaşındayım 1.böymünden itibayen seyradiyoyüm bunu seyretmele başlatıktan itibaren piskoyojim çok yeyinde hiç geceleyi korkmoyoyum :D:D daha öncede böle sahneler mutlaka olmuştur mafya dizisi her türlü şiddet olabilir sonuçta :D

ben 2003 den beri izliyorum.Allah a şükür hiç bir psikolojik vs. sorunum yok hatta bu dizi sayesinde birçok şey öğrendim.yapanlardan Allah razı olsun.zaten dizide şiddet olduğu belirtiliyor bu bi pembe dizi değil isteyen izler istemeyen gitsin diğer dizileri izlesin sanki zorla mı izletiyolar :D

ben 2003 den beri izliyorum.Allah a şükür hiç bir psikolojik vs. sorunum yok hatta bu dizi sayesinde birçok şey öğrendim.yapanlardan Allah razı olsun.zaten dizide şiddet olduğu belirtiliyor bu bi pembe dizi değil isteyen izler istemeyen gitsin diğer dizileri izlesin sanki zorla mı izletiyolar :D
allahtan benimde yok ama geç farkettiğim için üzgünüm 100.bölümlerde falan fark ettim sonra hayranı oldum dizinin böyle diziler bence yapılmalı nedense aksiyon dizileri mafya dizileri az yapılıyor ülkemizde

allahtan benimde yok ama geç farkettiğim için üzgünüm 100.bölümlerde falan fark ettim sonra hayranı oldum dizinin böyle diziler bence yapılmalı nedense aksiyon dizileri mafya dizileri az yapılıyor ülkemizde

İşte ilgi görmüyor böyle Aksiyon, Macera, Mafya dizileri. Daha çok kadınların izlediği dizilere, filmlere önem veriliyor. :)

İşte ilgi görmüyor böyle Aksiyon, Macera, Mafya dizileri. Daha çok kadınların izlediği dizilere, filmlere önem veriliyor. :)
aynen vadi bu dalda bi istisna bence şimdiki dizilerde tecavüzden geçilmiyo entrika vs. hep kadın işi yani bize ters :D