FK3 Up in the Air / Aklı Havada (2009) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1193138.jpg


Aklı Havada - Up in the Air (2009)

Türü: Dram, Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Senaryo: Walter Kirn, Jason Reitman, Sheldon Turner

Oyuncular:
George Clooney
Vera Farmiga
Anna Kendrick
Jason Bateman
Amy Morton

IMDb Sayfası

Oscar Adaylıkları (6)

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Erkek Oyuncu Oyuncu
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
En İyi Uyarlama Senaryo

Filmin Özeti
Film, kendini hayattan izole ederek, tek başına mutlu olduğunu düşünen bir adamın (Ryan Bingham) hayatına özenti uyandıracak sahnelerle başlamaktadır. Bingham'ın yaptığı iş sürekli seyahat etmesini gerektirmektedir. Bingham, bu işi sevmekte ve avantajlarından da istifade etmektedir.

İlerleyen bölümlerde, şirketin yeni çalışanlarından birisinin (Natalie Keener) oturdukları yerden işlerini yapmalarına imkan verecek bir formül geliştirecektir. Fakat Bingham bu formulün kendi işlerinin doğasına uygun olmadığını düşünmektedir.

En nihayetinde Bingham ve Keener birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni formulün gerçekten de işlerine uygun olmadığını görürler. Fakat Bingham'ın gördüğü başka bir şey de vardır: Mutluluk ancak yakınında paylaşacak birisi olduğunda anlamlı olabilmektedir.

Gelin görün ki, Bingham'ın geç fark ettiği bu gerçeği elde etme uğraşısında yaşayıp görecekleri vardır!

Keyifli bir film olan "Up in the Air", içerdiği çatışmalar ve oyuncularının yüksek performansı ile izlenebilir bir film olma sıfatını da hak ediyor.


Filmin Fragmanı

 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Uzun zamandır film listemde yer alıyordu ve etkinlikle birlikte izlemiş oldum. Anlatılmak istenen iyi bir şekilde anlatılmış ama filmi izledikten sonra içimde kara bulutlar dolaşmaya başladı. Yalnızlık konulu bir hikayede insan başka ne hissedebilir ki. Çıkmaz bir yol düşünün, kendimi çıkmaz bir yolda hissettim. En azından bana yalnızlığı hissettirdi.

Yalnızlık demişken, insanların ayrılmalarındaki psikolojik bunalımı da hissettirdi. "Ayrılmak, insana böyle psikolojik bunalıma sokabilir insanı" diyebileceğim sahneler vardı. Hele son sahnesiyle biraz hayal kırıklığına uğrattı ama başka türlü de bitemezdi. Yine de akıcı tarzda bir filmdi.

George Clooney'in performansı çok iyiydi, tecrübesiyle oyunculuğunu konuşturmuş adeta. Diğer yandan diğer oyuncular da iyiydi.

8/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Etkinlik için merakla beklediğim bir filmdi ve izlemiş oldum sonunda.

Öncelikle filmin kadrosuna baktığınızda çok ilgi çekici olduğunu görebiliyorsunuz.Yan rollerdeki isimleri daha önce takip edip sevdiğimiz isimler.Danny McBride,Jason Bateman,Zach Galifaniakis gibi isimler vardı.Hepsi de renk kattı filme.

Jason Reitman'ın da filmden önceki filmografisine baktığımda hep komedi unsuru bulunan başarılı filmler çekerek Akademi'nin dikkatini çekmeyi başarmış.Bu yıl çıkacak Men,Women And Children filmlerini de merakla bekliyorum.Takibe aldım kendisini.

Film başlarda çok iyi gidiyordu zaten genel olarak da sıkılmadım.Ama orta kısımlarda ufak bir sıkılma yaşadım sonra tekrar filme döndüm zaten.

Reitman, yalnızlığı kasvetli ve boğuk sıkıcı bir şekilde değil de eğlenceli bir tarzda anlatmış.Yalnızlık,modern hayat,kariyer ve ilişkiler temalarını işleyen bir film ve bunu seyirciye sıkmadan veriyor.Jason Reitman bu işin altından başarıyla kalkmış.Ve gerektiğinde dramı da iyiydi.Zaten izleyen de filmin bize vermek istediğini film bitince alıyor.

Clooney çok iyiydi,diğer oyuncular da iyiydi.

Kadının ailesi olduğunu gördüğü sahnede hayal kırıklığını o kadar iyi yansıttı ki ben bile hayal kırıklığına uğradım resmen.:D O sahne de filmin ters köşesiydi zaten Ryan kendini tam mutluluğunu paylaşabilecek biri olduğunu düşünürken bir anda aslında bir önemi olmadığını anlıyor.

Müzikleri de çok iyiydi.

Yalın ve iyi bir film.Anlatmak istediğini hissettiren bir film olmuş.

Ama bence Clooney'nin oynadığı karakterin keyfi keyf yemişim yalnızlığını.:D Bana öyle meslek verin öyle hayat verin kovmayacağım adam yok.:D

7.5/10

Not: Ulan bu 2010 Akademi Ödülleri'nde 10 tane film aday göstermişler -bu film de adaydı-
aday olan tüm filmleri izledim ve içlerinde UP! ,Inglorious Bastards ve Avatar gibi kimine göre başyapıt filmler var.Bu adaylar içerisinde en kötü film olan The Hurt Locker'a ödül vermişler.:D
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Up-In-The-Air---2009-001.jpg

Film tamamiyle zaman kaybı, boş zamanda izlemelik birşey olmuş,filmden alabileceğimiz en önemli şey insanların sizi en tepe mutluluğu gösterip, sizi en dibe sokabileceklerizi, bizzat yaşadım, bir tek o aklıma geldi filmle ilgili.

Vermek istedikleri bir mesaj vardı, onuda verememişler. İstedikleri olumlu duygu göstermemiz ben olumsuz tepki verdim. Hani yetişkin 30-40 yaşında biri olsamda değişmez olmamış çünkü.

Olumlu tarafına gelirsek, oyuncular bilindik, hemen sahiplenebileceğimiz kişilerdi, artı olarak çekim şeklini beğendim, hoşuma gitti güzel yapmışlar. 1.30 saat felandı sıkıldım, 2 saat olsa cinnet geçirirdim emin olun. :D


IMDb Puanı: 7.5
Sinemalar.com: 8.3

Karakterlerin hatrına puan verilmez, vasatın altındaydı, görüntü yönetmenini tebrik eder ve,

Benim Puanım: 6.5
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
- Kısa sayılabilecek süresine rağmen çoğu yerinde sıkıldım. Hani bazı filmler vardı az sonra ne olacak dersin, ya da o an gördüğün şey seni çok etkiler bir 5 dakika öyle ekrana bakarsın. Onlar yoktu işte bu filmde. O yüzden sıkıldım maalesef.
- Oyunculukalar normaldi. Oscar'da adaylık alabilecek kadar iyi değildi bence hiçbiri. Ama özellikle kadın oyunculara adaylık vereceğim gibi etkinlik ödüllerinde. Zaten Jason Bateman geri plandaydı. :(
- Filmin komedi yönü de, romantik yönü de pek yoktu. 2-3 yerde güldüm ama. O da Anna Kendrick'in karakterineydi.
- Müzikler ön plandaydı. Ama pek sevemedim.
- Genel olarak pek beğenmediğim, zaman geçtikten sonra hafızamdan silinip gidecek bir filmdi.

berkann ödülleri'nde iddialı olduğu adaylıklar: En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Müzik

7/10 -belki düşebilir ileride-
 

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
Uzun süredir George Clooney reyizi izlememiştim etkinlik sayesinde izlemiş olduk.

Beğendiğim bir film oldu. Vermek istediği mesajı çok iyi anlatmışlar. Zaten sonda ki konuşmadanda anlaşılıyor mesaj. İnsanlara insanların, ailenin önemini anlatıyor. Yalnızlık ne kadar iyi gibi görünsede aslında içten içe insanı yıpratıyor ve filmde de Ryan'ın filmin başından sonuna kadar nasıl yıprandığını görüyoruz.

En beğendiğim sahne

Kadının evine gidip ailesi olduğunu gördüğündeki o hayal kırıklığı müthişti. O an işte bu adamı seviyorum dedim :D

Clooney reyiz her zaman ki gibi karizmanın dibine vurmuş. Oyunculuğuda çok iyiydi. Diğer oyuncuların pek bi etkisi yoktu filmde. Clooney reyiz tek başına alıp götürmüş filmi.

8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Uzun zamandır sık sık bir yerlerde karşıma çıkan, izlemek istediğim bir filmdi. Etkinlik vesilesiyle izlemiş oldum. :)

Film açıkçası pek parlak başlamadı. İlk 15-20 dakika sadece Georgey Clooney karizmasına dayalı bir film olacağını düşünüp korktum ama sonra özellikle Anna Kendrick'in gözükmesiyle birlikte film açıldı ve sonuna kadar da sürükleyici bir şekilde devam etti. :)

İlginç bir konuydu bence iyi de işlemişler ama yani çok sıradışı, derin mesajlar falan veren bir film olmadığını da belirtmek lazım.

Oyuncular filmin benim açımdan en büyük artılarındandı. Pek çok tanıdık oyuncuyu görmek güzeldi. Bence oyunculuk açısından parlayan isim Anna Kendrick'ti. Kendisini filmi izlememiş olsam da Pitch Perfect filmindeki şarkısından dolayı seviyordum, ilk kez bir filmde izledim ve hem karakteri sevdim hem de oyunculuğu genel olarak iyiydi. Oscar adaylığını haketmiş gibi ama bir sahnede çok kötüydü bence. Yine de filmin genelindeki başarısı o sahneyi örtmeye yetmiş. :) O sahne:

Havaalanında ağladığı sahne.

George Clooney yaşayan en karizmatik isimlerden biri herhalde. Hiç rol yapmadan sadece konuşsa yetiyor. Bence oyunculuk anlamında çok da farklı bir şey sunmamış bu filmde. Bu sene Tom Hanks'in, Robert Redford'un, Joaquin Phoenix'in falan Oscar adayı olamadığını düşünürsek pek hakettiği söylenemez Oscar adaylığını ama o yılın şartlarını çok iyi bilemiyorum şu an. :)

Diğer oyuncular da genel olarak iyilerdi ama Vera Farmiga da ucuz bir Oscar adaylığı almış gibi. Jason Bateman, J.K. Simmons, Zach Galifianakis (tabii ki soy ismini bakarak yazdım) ve Two and a Half Men'deki Rose'u görmek güzeldi. :)

Ryan'ın taşıdığı fake foto posteri, can-sir gibi birkaç komik detay da filmde akılda kalanlardandı.

Sonuç olarak çok üst düzey, derin bir film olmasa da çoğunuzun sıkılmadan izleyebileceği, bazı konular hakkında düşündürmeyi de başaran iyi bir seyirlik. :)

7.5/10
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
etkinlikte yer almasa kesinlikle başlamayacağım bir film
berbattı sıkıcıydı ?
neden böyle ipe sapa gelmez uç konuları seçerlerki işten atma uzmanının bilmem yılda kaç sefer yapıp kaç kişiyi işten atışı ve bununda uzmanlık konusu oluşu konu soğuk oyuncular soğuk tek sıcak tarafı
max in 15. dakikada gözüken
arkasıydı :)

puanım = 4
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
etkinlikte yer almasa kesinlikle başlamayacağım bir film
berbattı sıkıcıydı ?
neden böyle ipe sapa gelmez uç konuları seçerlerki işten atma uzmanının bilmem yılda kaç sefer yapıp kaç kişiyi işten atışı ve bununda uzmanlık konusu oluşu konu soğuk oyuncular soğuk tek sıcak tarafı
max in 15. dakikada gözüken
arkasıydı :)

puanım = 4
Bence fazla olumsuz bakmışsın filme. :)

Kişilerin işten atıldığı hallerini görmek gayet ilgi çekiciydi ama arka tarafta işlenen bir yalnızlık konusu da vardı. :)

Sıkıcı bulan başka arkadaşlar da olmuş ama ilk 15-20 dakika dışında gayet akıcıydı. Belki karakterleri sevmemenizle ilgili olabilir. :)
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
Bence fazla olumsuz bakmışsın filme. :)

Kişilerin işten atıldığı hallerini görmek gayet ilgi çekiciydi ama arka tarafta işlenen bir yalnızlık konusu da vardı. :)

Sıkıcı bulan başka arkadaşlar da olmuş ama ilk 15-20 dakika dışında gayet akıcıydı. Belki karakterleri sevmemenizle ilgili olabilir. :)
evet biraz karakterlere ısınamamak birazda konuya fransız kalmak filmi çekilmez kılıyor :) bu tarz konuları sevmiyorum aynı durumu di caprio nun para avcısı filminde de yaşamıştım, konudan nefret ettim , oyuncularıda benimsemeyince tam çileye döndü izlemek :)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
evet biraz karakterlere ısınamamak birazda konuya fransız kalmak filmi çekilmez kılıyor :) bu tarz konuları sevmiyorum aynı durumu di caprio nun para avcısı filminde de yaşamıştım, konudan nefret ettim , oyuncularıda benimsemeyince tam çileye döndü izlemek :)
O filmi anlamak daha mümkündü de bu film bence nefret edilecek bir film değildi. Belki önyargılı başladığından sende böyle oldu. :):)
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
O filmi anlamak daha mümkündü de bu film bence nefret edilecek bir film değildi. Belki önyargılı başladığından sende böyle oldu. :):)
hayatı biraz uç noktalarda yaşıyorum, beğendiğimi zirveye çabuk çıkarırım beğenmediğimi yerin dibine batırma konusunda da iyiyimdir :)

bu açıdan filmlere verdiğim puanları dikkate almasanızda sorun olmaz, çünkü arkadaşların verdiği puan ortalamasını fena etkiliyor, filme haksızlık olur :)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,741
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
hayatı biraz uç noktalarda yaşıyorum, beğendiğimi zirveye çabuk çıkarırım beğenmediğimi yerin dibine batırma konusunda da iyiyimdir :)

bu açıdan filmlere verdiğim puanları dikkate almasanızda sorun olmaz, çünkü arkadaşların verdiği puan ortalamasını fena etkiliyor, filme haksızlık olur :)
Herkesin puanını kaale almak durumundayız etkinliğin amacı o zaten de fazla acımasız olmazsan iyi olur. :D
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
etkinlikte yer almasa kesinlikle başlamayacağım bir film
berbattı sıkıcıydı ?
neden böyle ipe sapa gelmez uç konuları seçerlerki işten atma uzmanının bilmem yılda kaç sefer yapıp kaç kişiyi işten atışı ve bununda uzmanlık konusu oluşu konu soğuk oyuncular soğuk tek sıcak tarafı
max in 15. dakikada gözüken
arkasıydı :)

puanım = 4
O sahne benim de hoşuma gitti ama belki dublör kullanılmıştır.:D
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
O sahne benim de hoşuma gitti ama belki dublör kullanılmıştır.:D
olabilir çünkü max in berisiyle gerisi arasında bir tezat var :) yüz o kadar güzel değildi ama demekki olay ıceberg in gözükmeyen kısmında bitiyor :)


Olayı anlamadım, biri aydınlatabilir mi 15.dakikada ne vardı ki dublör gerektirdi. :D
1. saat 40 dakikalık filmde benim aklımda da bir o dakika kalmış:) başka bişey yoktu :)
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
@destere'nin filmdeki en dikkat çektiği noktaya bakın, arkaya dikkat ediyor. Seni tebrik ediyorum. O sahne herkesin aklında kalmaz. :D