Söyleyecek söz yok. Benim için yerli yabancı diye bir şey yoktur, mükemmel olan ve mükemmel olmayan vardır. Mükemmel olan her şey; dizi, film, kitap, yaşam düzeyi, refah şartları, eğitim v3 teknoloji... dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin değerlendirilmelidir ve mükemmel olmayan her şey çöpe atılmalıdır
Örneğin Leyla Ile Mecnun un benim için dünyada eşi benzeri yok. O kaliteyi o kadar özledim ki yeniden başladım diziye, şuan 29.bölümdeyim.
Veya The Walking Dead'i de Türk veya Brezilya dizileriyle aynı kefeye koyuyorum. 3.sezona kadar mükemmeldi ama ondan sonra pembe diziden farkı kalmadı, çöp oldu
Yani ortada yabancı hayranlığı yapıp yerlileri hor görmem gibi bir durum yok; çünkü yerli yabancı ayrımı saçmalığını kabul etmiyorum bir kere. Memleketim dünya , kardeşlerim bütün insanlıktır. Ne yani sırf farklı Coğrafyada doğduk diye kendimizle aynı türde olan canlıları uzaylıymış gibi yabancı gözüyle mi bakayım? Saçmalığın daniskası. Eski sistemin dayatması.
TV sektöründe ABD'den sonra Türkiye geliyor diyebilmek için birçok ülkenin tv sektörüne hakim olmak gerekir. O yüzden doğrudur yanlıştır bir şey diyemem, Türkiye, ABD ve Ingiltere yapımları hariç başka ülkelerin tv dizilerini izlemedim. Yine de ABD ve Ingiltere bu açıdan Türkiye den daha başarılı elbet
ABD dizilerinin bilimkurgu dışında pek bi şeyi yok lafına da gülerim ancak.

Şimdi Muhteşem Yüzyıl'dan iyi olmasın (,) Breaking Bad, Oz, Six Feet Under, Prison Break, Game Of Thrones ve daha niceleri.. Bunlar bilimkurgu değil ve bunların kapasitesi düzeyindeki kalitede bildiğin kaç Türk dizisi var? Daha çok seversin ya da sevmezsin Bu beni ilgilendirmez ama kalite sabittir ve değişmez.
Edit: Allah'tan söze " söyleyecek söz yok" diye başlamışım.