Yaşayan efsane Clint Eastwood'un en başarılı filmlerinden biri. Hem bu kadar mükemmel bir aktör olup aynı zamanda da müthiş bir yönetmen olan çok az kişi vardır. Bence bu konuda Charlie Chaplin'den sonra Clint Eastwood gelir.
Film sakin bir tempoda ilerliyor. Clint Eastwood tıpkı Sergio Leone gibi saf western kahramanı seçmemiş bu da filmi diğer westernlerden ayırıyor ve daha özel kılıyor. Ben kasaba sahnelerini beğendim, Little Bill iyi karakterdi. Yol sahnelerinden biraz sıkıldığım oldu ama film genelinde pek sıkılmadım.
Clint Eastwood gerçekten müthiş karizma. Ses tonu, mimikler... İzlemesi büyük keyif. Morgan Freeman çok ön planda değildi ama yine de Eastwood'la birlikte görmek güzeldi. Zaten Eastwood da kendisiyle çalışmaktan baya hoşlanıyor olsa gerek. En çok çalıştığı oyuncu Morgan Freeman sanırım. Gene Hackman da müthiş bir oyuncu zaten o da çok iyi oynamış.
Clint Eastwood bu filmde en iyi aktör ödülünü alamamış ama bence Al Pacino olmasaydı kesinlikle alırdı.
Filmin müzikleri pek ön planda değildi ama açılış ve kapanıştaki müzikleri çok beğendim.
Westernin en büyük starından büyük bir western klasiği. Bu büyük ustanın hala iyi filmler çekmesi de ayrıca alkışlanması gereken bir durum.
9/10