Uluç Bayraktar'ın İlk Uzun Metrajlı Filmi 9.75, Amerika'da Üç Festivalde Yarışacak!

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Nİ.jpg


Ezel, Son, Karadayı, Çarpışma, İçerde ve güncel olarak devam eden Babil dizisinin yönetmenliğini yapan Uluç Bayraktar, 9.75 ile sinema dünyasına adım atıyor.

Mehmet Eroğlu’nun "9,75 Santimetrekare" adlı romanından uyarlanan film, bu ay Brezilya’daki Sao Paulo Uluslararası Film Festivali’nde ve Amerika’daki San Diego Uluslararası Film Festivali’nde, kasım ayında ise St. Louis Uluslararası Film Festivali’nde boy gösterecek.

Filmin oyuncu kadrosunda ise dikkat çekici isimler yer alıyor. Nejat İşler, Funda Eryiğit, Berkay Ateş, Menderes Samancılar, Ercan Kesal, Şebnem Bozoklu ve Cem Uslu gibi isimler filmin oyuncu kadrosunu oluşturuyor.

Eroğlu’nun filme kaynaklık eden romanının, İletişim Yayıncılık tarafından paylaşılan tanıtım yazısı şu şekilde:

“Rüzgârın uğultusu, son köpeğin telaşlı adımları, kuzeyde kırık bir şimşeğin sessiz resmi, uykusu bölünmüş bir tarla faresinin kuşkuyla çevresini koklayışı, uçamayan bir kuşun ötüşü, buzlaşmış karın hışırtısı ve az ötede ince, öfkeli bir ses; çocuk sesi: “…Ba-bam tö-rö-ist be-nim. Ba-bam öldö-recek seni…”İstanbul öksürüyor, Taksim’de barikatlar… Cümle isteyen GV, dağınık yatak, eksik defter, Leyla Sayar afişi, Marilyn kapıya gelmiş, Ahmet Abi Zinar’la konuşuyor. Serap sorular soruyor. Cihangir’de bir apartman, Basmahane’de bir tren, roman içinde roman…2013 Haziranı’nda insanlar iyimserken, umutluyken, devran başka türlü dönerken…Yaralı bir adamı anlatıyor Mehmet Eroğlu. Sokaktan gelen çocuğu, ruhu bereli olanı, İsa’nın Meryem’i öldürdüğünü gören bebeği, unutmaya ve arınmaya çalışan bir yazarı. “Sağlığına Cyrano.”9,75 Santimetrekare, Mehmet Eroğlu dünyasının sıcak ve yaralı yüzü.

Film için yayınlanan afişe aşağıdan göz atabilirsiniz:

9,75.jpg


Film ilk prömiyerini, Kuzey ve Güney Amerika’da gerçekleştirecek.

Kaynak: filmloverss