UFO'nun Fragmanı Yayınlandı! | Netflix

Bana hitap etmiyor sana hitap etmiyor ama sonuçta bu işlerin hitap ettiği bir kitle var ve Netflix de TİCARİ bir kuruluş olduğu için bu kafayla hareket ediyor gayet normal. Ayrıca yüzüne bakılmayacak derecede kötü filmler olması senin öznel görüşün bana göre en azından 2-3 tane izlenebilir ortalama iş var. Kaldı ki 2022'de Berkun Oya ve Özcan Alper'in filmleri yayınlanacak yani tıpkı dizilerde olduğu gibi bu cephede de bir gelişme var. Zaten Netflix Türkiye yönetimi de ezbere yapılan işlerin diğerleri kadar ilgi görmediğini, Bir Başkadır, Kulüp gibi işlerin daha çok ilgi gördüğünü fark ede ede güzel bir denge tutturacaktır. Sosyal medyadaki durum tepkiden ziyade "biri linç ediyor, hadi ben de sürüye katılayım" kafasıyla ilerliyor.
Benim mesajım bunun aksini iddia etmiyordu ki zaten. Dediğim gibi popcorn işler elbette olacak ancak sadece popcorn işler olursa da bu durum elbette izleyicinin tepkisini çeker, bu çok normal bir durum. Nasıl beklentin var ki, Netflix ticari bir kuruluş olduğu için tepki göstermeyelim mi? Linç kültürü böyle bir şey değil, olaya çok yanlış bir açıdan baktığını düşünüyorum. İnsanlar bu hizmete para veriyorlar ve para verdikleri hizmetin böyle kalitesiz, birbirinin kopyası işler yapmasını istemiyorlar sürekli. Bu doğrultuda da tepki gösteriyorlar. Dijital medyayı, geleneksel medyadan ayıran en büyük güç ve özellik de bu zaten, güç izleyicinin elinde. Bahsettiğin denge de gerçekten kurulacak ise bu sayede kurulacak.

Olaya tamamen ticari açıdan bakacaksak da Netflix’in bu politikası pek istedikleri sonuçları vermedi bu arada. Niceliği bir hayli arttırıp niteliği düşürdüler, içerikler izleyicilerin beklentilerini karşılamadı, rakip platformların da etkisiyle ciddi değer kaybettiler son açıklanan verilere göre. Hedefledikleri abone sayısına çok uzak kaldılar falan…

Benim mesajım bunun aksini iddia etmiyordu ki zaten. Dediğim gibi popcorn işler elbette olacak ancak sadece popcorn işler olursa da bu durum elbette izleyicinin tepkisini çeker, bu çok normal bir durum. Nasıl beklentin var ki, Netflix ticari bir kuruluş olduğu için tepki göstermeyelim mi? Linç kültürü böyle bir şey değil, olaya çok yanlış bir açıdan baktığını düşünüyorum. İnsanlar bu hizmete para veriyorlar ve para verdikleri hizmetin böyle kalitesiz, birbirinin kopyası işler yapmasını istemiyorlar sürekli. Bu doğrultuda da tepki gösteriyorlar. Dijital medyayı, geleneksel medyadan ayıran en büyük güç ve özellik de bu zaten, güç izleyicinin elinde. Bahsettiğin denge de gerçekten kurulacak ise bu sayede kurulacak.

Olaya tamamen ticari açıdan bakacaksak da Netflix’in bu politikası pek istedikleri sonuçları vermedi bu arada. Niceliği bir hayli arttırıp niteliği düşürdüler, içerikler izleyicilerin beklentilerini karşılamadı, rakip platformların da etkisiyle ciddi değer kaybettiler son açıklanan verilere göre. Hedefledikleri abone sayısına çok uzak kaldılar falan…
Sahi dizilerde bir çok tür denendi ancak asıl filmlerde beklediğim emeği türk orijinal dizilerde gösterdiler. Gençlik ve dram özelinde gidiyor filmler bakalım umarım dediğin tepkiler ışığında farklı türlerde filmler de görürüz. Bir ara çağtay Black Mirror benzeri film serisinde oynayacak denmişti ama ondan da ses gelmiyor. Kulüp dizisini yapan platform daha iyi filmleri de yapmalı bence artık. Gerilimli türk seri katilli diziler bekleniyorsun kuzum :D

• Beğendim
Reactions: Sherlock