Ufak Tefek Saçmalıklar...

'Merve', sanki 'Sarmaşık Sitesi'nin sahibi ve tüm ev sahipleri onun emrinde çalışan insanlarmış gibi onlara hükmediyor.
İnsanlar aynı sitenin sakini oldukları halde nedense hiç ses çıkarmıyorlar. Bu durum çok entresan. O sitede oturan herkes bence kişiliksiz bir görüntü çiziyor, ki bu gerçek hayatta mümkün değil.
Puhahahah buna gülünür anca :F Kula kulluk etmek bu zamanda moda olmuş :A @sokak sanati @Çiğdem- @yatutarsa @S.G.A.T. @Yiğitt

2EpzDE.jpg

Star TV'nin büyük ilgiyle izlenilen dizisi 'Ufak Tefek Cinayetler'i eleştiren Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, bir okurun dizideki mantık hatalarını yazdığı yazısını köşesine yazdı! İşte o yazı:

"Yüksel Bey merhabalar.
Bu akşam yayınlanan 'Ufak Tefek Cinayetler' dizisiyle ilgili bir şeyler yazmak istedim.
Dizi başladığından beri kafama takılan bir konu var: 'Merve', sanki 'Sarmaşık Sitesi'nin sahibi ve tüm ev sahipleri onun emrinde çalışan insanlarmış gibi onlara hükmediyor.
İnsanlar aynı sitenin sakini oldukları halde nedense hiç ses çıkarmıyorlar. Bu durum çok entresan. O sitede oturan herkes bence kişiliksiz bir görüntü çiziyor, ki bu gerçek hayatta mümkün değil.
Ayrıca bu akşam yayınlanan bölümde 'Pelin', otelin resepsiyonundan tüm odaların kartlarını alıyor ve tek tek odaları geziyor. Bu otelde kamera yok galiba. Otelde girdiği tüm odalar ne tesadüftür ki boş.
Ayrıca koca otelde daha üçüncü kapıyı açınca 'Serhan'ın odasını buluyor.
Ayrıca oradan nasıl çıktığı da belli değil.
Dizi yapımcılarını mantıklı olmaya çağırıyorum.
Teşekkürler..."

Merve konusunda şunu söylemek gerek. En öncelikle Merve o sitedeki en zengin ve sitedeki herkesin paralarını yöneten kişisin karısı. Zamanla ise o bunu silah olarak kullanarak herkesi etkisi altına almış.
Normal hayatda da öyle değil mi? Sınıfta, apartmanda zengin ve ya güçlü karakterler hep diğerlerini yönetmeye çalışıyor ve ayrıca herkes onun dediği ile yön alıyor.

Pelin olayı evet baya saçma idi. Zaten o tarz baya hatalar oluyor dizide. Bu yüzden kesinlikle senarist takviyesi lazım.

Çoluk çocuk eleştirileri bunlar. Hiç sevmiyorum bu adamı. Rüzgar nereden eserse oraya gidiyor.

Ufak Tefek Saçmalıklar güzelmiş gerisini bilemiyorum diziyi izlemedim :A :A

1. Merve'ye herkesin boyun eğdiği yok. Sadece çok iyi bir yönetici. Sarmaşık'ın saygın sakinleri de bu "ıvır zıvır" işlerinden uzak durup tüm yönetimi Aksak ailesine vermişler. Merve, kendisi ile bir ilgisi olmayan insanlara kötülük yapmıyor ki. Gayet medeni bir şekilde orayı yönetiyor.
  2. Tüm kartları aldı diye, her eve nasıl girdiğini izleyecek değildik ya. Odalar birbirinden farklı. Serhan'ın hangisinde kaldığını tahmin etmiş olabilir. Diyelim 15.de buldu hepsine nasıl girdi diye izlemek zorunda değiliz zaten. Bir kaç ev de atlamış olunabilir.

İlk kısım saçmalığın daniskası. Zaten olay Sarmaşık'taki insanların tek boyutlu olması. Merve de onlara nispeten daha zeki olduğu için bunun ekmeğini yiyor. Kaldı ki ilk bölümden beri süren şeye sanki yeni ortaya çıkmış gibi laf atmak komik.

Pelin belki kartları almak yerine Oya ve Serhan'a daha farklı bir şekilde ulaşabilirdi ama sonuçta o kısmın bir şekilde halledilmesi gerekiyordu. Dizi ATV'de olsa bunlara benden daha iyi bahaneler bulurdu kesin. :kiki: