2015 Trumbo - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,346
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
3203606.jpg

Trumbo (2015)

Türü: Biyografi, Dram
Yönetmen: Jay Roach
Senaryo: John McNamara, Bruce Cook (book)

Oyuncular:
Bryan Cranston
Michael Stuhlbarg
David Maldonado
John Getz
Diane Lane

IMDb Sayfası

Oscar Adaylıkları (1)

En İyi Erkek Oyuncu (Bryan Cranston)

Filmin Özeti
Yetenekli senaryo yazarı Dalton Trumbo'nun hayat hikayesinden kesitler taşıyan filmde; 1940 döneminde başlatılan cadı avı ve bu sebeple Hollywood'daki pek çok yıldız ismin başlarının belaya girmesi perdeye taşınacak. Kara listede tepelerde yer alan Trumbo'nun öyküsü, Roach'ın ellerinde mizah yönünü de kaynetmeden anlatılacak gibi görünüyor.

Filmin Fragmanı

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/trumbo-2015/

Bryan Cranston'ın ne kadar harika bir oyuncu olduğunu kanıtlayan bir başka yapım. Breaking Bad sonrası Godzilla'da izlemiştim ama oradaki rolü 10 dakika falandı ve ilk kez doğru düzgün bir yapımda izlemiş oldum. Baştan sona oyunculuk resitali sunmuş, döktürmüş ve aldığı Oscar adaylığını sonuna kadar hak etmiş. Leonardo DiCaprio'nun bu yıl artık nihayet Oscar'ını almasını istiyoruz ama Bryan Cranston da bu performansıyla onun kadar hak ediyor. Hangisi daha iyi karar vermek zor benim açımdan. Umarım bundan sonra da böyle iyi fırsatlar yakalayabilir...

Filme gelecek olursak ilk kısım biraz fazla politik ve beklentilerimin altındaydı. Ben daha çok sinemayla ilgili bir film bekliyordum ama neyse ki ikinci yarı tam da istediğim gibiydi. İkinci yarıdan büyük zevk aldım. Dalton Trumbo'nun da Roman Holiday, Spartacus filmlerini izleme isteği yandırdı. The Brave One'ı izlemem ama yazıldığı şartları gördük. :D

Trumbo, Oscar kazanınca biz de kazanmış sayıldık. O sahneler çok güzeldi. :):)

Spartacus filmini izlerlerken senarist kısmında Dalton Trumbo ismini görmek harikaydı, epey duygulandırdı. :)

Helen Mirren bu filmle son anda Oscar'ı kaçırdı ama pek de bir numarası yokmuş. Elle Fanning hayran bıraktı, Louis C.K. ise şaşırttı çünkü tamamen ciddi bir roldeydi.

Sonuç olarak özellikle ikinci kısmıyla baya iyi bir filmdi. :)

8/10

Spotlight filminde olduğu gibi bunda da birkaç eksik nokta var. Trumbo, HUAC tarafından neden koministlikle suçlanıyor? Sadece film-kitap senaryosu yazdığı için mi? Sadece bu değildir bence. Bizden Nazım Hikmet'ten örnek verecek olursak; ünlü şairimiz Komünist Partisi’nin bir neferiydi. Bu yüzden Sovyetler Birliği’ne sürgüne gönderildi.

Her neyse, filmde odak noktam tabi ki Bryan Cranston idi. Breaking Bad sonrası hiçbir yapımda izlemediğim için acayip özlemişim. Sanki uzun yıllar görüşmediğim bir yakınımla tekrar bir araya gelmişim gibi hissettim. Rolü de ne kadar çok yakışmış, filmde ağırlığı da olunca doya doya hasret giderdim. Bu sene Oscar da Leonardo Di Caprio'nun en büyük rakibi olacağı kesin.

Bu arada film boyunca Diane Lane'i nerden tanıyorum diye düşünüp dururken Richard Gere ile Unfaithful filminde oynayan sevişgen abla olduğunu çıkardım. :)

Elle Fanning ise Emma'dan (Olivia Cooke) sonra gördüğüm en güzel genç bayan. Allah sahibine bağışlasın. :)

Bryan Cranston hatrına: 8/10

Bryan Cranston için izledim. İyi bir filmdi diyebilirim. Bence bu yıl çıkan biyografi filmlerine oranla daha oturaklıydı. Dönemi de iyi anlatmış.

İlk yarısı bence de pek iyi değildi. Bu arada hapishanede yine Simon Adebisi'yi görmek güzeldi.:D

İkinci yarısı ise hakikaten güzeldi. Roman Holiday'i zaten izleyeceğim ileride. Bir de bir şey farkettim; Trumbo'nun yazdığı Spartacus, Kubrick'in kendi yazmadığı tek film.

Bryan Cranston adaylığı haketmiş ama DiCaprio'nun performansı daha iyiydi. Ödülü kazanacağını sanmıyorum.

Helen Mirren'in olduğu sahneler yine sıkıcıydı. En nefret ettiğim oyunculardan biri.

İzlemesi güzel keyifli bir biyografi filmiydi.

7.5/10

Roman Holiday

filmi izleyecektim vatandaşı merak ettim bakayım bu
Dalton Trumbo
kimdir neyin nesidir bir inceleyelim dedim... ilginç bir hayat hikayesi varmış komünist diye dışlanıyor yıllarca kendi adına senaryo yazamıyor hatta bu roman holiday filminin senaristi kendisi olmasına rağmen jenerikte senarist olarak arkadaşının ismi göründüğü için ödülüde arkadaşı almış oluyor? tabi yıllar sonra trumboya hakettiği oscar ödülü veriliyor ama adam öldükten sonra tabiki...

sonra roman holiday nasıl bir filmdir diye bakayım dedim sonra filmi izledim baştan sona.... zamanına göre harika bir film özellikle Audrey Hepburn muhteşem oynamış çokda sempatik vede güzel bir kadınmış :) ayrıca audrey boşta dönmemiş ilk başrolde oynadığı film ve oscar aldığı filmde buymuş :) gregory peck de harika oynamış yer yer kahkaha attım hemde 1953 yapımı aşk ve dram filminde :)
neyse yani demek istemem o ki sizde bir ara fırsat bulursanız izleyin daha önce izlememişseniz tabiki :) @OzaN @sürgünüm @Tolstoyevski @Danger UA! @Tzira

bugün trumboyu izlemek mümkün olmadı araya roman holiday girdi bir başka sefere trumboyuda izlemiş olurum umarım :)

Roman Holiday

filmi izleyecektim vatandaşı merak ettim bakayım bu
Dalton Trumbo
kimdir neyin nesidir bir inceleyelim dedim... ilginç bir hayat hikayesi varmış komünist diye dışlanıyor yıllarca kendi adına senaryo yazamıyor hatta bu roman holiday filminin senaristi kendisi olmasına rağmen jenerikte senarist olarak arkadaşının ismi göründüğü için ödülüde arkadaşı almış oluyor? tabi yıllar sonra trumboya hakettiği oscar ödülü veriliyor ama adam öldükten sonra tabiki...

sonra roman holiday nasıl bir filmdir diye bakayım dedim sonra filmi izledim baştan sona.... zamanına göre harika bir film özellikle Audrey Hepburn muhteşem oynamış çokda sempatik vede güzel bir kadınmış :) ayrıca audrey boşta dönmemiş ilk başrolde oynadığı film ve oscar aldığı filmde buymuş :) gregory peck de harika oynamış yer yer kahkaha attım hemde 1953 yapımı aşk ve dram filminde :)
neyse yani demek istemem o ki sizde bir ara fırsat bulursanız izleyin daha önce izlememişseniz tabiki :) @OzaN @sürgünüm @Tolstoyevski @Danger UA! @Tzira

bugün trumboyu izlemek mümkün olmadı araya roman holiday girdi bir başka sefere trumboyuda izlemiş olurum umarım :)
Sen zaten filmi izlemiş gibi olmuşsun araştırarak. :D İzleyeceğim o filmi bir ara, bu yılın filmleri bitsin bir de. :):)

Sen zaten filmi izlemiş gibi olmuşsun araştırarak. :D İzleyeceğim o filmi bir ara, bu yılın filmleri bitsin bir de. :):)

en iyi film adaylarından ikisi kaldı hala izleyemediğim onlarıda izlersem diğerlerini zaten yavaş yavaş bitiririm :)

Sinemayla ilgili bir film olduğu için sıkılmadan izledim. Bryan Cranston'un oyunculuğu iyiydi ama Oscar'ı alması imkansız, DiCaprio'un karşısında.İlk 40 dk. filan durgundu ama son yarım saat çok iyiydi. Kirk Douglas'ın sahneleri konuşmaları filan çok iyiydi, oynayan adamda benziyordu bayaa. Trumbo'nun küvette senaryo yazmasıda iyiydi :D

Oscar serüveninde beğendiğim filmlerden biri oldu. Nedense Bryan Cranston'a karşı bi önyargım vardı fazla abartılıyor diye ama oyunculuğu çok iyiydi. Eğer ki Leo'nun performansı bu kadar iyi olmasaydı bi şansı olabilirdi.

8/10

İlk yarı güzeldi ama son 45 dakika falan bence çok sıkıcıydı, bana fenalık geldi resmen. Kapatmak istedim ama dayandım, kapatmadım. :F

Keyifli, güzel bir biyografi filmi olmuş. Aslında filmin böyle bir film olduğunu bilmiyordum, izleyince anladım. Yorumlarda çoğunuz ilk dakikaların durgun olduğunu, son kısımların güzel olduğunu yazmışsınız. Bana göre de ilk 1 saat 15 dakika falan çok iyiydi, sıkılmadan izledim. Son kısımları bana sıkıcı geldi, kapatmak istedim hatta. :(

Bryan Cranston reyiz döktürmüş yine. Breaking Bad dizisinde zeki, bilgili rolü canlandırıyordu. Bu filmde de öyle zeki, bilgili birisi. Aklıma Breaking Bad geldi. :D

Hapisane kısmı uzun olsaydı keşke biraz, oradaki kalıplı siyahi adam dikkatimi çekti. :D Filmdeki o Hedda'yı ilk dakikalar sevdiğimi, daha sonra ise nefret ettiğimi söylemeden geçmeyeyim.

Kısa bir spoiler:
Bu arada yakın arkadaşı Arlen akciğer kanserinden vefat etti. Aklıma yine Breaking Bad geldi. :(

Dediğim gibi ilk dakikaları çok hoşuma gitmişti, son kısımları beni benden aldı resmen. :( Filmin Oscar alacağını sanmıyorum ben..

6.5/10

İlk yarı güzeldi ama son 45 dakika falan bence çok sıkıcıydı, bana fenalık geldi resmen. Kapatmak istedim ama dayandım, kapatmadım. :F

Keyifli, güzel bir biyografi filmi olmuş. Aslında filmin böyle bir film olduğunu bilmiyordum, izleyince anladım. Yorumlarda çoğunuz ilk dakikaların durgun olduğunu, son kısımların güzel olduğunu yazmışsınız. Bana göre de ilk 1 saat 15 dakika falan çok iyiydi, sıkılmadan izledim. Son kısımları bana sıkıcı geldi, kapatmak istedim hatta. :(

Bryan Cranston reyiz döktürmüş yine. Breaking Bad dizisinde zeki, bilgili rolü canlandırıyordu. Bu filmde de öyle zeki, bilgili birisi. Aklıma Breaking Bad geldi. :D

Hapisane kısmı uzun olsaydı keşke biraz, oradaki kalıplı siyahi adam dikkatimi çekti. :D Filmdeki o Hedda'yı ilk dakikalar sevdiğimi, daha sonra ise nefret ettiğimi söylemeden geçmeyeyim.

Kısa bir spoiler:
Bu arada yakın arkadaşı Arlen akciğer kanserinden vefat etti. Aklıma yine Breaking Bad geldi. :(

Dediğim gibi ilk dakikaları çok hoşuma gitmişti, son kısımları beni benden aldı resmen. :( Filmin Oscar alacağını sanmıyorum ben..

6.5/10
Vay be filmin içerisinde bile ters düşüyoruz artık. :D Muhtemelen sinemaya, özellikle o yıllardaki sinemaya yeterince ilgin olmadığından sıkılmışsındır, çünkü sinefillere hitap ediyordu ikinci kısım daha çok. :):)

Vay be filmin içerisinde bile ters düşüyoruz artık. :D Muhtemelen sinemaya, özellikle o yıllardaki sinemaya yeterince ilgin olmadığından sıkılmışsındır, çünkü sinefillere hitap ediyordu ikinci kısım daha çok. :):)
Aynen, bu yıl seninle pek anlaşamadık. :F (Carol ve Brookyn filmleri de böyle dönem filmleri, bu filmin etkisiyle ikisini eliyorum, izlemeyeceğim. :( )

Siyasi olaylar falan tam benlikti de son kısımlar dediğin gibi filmlere fazla giriş yaptı, son kısımlara tek renk katan Nikola'ydı bence.

Aynen, bu yıl seninle pek anlaşamadık. :F (Carol ve Brookyn filmleri de böyle dönem filmleri, bu filmin etkisiyle ikisini eliyorum, izlemeyeceğim. :( )

Siyasi olaylar falan tam benlikti de son kısımlar dediğin gibi filmlere fazla giriş yaptı, son kısımlara tek renk katan Nikola'ydı bence.
Carol ve Brooklyn çok farklı konuda farklı filmler bu filmin ikinci yarısında sıkıldın diye onları elemen çok saçma. :D

Carol ve Brooklyn çok farklı konuda farklı filmler bu filmin ikinci yarısında sıkıldın diye onları elemen çok saçma. :D
Aslında sadece ikinci yarısında sıkıldım diye değil, böyle 1950-1960'lı yılların işlerini pek sevmiyorum. :D Çok slow ve ağır konuları işliyorlar genelde. :(

Bryan Cranston'a olan özlemimizi gideren bir film olmuş, bol bol izledik adamı. :) Yine kalitesini konuşturmuş. Film oldukça önemli bir konuyu ele alıyor bence. Dönem harika yansıtılmış. Özellikle 2. kısmı filmin çok çok iyiydi. Spartacus ve Roman Holiday'i izlemek lazım aslında. :) Oyunculuklarıyla, ele aldığı konuyla, verdiği mesajla çok iyi bir film olmuş. :)

8/10

Bryan Cranston'u özlemişim ben de. İlk gördüğüm an hoş bir tebessüm oldu yüzümde. :D Gördüğümüzde yüzümüzü güldüren Bryan Cranston gibi büyük oyuncuları izleme imkanına sahip olduğumuz için şanslıyız bence.

Filmin ilk yarısı bence de sıkıcıydı. Ama ikinci yarısı benim de hoşuma gitti. Dalton Trumbo'nun Roman Holiday filmi için ilk bulduğu isim komikti bence. :D Neyse ki sonradan değiştirmişler. Bunun haricinde sinemada önemli yeri olan Spartacus ve The Brave One gibi filmlerden bahsedilmesi de filme olan ilgimi artırdı.

Simon Adebisi'yi görmek de çok ilginçti gerçekten. :D Onu görünce aklıma doğal olarak Oz geldi. Hala izlenecek 2 sezon var bu gidişle de zor bitecek gibi ama bakalım. :)

Neyse filme dönecek olursak, öyle çok iyi bir film değildi. Zaten izlemeden de bunu tahmin etmek zor değil. Ancak yine de özellikle Bryan Cranston'u sevenler için mutlaka izlenilmesi gereken bir film. Çok iyi oynamış gerçekten. :)

Puanım: 7.5/10

Bu filmle daha iyi anladım ki benim sinema tarihinede merakım varmış.:D Filmi izlerken bunu çok net gördüm.

Yine konu olarak merak ettiğim soğuk savaş döneminde ABD'de komünizm olayına çok net ışık tutmuş bir film olmuş. Ben ilk başlarda ki siyasi tarafı çok sevdim. Trumbo'nun aklanmasi diye adını koyduğum son 45 dakikada hoştu ve sinema tarihine adını yazdıran filmlerin adını duymak güzeldi ve de o filmlerin ne güçlükle ne hayallerle oluşturulduğu çok hoştu ama aile içi olaylar pek benlik değildi. Özellikle kızı ile olan sahneleri vs sıktı beni. Komünist imajını azda olsa karalamaya çalışıldı bence aile hayatıyla. Birde 12 hollywoodlu olayı net işlenmedi. Sadece haber başlığı olarak geçti gibi oldu. Derinlemesine girseler film 3 saat olurdu ama bence daha hoş olurdu.

Bryan Craston DiCaprio'yu bu yıl benim gözümde en çok zorlayacak isimdi ama bence olmadı. Role çok uygun olmuş ama 20 yıllık süreçte makyaj olayını doğru ayarlayamadıkları için hiç 20 yıl geçmiş gibi hissettiremedi. Rol olarakta olmamış. hapishane yaşamında falan biraz işkence çekse ve hünerlerini biraz daha gösterse sanki oscara daha yakın olurdu ama hep bir yazma sahnesi vs pek geniş değildi rolü. Dicaprio Glass rolüyle üşüdü, yaralandı, intikam aldı, liderlik yaptı yani çok geniş bir oyunculuk sergiledi. Bryan bunu yapamadı çünkü senaryo müsait değildi bence ama adaylık haketmis. Role çok yakışmış.

Adibisi'yi görünce bende heyecanlandim. İkilinin sahneleri güzeldi.:D
Onun dışındaki bir şey yoktu zaten tek Bryan aday olmuş oda haketmis.:X
Bu arada genel olarak makyaj ekibini kınıyorum. Kastı oluşturan ekibine sevgilerimi yolluyorum. Trumbo'nun çocuklarının küçüklükten büyüklüğe nasıl bu kadar benzerleri bulduğunu hayranlıkla izledim.:D Aynı kişiler sandım ben bir ara Boyhood gibi yaptılar sandım.:F

Filmi sevdim. 7.5/10

biyografilerle aram iyi olmamasına rağmen bu film beklediğimden çok daha güzeldi baştan sona hiç sıkılmadım bunda tabiki cranston amcamızın muhteşem oyunculuğunun etkiside var adamı özlemişiz ya 3 gün üstüste oynasa rahatlıkla sıkılmadan izlerim
1950 lerin amerikasında soğuk savaşında etkisiyle sol görüşlü aydınlara yazarlara oyunculara karşı geliştirilen cadı avını film birebir yansıtmış gibiydi..
bazı sahneler çok daha ilginç güzeldi, mesela trumbonun kızına komünizmi tarif ettiği sahne, oz un adebisisiyle trumbo arasında geçen diyaloğ - john wayne i tanıyormusun şeklindeki soruya trumbonun - birbirinizle çok iyi anlaşırdınız şeklindeki cevabı:)
yine çok sevdiğim karelerden biri ucuz film patronu frank king ayısının trumboyu işten at diye baskı yapan vatandaşı beyzbol sopasıyla kovaladığı sahne :)
trumbonun mahkemedeki savunmasıda çok güzeldi
yine trumbonun karısıyla ve kızıyla tartışmaları diyaloğları ilgi çekiciydi
biyografik filmleri sıkılmadan bitirebilmek zordur bu filmi sıkılmadan baştan sona izleyebildiğim için mutluyum :)

oyuncu olarak tabiki bryan cranston harikaydı vede sempatik kızı elle fanning nikola rolüyle çok iyiydi, baba kız sevdim ikiliyi... onun haricinde john goodman frank king karakteriyle filme büyük renk katmış :)

8.5 Puan

biyografilerle aram iyi olmamasına rağmen bu film beklediğimden çok daha güzeldi baştan sona hiç sıkılmadım bunda tabiki cranston amcamızın muhteşem oyunculuğunun etkiside var adamı özlemişiz ya 3 gün üstüste oynasa rahatlıkla sıkılmadan izlerim
1950 lerin amerikasında soğuk savaşında etkisiyle sol görüşlü aydınlara yazarlara oyunculara karşı geliştirilen cadı avını film birebir yansıtmış gibiydi..
bazı sahneler çok daha ilginç güzeldi, mesela trumbonun kızına komünizmi tarif ettiği sahne, oz un adebisisiyle trumbo arasında geçen diyaloğ - john wayne i tanıyormusun şeklindeki soruya trumbonun - birbirinizle çok iyi anlaşırdınız şeklindeki cevabı:)
yine çok sevdiğim karelerden biri ucuz film patronu frank king ayısının trumboyu işten at diye baskı yapan vatandaşı beyzbol sopasıyla kovaladığı sahne :)
trumbonun mahkemedeki savunmasıda çok güzeldi
yine trumbonun karısıyla ve kızıyla tartışmaları diyaloğları ilgi çekiciydi
biyografik filmleri sıkılmadan bitirebilmek zordur bu filmi sıkılmadan baştan sona izleyebildiğim için mutluyum :)

oyuncu olarak tabiki bryan cranston harikaydı vede sempatik kızı elle fanning nikola rolüyle çok iyiydi, baba kız sevdim ikiliyi... onun haricinde john goodman frank king karakteriyle filme büyük renk katmış :)

8.5 Puan

Spoiler gelmedi mi sizin oraya..

Forum İstatistikleri

Konular
172,112
Üyeler
8,465
Son Üye
bonusssimo