TRT Dizi Sektöründe Çekiliyor Mu?

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,171
Puanı
1,060
TRT'de yayımlanan bir çok dizi erkenden sezon finali yaparak ekrandan ayrıldılar. Dizilerin neden ekrandan uzaklaştığını Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugün köşesinde açıkladı. Makaleye göre TRT elektirik faturalarında aldığı gelirlerin Danıştayca iptal edilmesi üzerine ek gelire ihtiyaç duydu. Davutoğlu bütün bakanların imzaladığı ek bütçe kararnamesini imzalamayınca TRT de bütçe açığını dizileri yayından kaldırarak karşılamaya çalıştı. Eğer yeni başbakan TRT'ye ek bütçe ayırmazsa bir çok dizinin sezon finali finali olacak.

Fav10.net özel haber

Dizilerin erken sezon finali yapmasının nedeni 10 Haziran'da EURO 2016 maçlarının başlayacak olması. Her akşam 1-2 maç yayınlanacağı için dizilerin de yayınlanması zor olurdu, doğal olarak TRT de erkenden bitiriyor hepsini. Mesela ilk 4 bölümü çekilen Hangimiz Sevmedik de bu yüzden Temmuz'da başlayacak.

Yani konu kilit. :) @Bully @Yiğitt @denizz19

Son düzenleme:
Dizilerin erken sezon finali yapmasının nedeni 10 Haziran'da EURO 2016 maçlarının başlayacak olması. Her akşam 1-2 maç yayınlanacağı için dizilerin de yayınlanması zor olurdu, bu yüzden TRT erkenden bitiriyor hepsini.

Yani konu kilit. :) @Bully @Yiğitt @denizz19
4 hafta öncesinden diziler bitti ))) maçlar için ayrılan paralar da TRT'yi darboğaza surukledi

İşte kaynak

http://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/591523.aspx

güzel diziler var ama boş dizilerde baya var bitmesi iyi olur diriliş ertuğrul gibi sağlam diziler yapsınlar

Adamın yazdığı yazıyı okudum cidden TRT'nin çok boş kanalları var. Biraz azaltması lazım onun dışında banada bir devlet kanalının, özel kanallarla mücadele etmesi garip geliyor. Zaten sen bir devlet kanalısın bu ne mücadelesi.

Trt nin tüm dizileri diğer kanallardan fazlaca üstün hepsi birbirinden farklı işler ben hiç trt de klişe bir diziye denk gelmedim. Mini diziler, sinema filmleri yarışma programları vs Dirilişle beraber trt bambaşka bir boyut kazandı ilgide görüyor çok şükür hiç bi şekilde sektörden çekileceğini düşünmüyorum çekilmemelide.

Koskoca TRT dizi sektöründen çekilmez. Rahat olun yalandır haber.

Yeni başbakan binali yıldırım TRT'ye bütçeyi verir ama trt bos beleş kanallardan vazgecmeli

Gereksiz kanallarını kapatmalılar boşa para boş beleş dizileri yapmasınlar milletin parasıyla kendi bütçeleri neye yetiyosa o kadar dizi çeksinler sağlam bi Diriliş var diğerleri şişirme hepsi Tns sayesinde Ab'leri uçuyor.

Gereksiz kanallarını kapatmalılar boşa para boş beleş dizileri yapmasınlar milletin parasıyla kendi bütçeleri neye yetiyosa o kadar dizi çeksinler sağlam bi Diriliş var diğerleri şişirme hepsi Tns sayesinde Ab'leri uçuyor.
Agb ile Sbt yide araştır bak bi trt oralarda da totalmiymiş ab mi

Reklamdan ne kadar geliri var? Napıyorlar reklamdan gelenleri? Batıcak kadar açiğin var neden BBC gibi kısa kısa diziler çekmiyorsun? tv sinema yapması güzel hamle oldu tv sektörü için. Buna benzer TRT de BBC gibi 3-5 bölümlük 90'lık diziler çeksin. Sezonu bitince 2-3 ay sonra yine yine döndürür yayınlarsın yeni sezonu başlayana kadar?

Yeni başbakan binali yıldırım TRT'ye bütçeyi verir ama trt bos beleş kanallardan vazgecmeli
Aynen trt 2 gelsin. Belgesel kanalını trt müzik kanalını vs diğer kanalları bu kanallarda toplasınlar. Boş yere trt2 gibi kanalları kapattılar:T:

Reklamdan ne kadar geliri var? Napıyorlar reklamdan gelenleri? Batıcak kadar açiğin var neden BBC gibi kısa kısa diziler çekmiyorsun? tv sinema yapması güzel hamle oldu tv sektörü için. Buna benzer TRT de BBC gibi 3-5 bölümlük 90'lık diziler çeksin. Sezonu bitince 2-3 ay sonra yine yine döndürür yayınlarsın yeni sezonu başlayana kadar?

Aynen trt 2 gelsin. Belgesel kanalını trt müzik kanalını vs diğer kanalları bu kanallarda toplasınlar. Boş yere trt2 gibi kanalları kapattılar:T:
zaten trt kulumuzu bu bbc gibi olma hayali mahvetti :A

Onlar bbc'yi örnek almamiş digitürkle d-smartı örnek almişlar:F ota b*ka kanal açmişlar:F
yok panpa bbc nin 1970 lerde attığı adımları attılar son 5 yılda :D ayrıca bbc kulumuzun türkiyenin toplam dizi-progrma-film satışı ka (350 milyon dolar) satışı var trt kulumuz bir anda o seviyeye gelmeye kalktı şapa oturdu :A

yok panpa bbc nin 1970 lerde attığı adımları attılar son 5 yılda :D ayrıca bbc kulumuzun türkiyenin toplam dizi-progrma-film satışı ka (350 milyon dolar) satışı var trt kulumuz bir anda o seviyeye gelmeye kalktı şapa oturdu :A
50 yılı 5 yıla sığdırmaya kalkarlarsa :X

Ne istiyorsun dizilerden? Hangisine dunyaca ünlü yönetmen gelmişti unuttum. Azcık ona saygı duy:F kıskanma :A
dünyaca ünlü yönetmenler oyuncular gelsin en iyi görsel efektler kullanılsın bir su damlası kadar prestij olmadıktan sonra boşa:A

ayrıca trt kulumuz artık akıllanmalı rus devlet televizyonu bile akıllandı katerina dizisi yaptılar kadın kocası çardan değil polonya prensi-başka bir rus prensi ve rus generaldan yaptı 3 çocuğun babası da kocası değil böyle diziler görmek istiyoruz o ne öyle sarıklı hüloğğ dizileri:A

dünyaca ünlü yönetmenler oyuncular gelsin en iyi görsel efektler kullanılsın bir su damlası kadar prestij olmadıktan sonra boşa:A

ayrıca trt kulumuz artık akıllanmalı rus devlet televizyonu bile akıllandı katerina dizisi yaptılar kadın kocası çardan değil polonya prensi-başka bir rus prensi ve rus generaldan yaptı 3 çocuğun babası da kocası değil böyle diziler görmek istiyoruz o ne öyle sarıklı hüloğğ dizileri:A
Ben de diyorum trt p*rno çekmeli diye ama dinleyen kim? :F