TRT 1'den Yeni Diziler Geliyor! Kanal Koordinatöründen Önemli Açıklamalar!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
64,120
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com

TRT'den yeni diziler geliyor, kanal koordinatöründen önemli açıklamalar!

Geçtiğimiz sezon başlattığı 'Uyanış: Büyük Selçuklu', 'Masumlar Apartmanı', 'Bir Zamanlar Kıbrıs', 'Gönül Dağı' ve 'Teşkilat' dizileri ile yayınlandıkları gün zirveye oynayan TRT 1, yeni sezon için iddialı diziler hazırlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Genel Müdür İbrahim Eren verdiği röportajında talebe göre dizi yaptıklarını ve akadamisyenlerden oluşan Yayın Strateji Merkezi’ni (YSM) kurduklarını açıklamıştı.

Bugünde kanal koordinatörü Cemil Yavuz, Dizi Doktoru Oya Doğan'a konuştu ve yeni diziler hazırladıklarını anlattı:

TRT 60 dakikalık dizilerde başarı elde ederse belki diğer kanallar veya diğer dizilerde süresini düşürebilir

Reactions: BARON疼痛
Oya ablamdan yine %100 doğru haber.

Şu paragraf beni korkuttu. Akıncı'yla nasıl olmamış bir süper kahraman dizisi yapabileceğimizi gördük ki TRT'den de iyi bir şey beklemiyorum. Öğretmen dizisi kulağa değişik geliyor ama yine beklentim minimum. Belki polisiye anlamında bir şeyler yapabilirler. Kadın meselesine yorum yapmak isterdim ama ne yazık ki...

Yeni dizilerini bekleyip görelim. Masa üstünde farklı duruyor ama bunu yapan trt 🤔

Öyle evlere şenlik açıklamalar var ki bazılarını yorumlamak istedim.
Biraz sert girişebilirim.

Aslında neyi kast ettiğini anladım ama yine de demek istiyorum Kırmızı Oda'yı yapmaya çapınız yetmez bak tekrar ediyorum ÇAPINIZ YETMEZ. Şu dizinin adını herkes ağzına almasın ya cidden rica ediyorum.

Teşkilat’ı da götürsek “Siz devlet güzellemesi yapacaksınız” derlerdi.
E onu yapıyorsunuz zaten.
Kendilerini nasıl da iyi biliyorlar.

Siz dizilerinize öpüşen çift bile koyamıyorsunuz ya ne toplumu? O zaman toplumdaki LGBT insanlar için de bir dizi yapın ve gerçekten lafınızın arkanızda durun. Ama sizin "özgürlük" ve "vizyon" anlayışınız anca bir yere kadar olduğu için böyle masallar anlatmayın.

Mesela Masumlar Apartmanı için yapımcısı Onur Güvenatam’a “Daha evvel başka kanallara götürdünüz mü?” diye sordum. Götürmüş ve kabul edilmemiş.
Hangi aklıevvel kanal yöneticisi acaba.
Kafasını duvarlara vurmuştur herhalde sezon boyunca.

Dönem şartları iyi giderse haftada 2 günümüzü 60 dakikalık dizilerimize ayırarak başlamayı planlıyoruz.
Onca saçma sapan cevabın arasında elle tutulur tek yer burası. Madem çok vizyonlusunuz burada gösterin işte. Ama komik olmayan komediler ve zaten 120 dakika olarak da çektikleri dönem dizileri yerine farklı türleri de 60 dakika denerlerse o zaman inanırım. Yine de başarılı olunmasını isterim belki bir şeyler değişir.

TRT Dizileri 4 günün zirvesinde ve özetleride arkasında.Aile ,komedi çocuk,macera tarihi dizilerle ön plana çıktı .Zaten diğer kanalar aşk dizileri birbirine benziyor..

Reactions: AteşBöceği
Yine güzel işler olacak Trt de açıkcası heyecanla bekliyorum

Süper Kahraman ve TRT çok uyumsuz geliyor zaten kulağa, ortaya çıkacak işten pek bir şey beklemeye gerek yok.

En iyi Öğretmen dizisi geçtiğimiz sezon yapıldı, daha iyisi gelmez.
Zaten TRT'nin yapacağı öğretmen dizisinden de bir şey olmaz... Polisiyede iyi bir kadro kurarlarsa bol bol şişirirler belki.
Arka Sokaklar'dan sonra yapılan (kaç tane var bilmiyorum
) hiç bir polisiye tutmadı.
Kudurmayalım canım, güvenilir birisi ki röportaj için onu seçmişler.
Şimdilik öyle olsun, neyse...
Bunu başka bir yerde, başka bir zaman tartışırız.

Ya bunların hepsinin amacı da hitap ettiği kitle de belli zaten, üzüldüğüm şey garip gurup şirketler bu dizileri yapcaklar ve vergilerimiz çöpe gidecek, ama İbrahim Eren biz halkın ilgi göstereceği konuları seçiyoruz diyerek şişerecekler de şişirecekler. TRT kapansın lütfen...
------

Tamam, haklı çıkacağım belli zaten.

TRT reytingin kokusunu aldı tabii, reyting odaklı işler yapmaya devam edecek gibi duruyor. Ancak olan özel kanallara olacak, özel kanalların Trt ile rekabet etmesi imkansız. Trt'nin en başta bütçe sıkıntısı yok, normalde bir araya gelemeyecek oyuncuları bir dizide oynatabiliyor, dev prodüksiyonlar kurabiliyor. Trt'nin reyting sisteminden çıkması lazım, aldığı vergiler yeter projeleri için zaten.

✍️

Reactions: Polat Şaşmaz
Ben hepsini okumadım. Ama özellikle Masumlar Apartmanının TRT1 öncesinde diğer kanalların kabul etmemesi çok şaşırttı beni.

Bence TRT1'in reyting sisteminde olması gerekli, zaten bize gösterselerde göstermeseler de reytingler reklam verenlere gösteriliyor. Ve eğer TRT1 reklam yayınlıyorsa reklam verenler de nasıl reyting aldığını bilmeli. O yüzden sistemden çıksın falan gibi yorumlar mantıklı değil.

Evet dev prodüksiyon falan yapıyorlar ve özel kanallara göre şansları yüksek. Amma haksız rekabet falan da yok. Diğer kanallar da çatır çatır reyting alıyor iyi dizilerinde.

Şu 60dk olayı umarım tutar. Tutarsa zamanla eskiye, daha kısa dizilere dönüş yapılır. Cidden dünyanın hiçbir yerinde 2.5 saatlik dizi yok. en en uzunlar bile 1.5 saati bile bulmuyor.