Netflix To The Lake (Epidemiya) - Dizi Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com


To-The-Lake-Netflix-Series-600x350.jpg



To the Lake


Tür:
Dram, Bilim-Kurgu, Gerilim
Süre: N/A

Yönetmen: N/A
Senaryo: N/A
Ülke/Dil: Rusya, Rusça

Oyuncular:
Viktoriya Agalakova
Viktoriya Isakova
Kirill Käro
Gilli Messer

IMDb Linki

Konusu: Bilinmeyen bir virüs, Moskova’yı ölüler şehrine çevirir. Elektriğin olmadığı, paranın değerinin kalmadığı, virüsün her yana yayıldığı ve ondan kaçmaktan başka çarenin olmadığı korkunç bir dünya. Dizinin başrol karakteri Sergei, eski karısı ve oğullarını kurtarmak adına tehlikelerle dolu Moskova'ya gitmeye çalışmaktadır. Virüs sonrası dünyada hayatta kalma temasının işlendiği dizi, Netflix Türkiye'ye damgasını vurarak günün en çok izlenen yapımlardan biri oldu.

Puanlar:
IMDb: 7.1/10

Dizinin Fragmanı:



Dizi ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1x1

Koronavirüs kültürü ve bunun sinemaya, dizilere yansıması yavaş yavaş gündelik hayata girecek gibi. Koronavirüs çağında böyle yapımlar ister istemez daha dikkat çekiyor.

Tabi ki dizideki virüs çok çok daha ölümcül ve tehlikeli ve daha bulaşıcı; haliyle çok kısa sürede karmaşa ve kaosu tetikleyecek ölçüde. Dizi direkt kaosun ortasında başlamak yerine ilk 20 dakika gündelik normal hayattan başlayıp daha sonra olayların patlak verme aşamalarını gösteriyor.

Ancak bu diziyi izlenilebilir yapan en önemli unsur bilim kurgu ya da teknik kalitesi değil, Rusya ve Rus kültürüne şöyle bir bakmak istemek olabilir. Bu amaçla rahatça izlenebilir bir yapım potansiyeli var. Ama teknik olarak çok güçlü değil, klişe Amerikan yapımlarından en azından ilk bölüm itibariyle biraz hallice diyebiliriz. Fakat kendini sonuna dek izletebilen bir temposu var.

Polina... Daha ilk bölümden akılda kalan tek isim. Öyle güzel bir isim ki, karakter de bir o kadar güzel ve çekici olunca diziyi haliyle daha izlenilir kılmayı başardı.

İlk bölüm itibariyle potansiyeli olan ancak potansiyeli aşamamış bir pilot bölüm oldu velhasıl.


Özellikle sonlara doğru aksiyon sahneleri, kamyonla şehre dalıp sonra kamyonla geri kaçmak, o çetelerin filan olaya dahil olması... Çok baştan sağma ve oldu bittiye getirildi, bu yüzden hoşuma gitmedi.

6.3