TLC'den Yerli Dizi Sürprizi!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Türkiye'nin en çok izlenen tematik kanallarından TLC yerli dizi sürprizi yapmaya hazırlanıyor.

Milliyet TV yazarı Sina Koloğlu'yla görüşen TLC genel yayın yönetmeni Ayşen Şenon ile pazarlama müdürü Bade Baysal, başka kanallarda yayınlanan ancak TLC'nin yayın formatına uyacak yerli dizilerin ve yerli dijital platformların ürettiği yapımları kanalda ekrana getirmeyi, hatta 150 dakikalık dizilerin de 45 dakikalık versiyonlarıyla izleyiciyle buluşturmayı düşündüklerini açıkladı.

Bilindiği gibi daha önce, Star TV'nin fenomen dizileri 'İşler Güçler' ve '1 Erkek 1 Kadın' da tekrar bölümleriyle TLC'de yayınlanmıştı.

İşte yazının tamamı:
TLC ve DMAX, açık kanallarda izlenebilen iki Discovery ürünü kanal... Ev ahalisindeki gençler ilgi gösteriyor. Ben de boks maçlarını ara ara DMAX’ten izlerim. Discovery’nin bu kanallarından sorumlu isimleri Ayşen Şenon (Genel yayın yönetmeni) ve Bade Baysal (Pazarlama müdürü) ile bir araya geldik. DMAX, son zamanlarda ‘Kırkpınar Güreşleri’ yayınlarıyla adından söz ettirdi. Program, reyting sıralamasında, ‘bizim izleyici kitlesi’ dedikleri 20+ABC’de 8’inci, ve AB’de 7’nci olmuş. ‘Elmalı Yağlı Güreşleri’ de 7-8 Eylül’de DMAX’ten canlı yayınlacak. ‘Temizlik Avcıları’ da yeni yüzleri ve bölümleriyle eylülden itibaren TLC’de...

‘Yerli dizi, 45 dakika’
TLC, kanalında yerli diziler görürsek, şaşırmayalım. İki Polonya projesi ekrana geliyor. Kanal, dünyada birçok ülkede yayında; bazılarında kablo, bazılarında ise uydudan... “Peki yerli dizi yayınlamayı düşünmüyor musunuz?” diye sordum. “Bizim formatımıza uyabilecek yerli yapımları da listeye almayı düşünüyoruz” dediler. Hatta internetten yayın yapan yerli platformların dizileri de dahil... Açık kanallarda yayınlanan ve 150 dakikayı bulan projeleri TLC’de yayınlandıklarında 45 dakikalık kısa halleriyle ekrana gelecek.

Türkiye çabuk tüketiyor
Kanallara şikayet, “Çok tekrar var” oluyor. “Türkiye, iki kanalın yayınlandığı tüm ülkeler arasında en çok program tüketen ülke. ” Discovery cephesi böyle diyor. Günde 20’ye yakın program yayınlanıyor. Yapım mı tekrara düşüyor, yoksa izleyici mi?

Şöhreti sınırları aşıyor
“TLC’de ‘Bu Ben Miyim?’i sunan Opr. Dr. Bülent Cihantimur’un bazı ülkelerde yerli dizilerimiz kadar şöhreti var” diyor Şenon... Rusya ve Polonya TLC kanallarında, ‘Doctor B’ olarak çok hayranı varmış. Yeri gelmişken, ‘Çapraz Organ Nakli’ programının, yeni sezonun en flaş yapımlarından biri olacağını da sözlerine ekliyor.
Merve Toy, ekranın spor tarafının bilinen ve takip edilen isimlerinden. Şimdi yeni bir programa başlıyor, DMAX kanalında Erman Yaşar’la... İki farklı spor sunucusu bir arada. Bir de Fuat Akdağ ve Bağış Erten ikilisi geliyor. DMAX, spor tarafı hayli ‘bilgi birikimi yüksek’ yapıya kavuşuyor.

En güvenilir kanal
Şenon söyledi, yapılan ‘güvenilir kanal’ araştırmasında, TLC ikinci, DMAX üçüncü sırada yer almış.
 
  • Harika
Reactions: Gizmen

kerem

Favori Üye
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
29,648
Reaksiyon puanı
28,595
Puanı
1,060
Konum
Berlin
Kanalın Türkiye'de de yayın yaptığını yeni öğreniyorum. Yerinde ve doğru açıklamalar yapmış, umarım en kısa sürede gerçekleştirilir. :)
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
Efsane bir haber bu. Umarım kaliteli diziler yayınlarlar. Çekerler . ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ .
 

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Bu ve DMAX gözümden düştü, yaptığı anlamsız buzlamaları Kanal 7 bile yapmıyor.
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
Sıfırdan dizi yapmayacaklar başka kanalların dizileri yayınlanacak.
İşte umarım kaliteli dizileri yayınlarlar. Gelecekte de çekmelerini istiyorum. Şimdi bir akasya durağı var bir de ufak tefek cinayetler var. Se,ici olmaları lazım
 

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,702
Reaksiyon puanı
1,299
Puanı
264
Baya izlenen bir kanal aslında. Kaliteli Türk dizileri yayinlarsa ilgi çekebilir.