Başyapıt - 2 The Terminator (1984) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,406
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Yokedici - The Terminator (1984)

Türü:
Aksiyon, Bilim-Kurgu
Yönetmen: James Cameron
Senaryo: James Cameron, Gale Anne Hurd, William Wisher Jr. (additional dialogue)

Oyuncular:
Arnold Schwarzenegger
Michael Biehn
Linda Hamilton
Paul Winfield
Lance Henriksen

IMDb Sayfası

Filmin Fragmanı

On numara beş yıldız bir filmdi. Devam filmleri de aynı kalitedeydi. Umarım Arnodl bir devam filmi daha çeker.

Yılı manidarmış.

İlk ikisi dışında izlemediğim serinin iyi bir başlangıcı. Bilim kurgudan çok aksiyona ağırlık vermeleri pek etkilenmiş olmamamın sebebi, Artificial Intelligence derinliği bile yoktu ama diğer alanlarda teknik olarak çok iyi gerçekten. Bana göre 8/10'u anca hak ediyor.

The Terminator çok iyi bir film ama Judgment Day özellikle muazzam bir film.

James Cameron'ın sinema tarihine geçen önemli klasiklerinden biri. Bilim kurgu ve aksiyonun en iyi birleştiği filmlerden biri. Gerçekten güzel, ilgi çekici ve etkileyici.

İkinci izleyişimde de keyif aldım ve fikrim değişmedi.

Tabii serinin ikinci filmi daha da başka bir noktada. Ondaki aksiyon yanında bu filmdeki hiç kalıyor. Fakat serinin sağlam temellerinin atılması bakımından bu film de çok önemli...

9/10

Sinemada o yıllarda farklı bir devri başlatan serinin başlangıcı. İkinci izleyişim de olsa tatmin oldum filmden. Bilim kurgu aksiyon türününün sayılı örneklerindendir.
Sonraki filmlerinden 2 en iyisi sanırım ama onu hatırlayamadım, hafızamdan kaybolmuş ya da hiç izlememiş de olabilirim. En kısa sürede onu da izlerim heralde.

Başlangıç filmi olarak gayet başarılı olmuş. Ama bu kadar aksiyona yönelmelerinden ben de pek tatmin olmadım. Daha fazla bilimsel detaya inilerek olaya derinlik katmalarını isterdim. Yılına göre teknik olarak gerçekten başarılı. Star Wars gibi o yılardaki efektler şimdi izleyince komik dursa bile zamanını düşününce iyi iş çıkarttıklarını anlayabiliyoruz.

Sonlara doğru sinir bozucu bir şekilde germedi desem yalan olur. Ulan artık rahat bırak dedim içimden sürekli Terminator denen illete.

8/10

Mükemmel bir başyapıt. Defalarca izlememe rağmen sıkılmadan yine izledim. Terminatör serisine baktığımız zaman birinci ve ikinci film en güzeli zaten. Diğerlerini ise sadece para kazanmak için çekildiğini çok rahat bir şekilde görebiliyoruz, özellikle serinin dördüncü filmi. (Filmde efektten başka hiç bir şey yok. Senaryo delik deşik, tutarsız ve mantık hataları ile dolu). Emilia Clarke ve J.K. Simmons'ın da oyuncu kadrosunda yer aldığı beşinci filmi izleyemedim ama bu vesileyle onu da en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum.

Arnold Schwarzenegger'e (Bastian Schweinsteiger ile ikisinin soyismini ezbere yazmak mümkün değil.
) bu kadar uyan bir rol daha çıkamazdı ki çıkmadı da zaten. Linda Hamilton ve Michael Biehn de çok güzel oyunculuk yapmışlar. Son olarak James Cameron'ın azmi ve dönemine göre başarısını takdir ederek yazımı noktalayayım.

9/10

Basit ama iyi bir senaryolu, iyi oyunculuklara sahip, aksiyonu ne çok ne az olan, insanı bir an bile sıkmayan "bomboş" bir film. Umarım linç yemem ama bu filmi izlemeyi erteleme sebeplerimin filmde gerçekleştiğini görmek üzdü. Senaryosu o kadar basit ki tüm film bir kovalamaca izliyorsun. Terminator kıza ulaşmaya çalışıyor, polisler ve Reese'de kızı korumaya çalışıyor. Sadece bunu izliyorsun ama altyapı güzel. Robot-İnsan savaşı gelecekten gelme konseptleri falan birleştirilmiş iyi bir arka plan var ama filmde gerçekleşen tek şey kovalamaca. O dönem için mükemmel bir filmdir ona lafım yok. Bu filmi Mad Max Fury Road'a o kadar çok benzettim ki izlerken ama Mad Max 2015 filmi olduğundan doğal olarak efektleri, görselliği çok iyi olduğu için benim için daha iyi bir film.

Arnold Schwarzenegger tamam iyi oynamış da ne kadar zor olabilir yarı robotu oynamak. Suratın ciddi olsun, sesin ciddi olsun, jest ve mimik yok zaten robot olduğundan. Tamam role yakışmış ama ortada çok büyük bir oyunculuk yok bence. Michael Biehn ise iyiydi karakteri sevdirdi. Sebastian Stan'e çok benziyor.
Pardon yanlış ifade, Sebastian Stan, Michael Biehn'e çok benziyor.

Zaman geçirmelik bir filmden öteye gidemez benim için.

6/10

Son düzenleme:
Gelmiş geçmiş en iyi aksiyon filmlerinden biri. Bilim-kurgu olarak fazla derinliği yok ama yine de çok sürükleyici bir film. Ben genelde yoğun aksiyonlu filmlerden sıkılıyorum ama James Cameron ustalığını konuşturmuş ve efsane film çıkarmış. Filmdeki karanlık 80'ler atmosferi mükemmel, müziği ise efsane.

Arnold ilk başta Kyle Reese rolü için seçilmiş ama kendisi Terminatör'ü oynamak istemiş. Bence tam uymuş kendisine. O mimiksiz yüzü ve aksanıyla daha iyi bir Terminatör olamazdı. Diğer oyuncular da iyiydi.

Judgment Day gibi efsane bir filme temel atmasından dolayı bile çok önemli bir film.

9/10