2024 The Substance / Cevher - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
10,994
Puanı
860
MV5BZDQ1NGE5MGMtYzdlZC00ODExLWJlMDMtNWU4NjA5OWYwMDEwXkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UY2844_.jpg

Türü: Korku
Yönetmen: Coralie Fargeat
Senarist: Coralie Fargeat

Oyuncular:
Demi Moore
Margaret Qualley
Dennis Quaid

Filmin Konusu:
Kaybolmakta olan bir ünlü, karaborsada satılan bir ilaç alır: geçici olarak kendisinin daha genç ve daha iyi bir versiyonunu yaratan hücre çoğaltıcı bir madde.​

Filmin Tanıtımı:

Normalde böyle vücutların saçma şekillere sokulduğu filmlerden hoşlanmam ama bu film konusunu güzel bir mesaja yedirmiş. Görüntü yönetimi de çok başarılıydı.

Margaret Qualley ve Demi Moore performansları da filmi sevmeyi kolaylaştırdı. Margaret Qualley yeni neslin en yeteneklilerinden, Oscar adaylığını alması gerekiyordu bu filmle. Demi Moore için ise büyük bir geri dönüş. Oscar'ın da favorilerinden...

Keşke son kısımda çok abartmasalardı daha da yüksek olabilirdi puanım ama çok kısmayacağım çünkü ilk kısma gerçekten bayıldım.

8/10

Filmin ilk yarısı ne kadar harikaysa diğer yarısı da o kadar berbat. "Muhteşem" olabilecek bir filmi "iyi" olarak bitirmek kötü olmuş. Yönetmenlik ve oyunculuklara bayıldım. Demi Moore şov yapmış bu filmde. Çekimleri ve prodüksiyonu çok beğendim. Kurgusunu da sevdim. Teknik olarak kusursuza yakın bir iş çıkarılmış.

Gençleşme temasını en iyi işleyen film olabilir. Güzellik ve gençlik ile kafasını bozmuş insanlara harika mesajlar veriyor. Tüketim çılgınlığına da değinilmiş. Sadece sondaki mesajı çok abartılı vermeye çalışmış. Onu da yapabilmiş olsaydı cidden bambaşka seviye bir iş olacaktı.

7/10

Elimden geldiğince bu yılın öne çıkan Oscar filmlerini izlemeye çalıştım ama görsel açıdan iğrenç sahnelerin olduğunu öğrenince buna elim hiç gitmedi. :( Kadın oyuncu dalında ödül kazanma ihtimali olan bir filmi es geçmek hoş değil ama kendimin neye dayanıp neye dayanamayacağını biliyorum. Twitter'da meme olan ve alakalı alakasız her yerde kullanılan birkaç kısa anını izlememe sayılsın artık. :A