Aramıza otur yerin hazır @destereAynen öyle yap valla Yarın gece 1de yeni filmi izleyelim Bi koltuga 3ümüz oturamadık
Aramıza otur yerin hazır @destereAynen öyle yap valla Yarın gece 1de yeni filmi izleyelim Bi koltuga 3ümüz oturamadık
Filmi izledim. Seyrettiriyor kendini ama sonu ve ortaya doğru bende bi tatminsizlik oluşturdu ve seyir zevkim kaçtı.
Dilsiz kız ve kel adamın sahneleri çok sıcaktı. Keşke film böyle gitseydi demedim değil. Bana göre film Kurbağa Prens masalından arak (tersten işlemişler) "Büyüklere Masallar"... Peki neden böyle dedim(?)
Kurbağa Prens insan olurken, kızımız burda balık oluyor Baya bi esinlenilmiş.
Bana kalırsa film cinselliği alt metinde çok kullanmışlar. Beni biraz rahatsiz etti İsteyen itiraz edebilir.
Filmin ilk saati için 8 /10 sonraki saati için 4/10 veriyorum. Ortalama 6/10 ile varsın gitsin.Öncesinde pastahaneci oğlan ve kel adam ilişkisi Hadi neyse dedik.
Sadistlik. Parmaği kopan adamın karisiyla ilişkisi hatta dilsiz kıza olan tavrı...Hadi bu da neyse
Canavarla neden yattı? Bir sevgi illa cinsellikle son bulmalı mı? Evcil hayvan aldiğinizda onla yatarmısınız? Canavarla olan ilişkisi "aşkın gücü" adı altında zoofiliciliktir😕 Bu beni rahatsız etti.
ilk yarım saat konuya uyum sağlayana kadar bayağı sıkıntı çektim ama sonra hikayeye uyum sağladıkça izleyesim geldi birde elisanın küvet fantazisi ve yumurta rutinine ayak uydurunca filmi izlemek kolaylaştı diyebilirim
normalde yaratıklı filmler estetik açıdan göz zevkimi bozuyor o açıdan benlik değiller ama hikaye aşkla ve temel reisin karısı safinaza benzeyen elisanın çıplaklığıyla harmanlanınca işler değişti diyebilirim
dilsiz gariban elisanın küvetten başka dostu yoktu taaki işyerindeki garip yaratıkla fantazisini çeşitleyene kadar ondan sonrası hikayeye gereksiz şekilde iliştirilmiş abd rus casusluk savaşları eşliğinde kaçıp kovalamaca ve gerilim sahneleriyle doluydu ..
elisa ile yaratığın aşkı güzeldi ihtiyar amca ile şişman zenci teyzenin olaya katkısıda olumluydu .. hele son sahnelerdeki duygusalllık göz yaşarttı diyebilirim hikayenin elisa açısından suda da olsa mutlu bir şekilde bitmesi benide mest etti
elisanın el hareketleriyle, yaratığın bamyasının papatya gibi açılıp ortaya çıktığını arkadaşına anlatırken ki hali komikti .... ''erkeklerin belden aşağısı düz olsada güvenmemek lazımmış demekki'' diye cevap veren zelda nın açıklamasıda muhteşemdi
gelelim puana filme başlarken alışana kadar bende yarattığı sıkıntı, yaratıklı film olması ve senaryoya gereksiz yere dahil edilen hiç sevmediğim ABD rus çekişmesi falan filmdeki duygusal ortamı bozan şeylerdi..
bu yüzden----
6 Puan
yorumlarımız farklı olmuş olsada puanda ortak noktada buluşabilmişiz ben ilk saati sıkıntılı buldum sen son saatleri sıkıntılı bulmuşsun? benyaratıkla elisanın halvet sahnesini beğendim sen olayın platonik şekilde sona ermesini istemişsin oysaki plşatonik aşk bir yere kadar, elisa her sabah küvette kendini tatmin edene kadar neler çekiyordu sonra imdadına yaratık yetişti de kadın kurtuldu eziyetten
Evet şarkı bende de etki yaptı. Bir sonraki sahnede babala bababala derken buldum kendimibu film sayesinde caterina valentenin babalu şarkısınıda keşfettim @Çiğdem- @Forumdash
@S.G.A.T. sende şarkıyı dinle özellikle ilk saniyelerdeki babalu kısmı solo söyleniyor
işte öperek kurşunları çıkarmaya çalışıyordu son sahnedeİzlerken sıkılmıyorsun filme dalıyorsun ama dediğim gibi illa bişeye bağlamaları gerekmiyordu Platonik aşlar hem daha aklda kalıcı olur
Dilsiz kız sonda 3 kere vuruldu dimi? Kurşunlarını yok edebilirdi canavar Kendisinde yaptıgı gibi
Evet şarkı bende de etki yaptı. Bir sonraki sahnede babala bababala derken buldum kendimi
Filmi izledim. Seyrettiriyor kendini ama sonu ve ortaya doğru bende bi tatminsizlik oluşturdu ve seyir zevkim kaçtı.
Dilsiz kız ve kel adamın sahneleri çok sıcaktı. Keşke film böyle gitseydi demedim değil. Bana göre film Kurbağa Prens masalından arak (tersten işlemişler) "Büyüklere Masallar"... Peki neden böyle dedim(?)
Kurbağa Prens insan olurken, kızımız burda balık oluyor Baya bi esinlenilmiş.
Bana kalırsa film cinselliği alt metinde çok kullanmışlar. Beni biraz rahatsiz etti İsteyen itiraz edebilir.
Filmin ilk saati için 8 /10 sonraki saati için 4/10 veriyorum. Ortalama 6/10 ile varsın gitsin.Öncesinde pastahaneci oğlan ve kel adam ilişkisi Hadi neyse dedik.
Sadistlik. Parmaği kopan adamın karisiyla ilişkisi hatta dilsiz kıza olan tavrı...Hadi bu da neyse
Canavarla neden yattı? Bir sevgi illa cinsellikle son bulmalı mı? Evcil hayvan aldiğinizda onla yatarmısınız? Canavarla olan ilişkisi "aşkın gücü" adı altında zoofiliciliktir😕 Bu beni rahatsız etti.
Aaa vlla bence ilk 1 saatlık kısımda son 1 saatlık kısımda yarım yarım durakladı destere son 1 saati Forumdash ilk 1 saati beğenmiş bende ilk 1 saatden yarım saat son 1 saatden yarım saat beğenerek ikisinin toplamı 1 saati beğendimilk yarım saat konuya uyum sağlayana kadar bayağı sıkıntı çektim ama sonra hikayeye uyum sağladıkça izleyesim geldi birde elisanın küvet fantazisi ve yumurta rutinine ayak uydurunca filmi izlemek kolaylaştı diyebilirim
normalde yaratıklı filmler estetik açıdan göz zevkimi bozuyor o açıdan benlik değiller ama hikaye aşkla ve temel reisin karısı safinaza benzeyen elisanın çıplaklığıyla harmanlanınca işler değişti diyebilirim
dilsiz gariban elisanın küvetten başka dostu yoktu taaki işyerindeki garip yaratıkla fantazisini çeşitleyene kadar ondan sonrası hikayeye gereksiz şekilde iliştirilmiş abd rus casusluk savaşları eşliğinde kaçıp kovalamaca ve gerilim sahneleriyle doluydu ..
elisa ile yaratığın aşkı güzeldi ihtiyar amca ile şişman zenci teyzenin olaya katkısıda olumluydu .. hele son sahnelerdeki duygusalllık göz yaşarttı diyebilirim hikayenin elisa açısından suda da olsa mutlu bir şekilde bitmesi benide mest etti
elisanın el hareketleriyle, yaratığın bamyasının papatya gibi açılıp ortaya çıktığını arkadaşına anlatırken ki hali komikti .... ''erkeklerin belden aşağısı düz olsada güvenmemek lazımmış demekki'' diye cevap veren zelda nın açıklamasıda muhteşemdi
gelelim puana filme başlarken alışana kadar bende yarattığı sıkıntı, yaratıklı film olması ve senaryoya gereksiz yere dahil edilen hiç sevmediğim ABD rus çekişmesi falan filmdeki duygusal ortamı bozan şeylerdi..
bu yüzden----
6 Puan
yorumlarımız farklı olmuş olsada puanda ortak noktada buluşabilmişiz ben ilk saati sıkıntılı buldum sen son saatleri sıkıntılı bulmuşsun? benyaratıkla elisanın halvet sahnesini beğendim sen olayın platonik şekilde sona ermesini istemişsin oysaki plşatonik aşk bir yere kadar, elisa her sabah küvette kendini tatmin edene kadar neler çekiyordu sonra imdadına yaratık yetişti de kadın kurtuldu eziyetten
son sahne muhteşemdi ya gözlerim yaşardı izlerkenAaa vlla bence ilk 1 saatlık kısımda son 1 saatlık kısımda yarım yarım durakladı destere son 1 saati Forumdash ilk 1 saati beğenmiş bende ilk 1 saatden yarım saat son 1 saatden yarım saat beğenerek ikisinin toplamı 1 saati beğendim
Puanda kararsızdım size uyayım 6 vereyim canavarında hatrına
Son sahne çok iyiydi Canavar ölmedi ve kızıda alıp denize atladı ve oda canlandı ben ikiside öldü bitti sanmıstım ama yanılmama sevindim filmin sonunu çok güzel ayarlamışlar
uzaylı hanımları bekliyoruz o zaman ) dünyalılardan bir fayda görmedikİzlemesi oldukça keyifli bir yapımdı ama sonlara doğru klişeye geçit vermesi ve genel olarak hissedilen kurgusal zayıflık mükemmelliği engelledi. Oyunculuk eh işte, müzik zayıf, yönetmenlik oldukça iyi. Hayal kırıklıkları mevcut.
Canavarla cinsel ilişkiye girmesi oldukça keyifliydi fakat hamile kalmamış olması hayal kırıklığına uğrattı beni. Buna benzer bir film daha vardı adını hatırlamıyorum, Canavarla ilişkiye giriyordu kadın ve hamile kalıyor ve doğum yapıyordu.
Final sahnesi beklenildiği gibi klişe bitti. Açık uçlu bir son bekliyordum, şimdi kadın öldü mü yoksa deniz kızı formuna geçip yaşıyor mu bu tamamen seyirciye bırakılmış. Ama bence yaratık, dünya dışı bir akıllı form. Kadın da öldü.
Gözlüklü adam ile kafeci adamın eşcinsel kısmı da günümüzün Lbft modasının olmazsa olmazı olarak gereksiz şekilde yer bulmuş kendini filmde. Fakat empati kurulması adına bu kısımların olmasını normal karşıladım, gözlüklü adamın onurunun kırılması üzücü bir şeydi.
İşin ilginci şu ki, canavar erkek olduğu için insan kadınla ilişkiye girmesi hiç rahatsız etmedi. Sanırım dişi ve erkek olduğu sürece, eğer karşıdaki canlı akıllı yani irade sahibiyse ve beden uyumları da varsa farklı cinsle aşk yaşanabilir benim için. Günümüzde insanlar dışında bir canlı türü ile münasebet kurulamaz çünkü onların iradeleri yok ve kıllı şempanzeler dışında beden uyumu yok. Fakat günün birinde dünya dışı form, uzaylılar gelirse ve irade sahibi olurlarsa, çekici uzaylı hanımlar neden olmasın? Neyse ki robotlar geliyor. @destere
6.2/10
özellikle rus abd ajanlık oyunları filmin içine etmişti en nefret ettiğim konudur senaryoya bakılırsa öyle bir hikayeyi araya sıkıştırmalarına hiç gerek bile yokmuş tam saçmalıkSeyir zevki iyi olan güzel bi filmdi. İçine çekti beni ve zaman su gibi aktı geçti.
Böyle gerçek dışı filmleri pek sevmem ama burada ki canavar insana çok benzediği için çok gözüme batmadı zaten canavar olarak göremedim filmde onu. Senaryo biraz kötüydü o kadar.
Filmin oyuncuları, müzikleri dozundaydı. Tam oturmuştu ama klişeydi işte. Özellikle senaryo olarak çok ilgi çekici değildi. Klişeyi iyi işlemiştir sadece.
Benim filmde en dikkatimi çeken ve rahatsız eden klişe yaratığa yüklenen gerçek üstü özellikler. Keli saçlı yapması dilsizi konuşturması ve filmin sonunda tanrısın sen repliği çok rahatsız ediciydi. Oysa ki ben filmde ki o masum romantizm ve yaşantıları bayılmıştım.
Rus ABD çarpışması ve LGBT olayı biraz oscara oynamaya çalışma hareketi gibi dursada beni rahatsız etmedi.
Ancak konuyu dağıtmışlar böyle detay ekleyeceğim derken o biraz amatör kalmış.
Spencer çok tatlıydı. Filmde ki rolü çok sempatikti. Grey's Anatomy'de ki Nazi'ye benzettim sempatikliğini
Hawkins'de rolünün hakkını vermiş. Çok doğal oynamış.
Belli şeyler çok etkilediği için 7.5 veriyorum yoksa 6 falan filmin hakettiği.
7.5/10
özellikle rus abd ajanlık oyunları filmin içine etmişti en nefret ettiğim konudur senaryoya bakılırsa öyle bir hikayeyi araya sıkıştırmalarına hiç gerek bile yokmuş tam saçmalık
bu senaryoda gereksizdi o dönem abd rus casusluk savaşları revaçta olabilir ama burda işin fantastik boyutu daha ön plandaydı oraya casusluk sıkıştırılması hiçde uygun düşmemiş bence yoksa the americans dizisinde zaten aşinayım casusluk hikayelerine her konu ayrı bir yerde anlam kazanıyor araya sıkıştırınca olmuyor işteAslında gerekli bi şey. Çünkü o dönem soğuk savaşın en sıcak yaşanan dönem. Muhtemel ve gerçekçi bi şey.
Tabi her amerikan filminde bahsi geçmesi itici yaptı konuyu.