9.bölümü çok güzel bir yerde noktalamıştık. Bu bölüm, bir önceki bölümden daha az heyecanlı ama bir çok sorunun da açığa çıktığı ve sezon finali oluduğundan dolayı yeni birkaç düğümün de atıldığı bir bölüm oldu.
Hakan’ın karakol sahneleri çok saçmaydı. Faysal’ın nasıl çıkardığını da anlamadık tabi ki. Tıpkı geçen bölüm Kemal’in nezaretten nasıl çıkarıldığını anlamadığımız gibi. Bu konularda keşke daha ayrıntılı işlenseydi. Leyla Faysal’ın kurşunuyla öldü ama son sahnede gördük ki hayata geri döndü. Tıpkı Rüya ve Mergen’in geri dönüşü gibi. Yalnız burada baya takıldığım bir nokta var. Yahu madem Ölümsüzler Muhafız’ın kanıyla yeniden hayata dönebiliyor, beden Faysal bunca yıl bekledi ki? Hakan’ın babasını yani bir önceki Muhafız’ı öldürdüğünde onun kanıyla Rüya’yı yeniden diriltebilirdi.
Yine aynı şekilde madem Leyla Ölümsüz’ün kanıyla hayata döndü, o zaman Hakan’ın babası, Doktor Kemal ve diğer sadık olanlar ya da önceki muhafızlar da yeniden dirilsin ve böylece savaş daha da karışsın isterdim. Bu arada sezon finalinde Faysal’ın evini gördüğüm an bu evi bir yerden hatırlıyorum dedim. Sonradan aklıma geldi. Şahsiyet’te Agah’ın ilk cinayetini işlediği o meşhur evdi. Bu detay hüzünlendirdi biraz. Özlendin Şahsiyet.
Aşk insana beler yaptırıyor gördük. Muhafız olsan bile aşkına yenik düşüyorsun. Ulan bi Leyla için gömleği, hançeri bıraktın Faysal’ı öldürmedin aptal Hakan
Son sahneler heyecanlıydı. Dizi ikinci sezona bolca malzeme bırakmış oldu.